Beauty: een moment voor een goed gezichtsmasker

Beauty: een moment voor een goed gezichtsmasker De een zweert erbij en de ander vindt het maar onzin, maar gezichtsmaskers zijn er al jaren en hebben inmiddels hun toegevoegde waarde wel aangetoond. Dat neemt niet weg dat de cosmeticamarkt continu inspeelt op het ouder worden, het er mooi uit willen blijven zien, jeugdige onzuiverheden etc. Dat maakt dat er ook met enige regelmaat nieuwe maskers op de markt komen.

Huidtype

Wil je het juiste masker op je gezicht, dan is het belangrijk te weten wat voor type huid je hebt. Als je dit nooit eerder van een professional te horen hebt gekregen, wat overigens in de loop der jaren ook weer kan veranderen, dan is het goed hier in de speciaalzaak naar te vragen. De betere drogisterij, parfumerie of uiteraard de schoonheidsspecialiste kan dit snel genoeg achterhalen. Zomaar een maskertje nemen, kan anders weggegooid geld zijn.

Vergewis je dus van wat voor type huid je hebt en dit gaat verder dan een droge- of vette huid. Behalve dat veel mensen een gecombineerde huid hebben, is het ook nog goed te kijken naar wat voor masker je prettig vindt. Sommige maskers zijn zacht en leggen een soort velletje over je gezicht. Dit rol of pel je af, andere zijn crèmig of worden hard en dan mag je je gezicht niet bewegen. Zo’n masker was je af. Zo zijn er nog veel meer en het is heel persoonlijk wat je prettig vindt en wat niet.

Invloeden van de winter

Let op de koude maanden, want de invloed van guur weer kan je huid anders aan laten voelen en mogelijk heeft je huid ook behoefte aan iets anders dan normaal. De huid kan bijvoorbeeld door de relatief droge lucht binnen (CV is veroorzaker), droger aanvoelen. Maar door toedoen van de temperatuur buiten kan je huid ook vochtarmer worden. Allemaal invloeden waar je misschien niet direct bij stil staat, maar wel degelijk van invloed kunnen zijn en dus kan een masker in de koude maanden anders zijn dan de rest van het jaar.

Een masker is meer dan een smeerseltje

Er vanuit gaande dat je enig moment het voor jouw juiste masker gevonden hebt, is het goed de werking zo optimaal als mogelijk te laten zijn.

Badderen

Optimaliteit realiseer je door een rustmoment voor lichaam en geest te nemen, alsmede een temperatuur/luchtvochtigheid dat de poriën open gaan staan. Eerst even de huid goed reinigen en daarna het masker aanbrengen en het rustmoment kiezen. Een rustig moment voor de meeste mensen is als er een bad genomen wordt. In een dergelijke ruimte gaan de poriën langzaam open staan en het rustmoment van een warm bad maakt dat het een prima basis vormt om het masker haar werk te laten doen.

Even niets

Even een “niets doen” momentje kan ook uitermate geschikt zijn. Lekker ontspannen een boekje lezen in een luie stoel en een lekker kopje verse thee, kan een prima basis vormen om deze tijd tevens te gebruiken voor je masker. Als dit een methode is die je aanstaat, gaat het er alleen om dat het een moment is waarin je lekker kunt ontspannen (en dus niet de telefoon die overgaat, kinderen die om je aandacht vragen of de deurbel die met enige regelmaat gebruikt wordt). Vergeet overigens ook tijdens dit moment niet je gezicht eerst goed te reinigen.

Slapen

Als je slaapt herstelt je huid normaal het beste en dat kan ook een basis vormen om een masker toe te passen. Niet ieder masker leent zich hier overigens voor (maar de crème maskers voor de drogere huid leent zich wel goed). Als je een masker aanbrengt op je gezicht, is het wel goed een oud sloop of handdoek om het kussensloop te doen. Reinig je gezicht voordat je het opbrengt en de volgende ochtend, zoals je normaal je gezicht reinigt.

Tot slot

Los van wat een masker voor je huid kan doen, is zo’n rustmomentje heerlijk. Geniet er extra van, wekelijks zo’n moment is goed voor lichaam en geest!
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vijf recepten voor het maken van een gezichtsmasker!Elke week een gezichtsmasker is goed voor een mooie egale huid. Er zijn veel verschillende masker te koop in de winkel,…
Gezichtsmaskers, een extra oppepper voor je huidEen stralende huid willen we allemaal. Dit is te bereiken door dagelijks de huid goed te reinigen en in te smeren met cr…
Peel off gezichtsmaskers voor de manElke huid is anders, en elke huid heeft verzorging nodig. Ook de huid van de man. Het is al lange tijd geen taboe meer d…
Natuurlijk masker van kiwi en papaja en peeling maskerNatuurlijk masker van kiwi en papaja en peeling maskerZelf een masker voor de huid maken. Het kan . Zelf een gel masker maken dat de fruitzuren van kiwi en papaja bevat zorgt…

Veroudering tegengaanVeroudering tegengaanNiemand wil oud worden. Het liefst zien we er zo jong mogelijk oud. Daarom is de mens altijd op zoek naar een middel dat…
Woolness: een 'wollige' trend in wellnessWoolness: een 'wollige' trend in wellnessWellness? Zo 2011! Anno nu gaan we voor 'woolness'. Een warm laagje wol ontspant, zet de huid aan tot zelfreiniging en v…
Reactie

Louelle, 12-08-2014
Wanneer kan je het beste een masker aanbrengen? In de ochtend of in de avond voor het slapen gaan? Reactie infoteur, 12-08-2014
Voor een normaal masker aanbrengen en de tijd er voor nemen, is een rustmoment het beste. Als je een ochtend voor jezelf hebt en je neemt er ook de tijd voor, is dat prima. Maar voor veel mensen is de avond om de tijd voor zichzelf te vinden en dan is dat ook goed.
Er zijn wel een soort "wake-up" maskertjes, die je in de ochtend onder de douche gebruikt. Maar die hebben een speciale functie. Ook heb je een soort maskers die je tijdens de nachtelijke uren hun werk laat doen. Spreekt voor zich dat je die op een gereinigde huid voor het slapen gaan opbrengt.

Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 22-10-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.