InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Diversen > Geef je arts een cijfer: de Zorgkaart Nederland

Geef je arts een cijfer: de Zorgkaart Nederland

Geef je arts een cijfer: de Zorgkaart Nederland Een rapportcijfer voor arts, tandarts of ziekenhuis? Het geven van een persoonlijke beoordeling van medische dienstverleners wordt steeds gebruikelijker. De Zorgkaart Nederland probeert de waarderingen van heel Nederland in kaart te brengen, zodat het kiezen van een zorgverlener gemakkelijker kan worden. De hamvraag is natuurlijk: lukt dat al een beetje?
Al enige tijd is het heel gewoon om je ervaringen met vakantiebestemmingen en winkels te delen, zodat anderen een niet-partijdig inzicht krijgen in prestaties en producten. Wat minder voor de hand liggend was het om je huisarts, tandarts, ziekenhuis of fysiotherapeut van een beoordeling te voorzien. Dat paste goed binnen de ivoren-toren-cultuur die de medische sector omgaf. Bovendien is het idee dat je in de medische sector rondshopt een meer recente trend. Met de toenemende openheid en democratisering van het beoordelingsproces, verandert de gesloten sfeer die ooit om de medische sector heen hing.

Rapportcijfer voor de dokter

Er waren al organisaties die in beeld probeerden te brengen hoe de medische sector 'scoort', bijvoorbeeld door aan te geven welke ervaringen mensen met een zorgverlener hebben. Maar dat waren meestal meer kleinschalige initiatieven, die nogal eens een vroege dood stierven. Aan de vermelding 'deze dienstverlener is nog niet beoordeeld, wees de eerste!' kun je immers weinig informatie ontlenen. Een recent én landsbreed initiatief is de website www.zorgkaartnederland.nl.

Zorgkaart Nederland

Deze website is niet het initiatief van één kleine lokale belanghebbende, maar van een samenwerkingsverband van organisaties. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea is daar een van. Een woordvoerder van Zilveren Kruis Achmea verwoordt het belang van de website als volgt: “Ik kan mij voorstellen dat je als patiënt wilt weten wat de kwaliteit van het ziekenhuis is waar je een staaroperatie moet ondergaan. Wat is er dan mooier dat je bij het zoeken op dit ziekenhuis op een website terecht komt waar anderen hun ervaring opgeschreven hebben? Een onafhankelijke waardering, waar je wat aan hebt. Niet door andere artsen, maar door mensen die in het zelfde schuitje zitten of hebben gezeten.”

Landsbreed

het initiatief van Zorgkaart Nederland is landsbreed. De woordvoerder van Zilveren Kruis Achmea: “Je kunt de plaatselijke huisarts een waardering geven of de fysiotherapeut of tandarts waar je onder behandeling bent. Het mooie van de website is dat iedereen binnen het eigen dorp of stad de arts kan waarderen. Zeker als je ergens nieuw komt wonen, is het erg handig om de site te raadplegen. Hiermee wordt de zorg dichtbij de mensen gebracht.” Naast de ondersteuning van Zilveren Kruis Achmea is er de actieve betrokkenheid van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Dat de Zorgkaart Nederland landsbreed is, betekent nog niet dat de initiatiefnemers op hun lauweren rusten. De woordvoerder van Zilveren Kruis Achmea roept organisaties op ook mee te gaan doen, en verzekerden om gebruik te maken van de gelegenheid om hun arts te waarderen en andere mensen hiermee te informeren: "Op die manier krijgt de website nog veel meer waarde. Tenslotte is iedereen gebaat bij een onafhankelijk kwalitatief beeld van een bepaalde arts.”

