Precognitieve dromen: in je slaap de toekomst voorspellen

Precognitieve dromen: in je slaap de toekomst voorspellen Dromen zijn nachtelijke gebeurtenissen waarbij we worden ondergedompeld in een wereld van vreemde fantasieën en verhalen. We ontmoeten ongewone personages, we gaan op avontuur en we gaan bizarre werelden verkennen. Wat dromen zo mystiek maakt is dat de wetenschap ze niet volledig kan verklaren. Dit maakt de weg vrij voor meer opwindende verklaringen voor wat dromen zijn en de rol die ze spelen in ons dagelijks leven één van de meest populaire van deze theorieën is dat dromen kunnen worden gebruikt om de toekomst te voorspellen.

Precognitie of voorkennis tijdens het dromen

Precognitie wordt meestal ervaren in dromen (dat wil zeggen, in slaaptoestand en niet in de staat van wakker zijn). Het kunnen dromen zijn van ongelukken, zoals een natuurramp, of de dood; of aanwijzingen voor iets goeds, zoals een geboorte in het gezin, het einde van een oorlog of een nieuwe uitvinding. Precognitieve dromen geven inzicht in de toekomst; wat betekent dat een individu toekomstige informatie verwerft die niet via zintuiglijke waarneming kan worden afgeleid. Het is iets wat het normale menselijke begrip te boven gaat en dit maakt precognitieve dromen een parapsychologisch verschijnsel. Flitsen van voorkennis worden ontvangen net voordat de geest in slaap valt, omdat de bewuste geest het ontvangende proces niet meer blokkeert. Hoe meer de bewuste geest in slaap valt, hoe meer het onderbewuste deel van de geest alert blijft. Dit creëert een meer open mentale toestand waarin de precognitieve dromen zouden kunnen plaatsvinden. Het type informatie en kennis die iemand ontvangt tijdens een pre-cognitieve droom varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van het belang van de voorspellende gebeurtenissen, of het nu gaat om persoonlijke of wereldgebeurtenissen. Precognitieve ervaringen gebeuren meestal binnen enkele dagen voordat het toekomstige evenement plaatsvindt; terwijl in zeldzame gevallen sommige precognitieve ervaringen binnen maanden of zelfs jaren vóór de daadwerkelijke gebeurtenis gebeuren.

Wie kan er precognitieve dromen krijgen?

Volgens de theorie is er uitgebreid onderzoek gedaan om de verschillende facetten van precognitief dromen te verkennen. Er is waargenomen dat precognitie of voorkennis tijdens het dromen wordt geassocieerd met dat deel van de hersenen dat gevoelens controleert. Het is gebleken dat individuen met een creatieve geestesgesteldheid ontvankelijker zijn voor dit soort dromen en betere duidelijkheid ontvangen van voorkennis over toekomstige gebeurtenissen. Ook wordt opgemerkt dat individuen die regelmatig yoga of meditatie beoefenen een duidelijkere voorkennis van de toekomst kunnen ontvangen, en dat het percentage van precognitieve dromen, met betrekking tot de juistheid ervan, hoger ligt bij deze mensen dan diegene die zich niet met spiritualiteit bezighouden. De kans op voorkennis of precognitie hangt ook af van hoe nauw of diep betrokken iemand is bij een persoonlijke kwestie. Bijvoorbeeld een grote emotionele betrokkenheid bij iemand of iets zou ertoe leiden dat precognitieve gedachten zich meer voordoen over toekomstige gebeurtenissen met betrekking tot die persoon of dat object, waardoor het gevoel kan ontstaan een voorkennis te hebben.

Verschillende soorten precognitieve dromen

Symbolische precognitieve droom
Droomsymboliek abstraheert de precognitieve informatie en wordt in het algemeen niet tot de feitelijke gebeurtenis gerealiseerd. Dit kan een heel moeilijk soort droom zijn om te identificeren als een soort van precognitieve droom, maar bepaalde symbolen, of metaforen in de droom kunnen het toekomstige evenement dat wordt gerealiseerd, evenaren of sterk overdrijven. De nauwkeurigheid en kwaliteit van dit soort dromen moet worden beschouwd als een laagwaardige voorkennis.

Letterlijke precognitieve droom

Droom vanuit het ik-perspectief, dit type precognitieve droom is letterlijk in detail. Hoe iemand denkt, en voelt in de droom kan actualiseren in de toekomende tijd wanneer de droom werkelijkheid wordt. Deze droom kan een déjà vu teweegbrengen.

Derde persoon precognitieve droom

Droom vanuit het gezichtspunt van een derde persoon. Dit type precognitieve droom kan zowel symbolische als letterlijke gelijkenissen aannemen, maar suggereert niet dat de informatie die wordt waargenomen, zal plaatsvinden vanuit het oogpunt van de eerste persoon.

Lucide precognitieve droom

Lucide dromen zijn dromen waarbij iemand zich ervan bewust is dat hij of zij droomt. Precognitie in dromen wordt beschouwd als gebeurtenissen die niemand onder controle zou hebben. Het wordt echter mogelijk geacht om ze juist te interpreteren en de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. De techniek van lucide dromen zou iemand kunnen helpen de toekomst te veranderen op basis van zijn of haar dromen. Een lucide dromer is zich bewust van zijn droom en kan deelnemen aan het manipuleren van wat er in de droom gebeurt. Technisch gezien zou men dus de toekomst kunnen veranderen door te veranderen wat in de precognitieve droom wordt gezien.

