Zielenreizen: contact met je innerlijk

Zielenreizen: contact met je innerlijk Steeds meer mensen worden zich bewust dat er meer tussen hemel en aarde is dan “het aardse” alleen. Het zielenreizen vormt hierin een hoofdstuk apart. Alhoewel het voor velen zweverig overkomt wordt het steeds meer mensen duidelijk dat er ook zoiets bestaat als reizen naar binnen toe, waarbij contact wordt gemaakt met je eigen innerlijk. De ziel, die de ware essentie is van wat jij werkelijk bent.

Reizen door middel van observatie

Het mooie van het reizen met de ziel is dat je niet blijft steken in je gedachten; het denken, dat continu maar door gaat, want bij het werkelijke contact met de ziel vallen gedachten, die grotendeels door het ego worden gevormd weg. Door middel van zielenreizen is het mogelijk vanuit jezelf te observeren zonder een oordeel te vormen over wat je ziet, voelt, of doorkrijgt. Het is een soort objectief waarnemen waardoor bij enige oefening er meer en meer zuivere beelden gaan doorkomen van een wonderbaarlijke, maar wel degelijk bestaande zielenwereld, waarin wij allen leven, maar dan in een andere dimensie.

Wat gebeurt er in de zielenwereld?

Vanuit deze dimensie van de zielenwereld kan er vanalles gebeuren, er kan bijvoorbeeld contact worden gelegd met andere zielen aan gene zijde, vaak zullen dit gidsen zijn, die je helpen en steunen in je proces. Vaak zal de ziel groeien in spiritueel opzicht en zich bewegen naar ascentie toe doordat men meer en meer doordrongen wordt van de ware goddelijke kern in onszelf. De ziel handelt in de zielenwereld volkomen harmonieus, en zij doet min of meer automatisch wat zij zou moeten doen. De handelingen die gebeuren zijn dan ook vrijwel niet te sturen, omdat zij geregeld wordt vanuit "de bron".

In de zielenwereld worden vaak geschenken ontvangen, of worden voorwerpen geruild van de ene naar de andere ziel. Ook zal bij iedere ziel een element overheersen die vaak wordt aangegeven door de kleur; groen voor aarde, blauw voor water, geel voor lucht of rood voor vuur.

De ziel en het dagelijkse leven

De ziel wil en omvat zoveel meer dan dat waar wij op aarde meestal mij bezig zijn; werken, eten, boodschappen doen, etc. Door middel van zielenreizen zal het stap voor stap duidelijker worden wat het is waarvoor de ziel hier op aarde is geïncarneerd. Het zielendoel zal duidelijker in beeld komen, door een bewust contact met de eigen ziel in de zielenwereld.

Het zielenreizen omvat dan ook een bijzondere manier van concentratie en meditatie die innerlijk is gericht, waarbij het noodzakelijk is dat gedachten “stilvallen” en er innerlijk niet geoordeeld wordt. Voor veel mensen zal dit wellicht als hocus pocus klinken, maar het is wel degelijk mogelijk als men zich ervoor inzet, en men zoals gezegd onbevooroordeeld blijft.
Omdat de ziel de ware kern van je eigen wezen is, is het belangrijk hier van tijd tot tijd bewust aandacht aan te schenken in deze sneltreinrit die het leven soms is. Sta even stil, en richt je op het innerlijk van je wezen, omdat zij alle kennis en wijsheden die jij nodig hebt voorhanden heeft.

Onderzoek naar de zielenwereld

Michael Newton heeft onderzoek gedaan naar de structuur van de zielenwereld en een methode ontdekt om mensen in contact te laten treden met de zielenwereld. Aan de hand van maar liefst 7000 casestudies beschrijft hij zijn bevinden in zijn boeken, waaronder "Reis der Zielen" en "Bestemming der Zielen".
© 2010 - 2024 Andromeda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Plaatsen voor stilte en spiritualiteit in Limburg en BelgiëPlaatsen voor stilte en spiritualiteit in Limburg en BelgiëAbdij Averbode, Kerk Holset, Kapucijnerklooster en Mariapark Meersel-Dreef, Franciscanerklooster en Kruiswegpark Moresne…
Selfness, je moet worden wie je bent!Selfness, je moet worden wie je bent!Of het nu een populaire term is waar menigeen weer veel geld aan kan verdienen of een ware zoektocht naar jezelf, feit i…
Andromeda (5 artikelen)
Gepubliceerd: 13-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.