De punten van waardering

Op de Zorgkaart Nederland staan nu meer dan 135.709 (cijfers september 2015) zorgverleners en zorginstellingen vermeld met hun gegevens. Je kunt zoeken op de naam van de zorgverlener of op de categorie in dienstverlening: dan zoek je bijvoorbeeld op de noemer huisartsenpraktijk, of het beroep van tandarts. Bij de gegevens van de betreffende zorgverlener of zorginstelling valt een waardering te geven op zes onderdelen. Deze onderdelen zijn:
  • Afspraken maken, verliep dat gemakkelijk?
  • Accommodatie, vond u/je deze schoon entoegankelijk?
  • Medewerkers, ben je/bent u vriendelijk en goed geholpen?
  • Luisteren , is uw/je vraag goed begrepen?
  • Behandeling, had deze naar uw/jouw mening het gewenste resultaat?
  • Informatie , werd je/u voldoende ingelicht over aard en resultaat van de behandeling?

Geen modder a.u.b.

Er kan een waardering gegeven worden tussen het cijfer 1 en 10. Als je zelf een waardering plaatst, wordt deze wel door een redactie beoordeeld. De bedoeling van de site is nadrukkelijk om te informeren, en niet om een plek te zijn waar de eenling met modder kan gooien. Wie iets heeft gezegd blijft anoniem, om volledige privacy te garanderen.Dit alles neemt niet weg dat op de site gewoon eerlijke beoordelingen te vinden zijn, en zo te zien ongecensureerde meningen.

De proef op som

De proef op som. Op de website zijn een aantal van de grote zorgaanbieders al goed vertegenwoordigd, met meerdere recensies. Lokale huisartsen en tandartsen zijn niet altijd van beoordelingen voorzien.Ook onderafdelingen, zoals de dialyseafdeling van een bepaald ziekenhuis, worden wel genoemd maar zeker niet altijd van specifieke beoordelingen voorzien - daarvoor moet je vaak bij de overkoepelende organisatie zijn. Samenvattend, is er dus nog volop ruimte voor (jouw?) inbreng, maar is al een redelijke hoeveelheid informatie te vinden met name over grotere zorginstanties.

PS: niet (alleen) hier, maar (ook) daar

Diverse bezoekers van dit artikel geven in het reactieformulier op deze website een beoordeling van een zorgverlener met wie zij ervaring hebben. Fijn, dank voor uw betrokkenheid! Maar vergeet u niet om ook uw beoordeling op de website Zorgkaart Nederland te geven? Er is namelijk geen link of informatieuitwisseling tussen dit artikel, en de Zorgkaart Nederland.
© 2010 - 2017 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Shuttle run testIedereen heeft wel eens gehoord van de shuttle run test of de piepjestest. Deze test wordt wereldwijd gebruikt en aanger…
Japanse Puzzels - KakuroKakuro is net als bijvoorbeeld de overbekende Sudoku, een Japanse Puzzel. Een Kakuro is een combinatie van Sudoku, Zweed…
De N term, hoe reken je je eindexamen cijfer uit?Je heb weer een examen gemaakt, maar hoe reken je je cijfer eigenlijk uit? In dit artikel word uitgelegt hoe je je cijfe…
Betekenissen in dromen: CijfersBetekenissen in dromen: CijfersIedere mens droomt elke nacht bewust of onbewust een aantal keren. Sommige dromen worden wel onthouden en sommige dromen…
Trucjes om snel te kunnen hoofdrekenenKun jij 12 × 13 uit je hoofd berekenen binnen 5 seconden? Of 97 × 85? Daar hoef je namelijk geen rekenwonder voor te zij…
Bronnen en referenties
  • www.zorgkaartnederland.nl

Reageer op het artikel "Geef je arts een cijfer: de Zorgkaart Nederland"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Karel Smits, 05-04-2017 11:09 #46
Een jaar geleden heb ik in het Scheperziekenhuis Emmen bij Orthopeed dr. A.G.P van Ruiten een complete schouderprothese gekregen. Ik bleek onverwacht en nooit gedacht; daarin artrose te hebben.
De ingreep was geen pretje en het revalideren zou zeker een jaar in beslag nemen. Dit klopte geheel.
Dr. van Ruiten is een kalme en rustige vent, die heel ervaren overkomt en goudeerlijk in zijn beoordeling naar je toe is: ik heb dat als zeer positief ervaren!
Nu, precies een jaar later voel ik mij weer grotendeels "de oude".
Er is wat krachtverlies, maar inmiddels kan ik, dankzij intensieve fysiotherapie en begeleiding, vrijwel alles.
Van mij krijgt deze top-arts een 10, want door zijn nuchtere kijk en aanpak verdient hij dit.

