Communiceren met je engelen

Communiceren met je engelen Engelen, wat zijn die nu precies? En is het mogelijk met ze te communiceren? In dit artikel zal ik hier kort op in gaan. Elk mens hier op aarde heeft engelen bij zich, misschien beter bekend als gidsen. Ze hebben ervoor gekozen ons te begeleiden hier op aarde. Ze willen ons op het goede pad houden, ons steunen en ons sturen. Ze hebben echter nooit volledige controle over ons. Uiteindelijk bepalen wij altijd wat we doen en zo ook wat er gebeurd. Toch zullen ze er alles aan doen om je te laten zien dat je verkeerd bezig bent en van het goede pad afwijkt. Ze zullen dan situaties creëren om jou bewust te maken van je fouten. Soms werkt ook dit niet, wat erg frustrerend voor ze is. Ze willen namelijk zoveel mogelijk invloed op je uitoefenen als het op dit soort zaken neerkomt. Zij willen niets liever dan jou gelukkig zien.

Het zou dus erg handig zijn als zij vrijwel direct met je in contact kunnen komen. Hier moet ik bij vertellen dat dit niet voor iedereen noodzakelijk is. Als je al geheel openstaat voor het onbekende en als je jezelf niet omgeeft met negatieve energieën, is het voor jou geen enkel probleem om door je gidsen geleid te worden. Je zult alle tekenen herkennen, vertrouwen op je intuïtie en zo de goede keuzes maken en op het juiste pad blijven. Voor degenen die er echter wel behoefte aan hebben om een persoonlijke relatie aan te gaan met hun engelen is directe communicatie erg handig. Je kunt met alles bij je engelen terecht, ze zullen je altijd advies geven en vooral bewust maken van dingen die je eigenlijk al wist. Ze geven je dus vooral inzicht, waardoor je gebeurtenissen beter begrijpt en je ze kan accepteren en zo kan doorgaan.

Er wordt veel gesproken over een de gave om met engelen te kunnen praten. Ik geloof echter dat het voor iedereen is weggelegd. De ene is nu eenmaal geboren met meer openheid voor de andere wereld dan de ander. Als je in staat bent dit te behouden is het voor jou dus een eitje. Maar als je je daar wat meer voor hebt afgesloten dan anderen zijn er wat handelingen voor nodig om je hiervoor weer open te stellen. Ik geloof daarentegen wel dat sommigen geboren zijn met deze openheid voor de andere wereld, om het zo maar even te blijven noemen, om andere mensen hier op aarde te helpen en te begeleiden die dit niet zijn.

Voorzorgsmaatregelen

Communiceren met je engelen, betekent jezelf opstellen voor de andere wereld. Het is hierbij van belang dat je bewust bent van de eventuele gevolgen hiervan. Er zijn genoeg dolende zielen, die maar al te graag in contact willen komen met iemand hier op aarde. Er zijn ook genoeg mensen die naast hun engelen ook communiceren met geesten, maar ik raad het zelf niet snel aan om te doen. Het is zo belangrijk om een enorme innerlijke kracht te bezitten om dit allemaal in goede banen te leiden. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je altijd de controle houdt. Als je jezelf alleen openstelt voor je engelen is er geen enkel gevaar waar je je zorgen over moet maken. Je engelen zijn een en al 'positiviteit'. Om er voor te zorgen dat er geen andere entiteiten (bijv. geesten, negatieve energieën etc.) doorkomen, kan je een simpele opdracht doen. Ik raad eigenlijk iedereen aan om een soortgelijke opdracht te doen om niet in nare situaties te komen.

Doe het volgende:

Ga voor de spiegel staan en zeg de volgende woorden krachtig en hardop:
  • Ik, je eigen naam, stel mij volledig open voor mijn engelen. Ik wil graag met ze in contact komen en verwijder bij dezen alle barrières die het contact voorheen hebben tegengehouden. Ik hef ze nu op (spreek harder en krachtiger uit)! Verder zal geen enkele andere entiteit met mij in contact kunnen komen. Ik zal te allen tijde de controle houden en ik stel mij slechts open voor mijn engelen.
  • Sluit nu je ogen en visualiseer voor jezelf dat je lichaam langzaam doorstroomt met een wit helder licht. Doorstroom vervolgens je huis met dit licht.
  • Na deze opdracht sta je voor niets anders open dan je engelen en heb je jezelf en je huis gereinigd met het heldere witte licht.

Contact leggen

Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met je engelen. Het simpelste wat je al kunt doen is het gewoon vragen. Je moet je realiseren dat je jouw engelen te allen tijde aan je zij hebt en zij niets liever willen dan met jou in contact komen. Zij weten precies of je er aan toe bent en hoe ze het gemakkelijkst aan je kunnen verschijnen. Je moet je namelijk bedenken dat je ze op verschillende manieren kan ervaren.