Voorbeelden van precognitieve dromen uit de geschiedenis

Er zijn verslagen van enkele klassieke voorbeelden van precognities in dromen. De vraag in al deze situaties is of de voorgevoelige dromers hun toekomst hadden kunnen veranderen.

Abraham Lincoln
Er wordt gezegd dat Abraham Lincoln een droom had van een begrafenis in het Witte Huis, slechts twee weken voorafgaand aan zijn moord. In de droom zag hij zichzelf iemand vragen over wie er in de kist zat. Het antwoord was: "President van de Verenigde Staten".

Mark Twain
Mark Twain had een precognitieve droom, waarin hij zijn broer in een kist had gezien. Helaas stierf zijn broer een week later.

Romeinse keizer Flavius Marcianus
De Romeinse keizer Marcianus had een droom waarin hij de boog van Attila de Hun zag breken. Het was in de nacht van Attila's dood.

Albert Einstein
Einstein zou de relativiteitstheorie in een droom hebben bedacht.

Jeanne d'Arc
Jeanne d'Arc had haar eigen dood gezien in een precognitieve droom.

Edgar Cayce

Edgar Cayce werd bekend met het voorspellen van het begin en het einde van beide wereldoorlogen, de Grote Depressie, de dood van president Kennedy en Roosevelt, het verschuiven van de aardpolen en de opkomst van Hitler.

Titanic
Nog een voorbeeld van een voorbode in dromen was het zinken van de Titanic. Nadat het noodlottige schip was gezonken, waren er berichten dat velen hun reis hadden geannuleerd vanwege de precognitieve dromen die ze hadden over de schipbreuk. Naar verluidt waren er sommigen die hun dromen op de juiste manier konden interpreteren en hun leven konden redden, terwijl er vele anderen waren die hun droom niet konden interpreteren of gewoon negeerden.

Wat als uzelf over precognitieve vermogens beschikt

Het is aan ons om de precognitieve vermogens die we bezitten te herkennen en goed te gebruiken. Het is iets dat u hebt of niet. Het ontwikkelen van die precognitieve eigenschappen is niet iets wat altijd in uw handen ligt. Precognitie komt meestal voor in dromen of zelden wanneer iemand wakker is; sommige komen in een symbolische vorm, sommige direct. Precognitie gebeurt op het onbewuste niveau. Maar voor het interpreteren van de ontvangen informatie moet het bewuste verstand worden gebruikt.
© 2019 - 2024 Stephen123, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voorschouw - "de toekomst zien en voorspellen"Voorschouw - ook wel precognitie - is in parapsychologische termen de gave om door bovenzintuiglijke waarneming gebeurte…
Leren leren: Hoe leg je verbanden in de cursus?Leren leren: Hoe leg je verbanden in de cursus?Als je bij het studeren geconfronteerd wordt met grote hoeveelheden leerstof is het vaak moeilijk om zaken tot op het ex…
Theorieën over dromen door de jaren heen25 jaar van ons leven slapen we waarvan we 5 tot 7 jaar dromen. Onze droomwereld verschilt nogal van elkaar. Het is verb…

Yogahoudingen  salamba sirsasana II (hoofdstand)Yogahoudingen salamba sirsasana II (hoofdstand)Salamba sirsasana II maakt deel uit van de sirsasana-cyclus, een aantal hoofdstanden. Deze yogahouding lijkt op salamba…
Yogahoudingen  urdhva dandasana (opwaartse stokhouding)Yogahoudingen urdhva dandasana (opwaartse stokhouding)Urdhva dandasana (opwaartse stokhouding) maakt deel uit van de sirsasana-cyclus, ofwel een reeks hoofdstanden. Het is ee…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jills, Pixabay (bewerkt)
  • http://www.premierexhibitions.com/exhibitions/3/3/titanic-artifact-exhibition/blog/titanic-passengers-eerie-premonitions
  • https://gostica.com/parapsychology/6-famous-people-didnt-know-psychic/
  • http://www.parapsychon.be/precognitie.aspx
  • https://www.dreamdictionary.org/types/psychic-dreams/
  • https://books.google.be/books?id=TUFUDgAAQBAJ&pg=PT60&lpg=PT60&dq=creative+people+precognitive+dreams&source=bl&ots=MbSR6lh3EU&sig=ACfU3U29lMiRD3gUPbDCROAL0CT441L6bg&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwii3pzplaLgAhUKbVAKHXJZB4I4ChDoATABegQICRAB#v=onepage&q=creative%20people%20precognitive%20dreams&f=false
  • https://www.huffingtonpost.com/natasha-dern/can-dreams-reveal-potenti_b_636633.html
  • https://www.google.nl/search?q=ian+wilson+theory&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj10LGMoKLgAhUKaVAKHWOWBtQQ_AUIDigB&biw=1280&bih=737#imgrc=rB8ImNEmL9BbcM:
Stephen123 (9 artikelen)
Gepubliceerd: 05-02-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.