Ank de Winter, 28-02-2017 21:58 #45
Ik wil vandaag neuroloog Dr. de Beer uit het Spaarnegasthuis de hemel in prijzen. Na eerdere teleurstellende contacten met neurologen kreeg ik van oud-collega's de raad om me bij hen te vervoegen, en is dit de eerste neuroloog waar ik me bij "thuis voelde". Het is "hoera "een empatische arts die de tijd neemt voor zijn patient EN ook goed luistert zonder op de comp. te turen. Heerlijk om je probleem mee te bespreken en dan vakkundige raad te krijgen. Ik geef hem dan ook graag een dikke 10.

R. R. Idsinga, 01-12-2016 12:23 #44
Dr. Jan orthopeed werkzaam in 'Het van Weel-Bethesda ziekenhuis' te Dirksland geef ik de hoogste waardering: 10
Hij is een goede vakman, en een leuk mens. Altijd vrolijk en luistert naar je problemen.
Ik heb goede ervaringen over hem, vooral toen hij de DAA heupoperatie heeft toegepast in 2016, vergeleken met 5 jaar terug de oude methode. Reactie infoteur, 06-12-2016
Dank voor uw reactie! Vergeet u niet desgewenst ook een recensie te plaatsen op de genoemde website van Zorgkaart Nederland?

Karel, 13-11-2016 12:12 #43
De zorgkaart Nederland krijgt van mij een onvoldoende. Er staan voornamelijk alleen succesverhalen op. Heb je iets minder succes dan wordt dit niet in kaart gebracht door de commissie waardoor dit een meer dan waardeloos medium is. Ik ga alleen af op de echte verhalen uit de praktijk en dat is vele malen betrouwbaarder heb ik gemerkt keer op keer. Overigens een totaal ander beeld dan hier geschetst was. Ik ben voorstander van een oprecht eerlijk beeld en niets is alleen geweldig of helemaal fout. Daar waar de een een 9 geeft kan het bij een ander een 4 zijn. Voor diegene die een 9 geeft zal het nimmer een 4 zijn en andersom ook.

Lilian Schmeitz, 04-11-2016 12:43 #42
Dr. Huizinga van Centrum Oosterwal in Alkmaar heeft een perfecte halscorrectie bij mij uitgevoerd. Het is een prachtig modern Centrum met vakkundig, behulpzaam en zeer vriendelijk personeel. Dr. Huizinga geeft duidelijke en eerlijke uitleg en adviezen wat een vertrouwd gevoel geeft. Dit werd nog versterkt in de operatiekamer waar zeer kundige assistenten je op je gemak stellen.
Goede nazorg.
Kortom een top Centrum. Reactie infoteur, 04-11-2016
Dank voor uw reactie! Vergeet u niet desgewenst uw ervaringen op de in het artikel genoemde website van Zorgkaart Nederland te vermelden?

B. de Man, 17-08-2016 17:57 #41
De arts Dr van Leeuwen van havenziekenhuis was mijn arts. Goede uitleg duidelijk en direct. Zeer vriendelijk. Nieuwe knie gekregen behandeling in Haven ziekenhuis was erg goed. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Zusters ook ondanks dat ze het zo druk hebben goede aandacht. Eten heerlijk. Nergens iets op aan te merken. Echt een 10 verdiend op alle fronten. Huisarts Dr de Jong van Huisartsen praktijk Maasdam fijne goede arts neemt notie van je en luistert goed naar je verhaal. Dat is heel belangrijk en betrokken met je als het nodig is. Ook hij verdient een 10. Reactie infoteur, 18-08-2016
Dank voor uw positieve berichten! Vergeet u niet eventueel ook uw mening op de site van Zorgkaart Nederland in te vullen? Veel gezondheid gewenst,
Maria