Over het algemeen maakt men in de spirituele/paranormale wereld een onderscheid tussen heldervoelen, helderhoren en helderzien. Er zijn zo ook combinaties mogelijk. Deze onderscheiding kan je ook toepassen bij het communiceren met je engelen. Wil je ze direct horen, zien, voelen? Wat werkt voor jou het best? Ze kunnen werken met beelden, gevoelens op je overbrengen, maar ook simpelweg een gesprek met je aangaan. Je zult ze dan werkelijk horen, maar naar mijn mening is dit meer van binnenuit dan buitenuit. Hou er dan rekening mee dat jouw eigen gedachten daar ook nog ergens rondzweven. Na meer gesprekken kan je deze ‘stemmen’ steeds makkelijker van elkaar onderscheiden.

Als je in contact wilt komen met je engelen is het van belang dat je jezelf voor ze openstelt en bovendien dat je jezelf volkomen ontspant. Laat alle 'negativiteit' even geheel los en concentreer je op jezelf. De bovenstaande opdracht zorgt er natuurlijk ook voor dat je jezelf openstelt en ontspant. Als je het gevoel hebt dat je dit voldoende bent, sluit dan je ogen en wacht rustig af. Waarschijnlijk krijg je beelden door of krijg je ze gelijk te horen. Dit kan soms ondanks dat je goed voorbereid was, heel eng zijn. Ga nu niet gelijk ontkennen wat zojuist is gebeurd maar accepteer het. Als je echt bent geschrokken van het contact, zal je eerst weer in een rustige toestand moeten verkeren om het nog eens te proberen. Geleidelijk zal het steeds beter gaan en zal je niet veel rituelen of opdrachten nodig hebben, maar gaat het helemaal vanzelf goed.

Bedenk wel dat het voor iedereen anders zal zijn, het belangrijk is dat je onthoudt dat het jouw persoonlijke ervaringen zijn en je helemaal je eigen manieren mag creëren. Het is voor iedereen mogelijk en het is een handeling die in veel religies ook erkend wordt. Kortom het is een logische handeling van ons innerlijk wezen, waar we tegenwoordig wat minder bewust van zijn geworden.
© 2009 - 2020 Remee, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Engelen om je heenmijn kijk opDe Engelen om je heenEngelen worden tegenwoordig niet meer alleen in de sfeer van de religie genoemd waar ze met name worden beschouwd als de…
Je bent een engel; Wouter StipsrecensieJe bent een engel; Wouter StipsVan de hand van beeldend kunstenaar Wouter Stips verscheen het kleurige platenboek Je bent een engel. Een boek om vrolij…
Leven met engelenLeven met engelenJe eigen beschermengel waakt dag en nacht over je. Hoe is het om te leven met engelen en hoe maak je contact met je eige…
Channelen opent deuren naar verborgen kennisChannelen noemt men de communicatie en het contact met andere wezens uit een andere dimensies. Algemeen bekend zijn de c…

Ziel: niets gebeurt per toeval - G'd bepaalt allesZiel: niets gebeurt per toeval - G'd bepaalt allesHet Joodse feest Poeriem leert ons dat niets per toeval gebeurt en dat iedere ziel een rol speelt in de G'ddelijke tapij…
Ziel: verwoest uw leven niet door verkeerde beslissingenWanneer u gevangen zit in uw ego (bang, boos, nerveus of gefrustreerd) bent u niet in staat een verstandige beslissing t…

Reageer op het artikel "Communiceren met je engelen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Anoniem, 18-09-2014 22:07 #3
Waarom zou je in contact willen komen met Engelen. en niet met hun schepper. God en zijn Zoon Christus Jezus.

Fabienne, 04-06-2013 08:54 #2
Hallo, i v m het communiceren met onze lieve engelen is dit een heel mooi, verstaanbaar verhaal van jullie. Bedankt hiervoor. We kunnen nog heel veel leren van deze materie om ons te ontwikkelen in dit. Nog heel veel liefde en licht op jullie weg.

Robin, 08-03-2011 23:32 #1
Er is wel degelijk een verschil tussen een engel en een gids en ook is het onzin om te vermelden dat je allerlei voorzorgsmaatregelen moet treffen. Engelenenergie is heel zuiver en krachtig en is niet te manipuleren door lagere energieën; wanneer jij deze in vertrouwen en met een goede en gerichte intentie aanroept, heb je contact met de engelen van het Licht en ben je per definitie meteen goed beschermd.

Infoteur: Remee
Gepubliceerd: 14-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Reacties: 3
Schrijf mee!