Nance Delange, 06-06-2016 10:23 #40
In de Jan van Gooyenkliniekin amsterdam, heb ik een voetoperatie, uitgevoerd door het team van dr.Kleipol - orthopedisch chirurg van het OLVG ondergaan. Een nieuw gewrichtje. De opvang, behandeling en resultaat krijgt een dikke 9. Nogmaals dank.

nance de lange - abcoude

Henk van Eijk, 16-05-2016 21:21 #39
Tijdens behandeling bij Bergmankliniek, i.v.m. lensenoperatie door de dokter Hr. Blok geef ik de kliniek en de arts een 9 voor de fijne behandeling. Als ik dit van te voren had geweten had ik dit veel eerder gedaan. Behandeling is mij reuze meegevallen en het resultaat is geweldig, ik kan nu zonder bril verder in het leven zowel met kijken als met lezen. Ik zeg mensen twijfel niet gewoon doen en zeker bij deze kliniek in Utrecht.
vriendelijke groeten Henk van Eijk.

J. Bienefelt, 14-04-2016 15:08 #38
Tijdens de Behandeling aan blaaskanker werd ik ook verwezen naar de longarts, Dr. Van Henten, M.M.C. Eindhoven/Veldhoven. Gelukkig zijn er geen ernstige afwijkingen geconstateerd. Wel hebben we een aantal gesprekken gehad over voortgaande behandelingen, indien nodig, over reanimatie ja of nee, over euthanasie en alle emotie die daar bij komt. (Ik ben 89). Mijn dochter en ik waren erg blij met de open manier van praten over zaken die te maken hebben met levenseinde. We geven Dr. Van Henten graag een 10 voor zijn openhartigheid en zijn voorbeeldige begeleiding.

Rene Loohuis, 07-03-2016 22:22 #37
Bij Ocon Hengelo geopereerd door dr. Wagenaar, knieprothese gekregen, spieren aan de binnenkant van de knie opgerekt en aan de buitenkant ingekort. Binnen 1 week, afspraak / foto en een gesprek met de chirurg, geweldig. Mijn probleem was dat ik geen kraakbeen meer had, dus bot op bot en ik had een behoorlijk O-been, dus de nodige problemen. De operatie door dr. Wagenaar en de assistentes is perfect verlopen, verzorging bij de Ocon is werkelijk Top, kan niet anders zeggen. Absoluut geen pijn gehad, was zelfs omdat het zo goed ging met 4 weken al weer wat aan het werk. Fysio gaf aan het wat rustig aan te moeten doen omdat het zo goed ging dat dat mijn valkuil zou zijn, heb zijn raad aangenomen en ook dagelijks mijn rustmomenten gepakt. Omdat ik thuis ook een perfecte verzorging kreeg is alles enorm meegevallen. Ik geef zowel de Ocon als dr. Wagenaar dan ook een dikke 10. Met vriendelijke groet, Rene Loohuis

J. Schroeder, 21-01-2016 12:03 #36
Neurochirurg Drs.Patrick Simons heeft mij van mijn pijn verlost door een hernia operatie in de Media Park Klinik in Keulen Duitsland. Drs. Patrick Simons kan binnen enkele dagen een ingreep uitvoeren. In mijn geval binnen een week. Het ziekenhuis was modern en fris met vriendelijk verplegend personeel en behandeling en verpleging van hoog niveau. 6 uur na de ingreep kon ik reeds over de gang lopen en de pijn was geheel verdwenen en is ook niet meer terug gekomen. Na 1 overnachting kon ik na het uitstekende ontbijt weer naar huis. Voor een behandeling is wel toestemming van het Ziekenfonds nodig.

Ik ben geheel tevreden

A. E. Kolthoff, 12-01-2016 23:19 #35
Orthopedisch Chirurg dr.A.J.A.M Ooms heeft mij uitstekend geholpen met een nieuwe heup. Kan iedereen aanraden voor een heup operatie dit bij het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede te laten uitvoeren. Voorbereiding goed gepland vriendelijk en zorgvuldig uitgevoerd. Ziekenhuis fris en modern (wifi) en maaltijden naar behoefte en hoge kwaliteit. Operatie techniek met minimale schade aan weefsel en kleine wond.
Herstel zorgvuldig begeleid.
Kortom zeer tevreden.

B. A. Smits, 08-01-2016 14:28 #34
Ernstige klachten met plassen. Controle in ziekenhuis Amstelland bij uroloog J.W.Noordzij. Prima diagnose en opname. op 15 september 2015. Operatie op 17 september. Fantastische behandeling door chirurg als wel door het dienstdoend personeel. Heden de nazorg op 8 januari 2016. Optimale behandeling en gelukkig tevreden.

A. D. Nelson, 22-12-2015 09:14 #33
Vanaf het begin van het onderzoek om mijn L-knie te opereren op mijn 82ste jaar, tot 6 weken na de operatie die ik tot op heden helemaal geen pijn heb, mag ik wel erg dankbaar zijn. In het algemeen bijzonder goede verzorging bij Meander.
Dave Nelson

W. Coolen, 07-12-2015 13:12 #32
Dr. Mol longarts van het Maxima ziekenhuis in Veldhoven stelde mij, bij het eerste bezoek vorig jaar, direct gerust en de juiste diagnose, en legde mij op de gemaakt foto's uit wat er aan de hand was. Vandaag ben ik (klachtenvrij) weer overgedragen aan de huisarts. Dr Mol verdient een 10 (n.b. de wachttijden tijdens het spreekuur waren steeds minimaal.)

Herman Harwig, 06-12-2015 14:28 #31
3 december de laatste 3 tanden/kiezen laten verwijderen bij de kaakchirurg, dr EW de Jong. Daar is zelfs dit, hoe naar ook, een prettige ervaring. Het is een schone omgeving en onder de behandeling zitten de dokter en de assistentes geintjes te maken, zodat je de ellende even vergeet. Het ging vlot en eigenlijk weinig napijn. Van mij krijgen ze daar een 10.

Marjolijn Hoek, 01-12-2015 15:23 #30
Oktober 2014 is er bij mij borstkanker geconstateerd en is de medische toestand begonnen.
Ik ben deze periode verzorgd door t Alrijneziekenhuis Leiden oftewel het Diaconessen ziekenhuis. Er is altijd ruimte geweest voor inspraak en samen hebben we het traject doorlopen. Alle lof hiervoor. En met name dr Batman en dr Vree en het vso team, de begeleiding en nazorg was super. En daarom geef ik mijn dokters en het hele team een tien, Dank jullie wel.

Y. Burger-Kreukniet, 24-11-2015 13:27 #29
Ik geef mijn arts Dr. Vermaas een 10 (IJssel land). Hij is heel rustig, mag veel vragen, heeft tijd voor je en erg vriendelijk.

H. Vanessen, 22-11-2015 14:07 #28
Ik geef orthopeed DR Falke van ziekenhuis Flevoziekenhuis een10 voor wat hij heeft gedaan.Ik kreeg 3 jaar geleden een nieuwe knie, daar had ik heel veel pijn aan voor lange tijd.Nu heeft de dokter een andere methode gedaan nou dat was echt dag en nacht verschil.Ik zag er zo tegen op omdat ik de eerste knie nog niet vergeten was maar na een auto ongeluk moest het wel.Eerst hebben we iets anders geprobeerd omdat ik zo bang was, maar had ik dit geweten had ik het gelijk gedaan het was perfect weinig pijn gehad.Dus wees niet bang voor de nieuwe methode van Dr Falke. Nogmaals dank voor het mooie resultaat.

Vr Gr. Henk Reactie infoteur, 23-11-2015
Dank voor uw reactie, en gelukgewenst met het goede resultaat. Vergeet u desgewenst niet uw bevindingen ook te delen op de in het artikel genoemde website?
vriendelijke groet, Maria

Leo Brama, 10-11-2015 10:54 #27
Ik geef K.N.O. Arts Heinerman van z.g.t. Almelo een 10 voor goede uitleg en nazorg.

S. Bos-Vhaaster, 29-10-2015 12:41 #26
Graag geef ik de Bergman Kliniek een 10. Ik ben daar geopereed voor een nieuwe knie door Dokter Feilzer. Werkelijk een super chirurg en een vreselijk goede arts. Ook de verzorging is daar super goed. Dus ik zou zeker weer daar heen gaan.

Naam C. Bussers-Hooijman, 29-10-2015 11:07 #25
Ik geef mijn huisarts R.Collignon in Mierlo een 10. Hij heeft mij en mijn man fantastisch begeleid tijdens mijn ziekte, en ook tijdens de ziekte en overlijden van mijn man. Hij legt alles goed uit en kan goed luisteren. Ik kan me geen betere huisarts wensen.
C.Hooijman

C. Udo, 15-10-2015 14:15 #24
Wij geven dr stevens. neuroloog te Blaricum een 10 wegens vertrouwend over komen en prettig met de uitleg van de problemen die ik had en verder doorgestuurd worden. Hij had geen witte jas aan en dat maakt de afstand kleiner.

Pia Feitz, 07-10-2015 17:30 #23
Graag geef ik een dikke tien aan Dr. D.A. van Kampen, orthopeed in het Waterland Ziekenhuis te Purmerend
Mijn linker heup was zeer pijnlijk en het lopen ging moeizaam. Na de operatie was/bleef de pijn weg.
Het lopen gaat steeds beter, ook dankzij Rianne Engel van : Fysiotherapie Weidevenne.
Mijn dank gaat ook uit naar de anesthesioloog. Na de operatie voelde ik mij gelijk goed, dat is weleens anders geweest.
De wachttijden zijn kort.

B. van Breemen, 18-09-2015 13:29 #22
Heel veel waardering voor Dr.Schaeybroeck, reumatologe in Dordrecht, ziekenhuis Dordwijk. Zij neemt de tijd om iets rustig en duidelijk uit te leggen en is zeer betrokken met de patiënten.

T. F. M. Bos-Kwinten, 03-09-2015 15:06 #21
Graag zou ik Dr. Simons van het Mediapark in Keulen (Duitsland) een 10 willen geven. Hij maakte een scan van mijn bekken wat het Max. Eindhoven absoluut niet deed.

Muris G. 17-7-2015, 17-07-2015 16:43 #20
Ik ben geholpen in ziekenhuis Laurentius Roermond,
ik ben zeer erg tevreden (Orthopedisch chirurg).S.J.Arts.met een 10
de arts heeft de linker knie netjes gerepeteerd ik zou iedereen deze arts aanbevelen.

voor de operatie alle aan dacht van de verpleging zeer op prijs gesteld,
en na operatie zeer goed opgevangen dus een plus voorde verpleging.

Duffels, 24-06-2015 10:12 #19
Ik ben in het Rijnland ziekenhuis geholpen aan mijn linkerknie (er is een nieuwe knie ingebracht). De arts die dit kunststuk heeft voldaan is de heer R. Mahdad.(Orthopedisch chirurg). Ik ben uiterst tevreden hoe het hele proces is verlopen. Ook de verzorging in het Rijnland ziekenhuis was perfect. Daarom waardeer ik de Heer R.Mahdad met een 10 Omdat de uitleg en de operatie en de openheid van hem geweldig is. Ik zou hem voor iedereen aanbevelen. Ook het ziekenhuis verdiend dit cijfer omdat ze overal voor openstaan en uitvoeren wat er in hun macht is.
A Duffels

A. J. M. van Ham, 09-06-2015 17:37 #18
PoliDirect Tilburg.
Keurig op tijd, volgens afspraak
De verpleegkundigen Grace Grootings, Moniek Grimme en de anderen wiens naam ik niet ken waren behulpzaam, vriendelijk
en zij stelden je snel op je gemak. Ook voor Dr.Kothe is het bovenstaande zeer van toepassing, plus daarbij haar zeer begrijpelijke uitleg. Voortreffelijk. Ik gaf telefonisch een 9, maar maak er maar een 10 van!

Thea, 09-06-2015 10:30 #17
Ik wil mijn cardioloog dr Brouwer een 10 geven, een vriendelijke en rustige man en luistert goed.

Ineke Crama, 14-05-2015 15:21 #16
Mijn dank gaat uit naar Dokter P. Verhagen uroloog en de afdeling radiologie van het Erasmus MC Rotterdam.
Dokter Verhagen heeft mij in maart geopereerd aan een nier tumor door zijn vakkundigheid en in samenwerking met de afdeling radiologie heeft hij de nier kunnen sparen.
Dr. Verhagen is een hartelijke, kundige man die mij gelijk op mijn gemak stelde voor mij geld een 10 voor hem.
Alles is bespreekbaar met kalmte en humor weet hij een nare boodschap goed te brengen. Geen loze beloftes en geen wachttijden bij controles.

Fried de Vries, 06-12-2014 16:47 #15
Graag wil ik de artsen van urologie dr. M. van der Aa en gynaecologie dr. A Volebregt in de Poli van Heemstede (afdeling bekkenbodem) dank zeggen voor een zeer zorgvuldige wijze van handelen. Niet alleen de contacten vooraf via de telefoon, maar ook de opvang op de afdeling door verpleegkundige en artsen verliep op een ontspannen en betrokken wijze. De verpleegkundige heeft zelfs extra informatie ingewonnen en herinnerde zich ons telefonisch contact.

Gonnie Splinter, 27-10-2014 15:19 #14
Graag geef ik vaatchirurg D'r Hoksbergen van medicliniek Bussum een 10 voor alle behandelingen i.v.m. mijn vaat problemen. Ook het verplegend personeel zijn super vakmensen! Eindelijk kan ik nu ook eens even zonder mijn steunkousen. Reactie infoteur, 28-10-2014
Dat klinkt goed Gonnie! Dank voor je reactie en het beste gewenst!

à Wolfsen, 11-04-2014 13:01 #13
Internist dr Vlot, Rijnstate ziekenhuis, afd Zevenaar, prima behandeling en deskundig advies.

Frans Mestrom, 04-04-2014 13:54 #12
Ik wil graag de afd.urologie van het Meander ziekenhuis in Amersfoort en met name uroloog Dr.P.Dom een goed rapportcijfer-9- geven. Dit voor de professionaliteit en betrokkenheid. Men heeft daar nog een luisterend oor. Afspraken worden op tijd nagekomen.Kortom een prettig ziekenhuis waar de patiënt centraal staat.Aan te bevelen. Reactie infoteur, 04-04-2014
Geachte heer Mestrom,
Fijn om te horen en dank voor uw bericht. Wellicht hebben andere lezers hier ook nut van. Vergeet u niet uw ervaringen desgewenst ook nog even te noteren in de online Zorgkaart Nederland?
Vriendelijke groet,
Maria

Ruijgers, 07-02-2014 10:27 #11
Ik wil graag dr. Daams (chirurg) van het catherina ziekenhuis waarderen op deze site. Ik wil hem dan ook een 10 geven. Dit voor zijn professionaliteit en betrokkenheid

Barbara Poliste, 03-02-2014 15:37 #10
Medinova Kliniek klein rosendaal,
Dr M Daemen Geef ik een 10. na 4 jaar met pijn te hebben gelopen, een hernia waar hier in Enschede niemand mij wilde opereren, heeft Dr Daemen mij geopereerd met zijn hele team werd ik zo goed verzorgd dat ik de volgende dag al naar huis kon. ook thuis werd ik geregeld gebeld van uit de medinova kliniek hoe het ging. Ik ben SUPER TEVREDEN over de operatie en de nazorg kan het iedereen aanbevelen.

Frank, 03-10-2013 15:04 #9
Heb 7 jaar pijn in mijn schouder gehad. huisarts wou niet luisteren via omweg bij dokter peter eggen medi centrum Waalre gekomen. 2 weken geleden geopereerd vandaag controle gehad pijn vrij. super arts bedankt peter een gelukkige patiënt.

Van den Heuvel J., 24-09-2013 09:45 #8
In mei 2013 kreeg ik een nieuwe knie omdat m'n oude was versleten. Dokter Moens uit ziekenhuis Bernhove in Uden verdiend een dikke tien. Met m'n nieuwe knie kan ik weer alles doen, zelfs op m'n knieën zitten.
Bedankt dokter Moens.
Joep v.d.Heuvel

Jan Landers, 12-09-2013 12:27 #7
Dr. Liem, Gezondheidscentrum Strijp.

Onderbreekt vaak, standaard ingestudeerde complimenten passeren met regelmaat de revue. Goedbedoeld, maar ongeloofwaardig.

Xander Bontje, 28-03-2013 11:42 #6
Huisarts, F.J.H.J. van der Poel

Vandaag afspraak gemaakt om 10 voor 11 voor buikkrampen. Ik was daar netjes op tijd 10:45 en meldde mij aan bij de assistente voor de afspraak. Mijn huisarts laat mij vervolgens wachten tot 11:15, ik loop vol interesse naar die assistente toe om te vragen hoe het dus kan dat er mensen die later binnen kwamen met een latere afspraak dan mij toch voor gingen.

''oohhww zeg die assistente, Uw afspraak is helaas verzet vanwege de drukte, u heeft nu om 11:30 een afspraak '' << jaa right tuurlijk, ik had eerder in de wachtkamer al gehoord dat er patiënten in zaten met een afspraak voor 11:40, mij dus niet gezien.

Ik heb mij gelijk afgemeld bij deze huisarts, ik ondertussen al bijna 23 jaar bij deze huisarts en dit was al de 2e keer dat m'n huisarts me zo liet zitten, ze doen veel geloven, maar brengen niks uit, huisartsen van deze tijd zijn als je het aan mij vraagt nogal verwent in vergelijking met vroeger, maar dat is mijn mening!

Met Vriendelijke Groet

X

Pieter, 08-01-2013 13:53 #5
Alsof je incheckt in een hotel! Ben in oktober naar het Slingeland ziekenhuis geweest voor duizeligheidsklachten. Ik moest me melden bij de polikliniek kno. De receptioniste vroeg of ik een goede reis had gehad en bood me koffie aan wat heel welkom was na een lange vroege reis. Hartverwarmend zoals ze betrokken zijn daar. Je bent geen nummer!

A. H. Zonligt Belgie, 14-12-2012 11:28 #4
De Nationale Trobose Dienst telefoon Nr. 0880038880
de service is fantastisch. 26 uur na telefonische melding, mijn strippen zijn op
nieuwe ontvangen. Ok het contact gaat heel snel per computer een 10 plus.

Marjan Bakker, 25-11-2012 16:52 #3
Dokter van Loon in Amsterdam (de Pijp) vroeg mij, na klachten over een erg pijnlijk been, me uit te kleden. Hij zag dat ik huilend van de pijn mijn rechterpijp niet over mijn voet kreeg. Het lukt me niet, zei ik. Tja, zei hij, het zal toch moeten en liep gewoon weg. Ik verbeet mijn tranen en vroeg of hij me kon helpen. Ja, straks, ik moet nu even iets doen, riep hij vanachter zijn bureau!
Duidelijk een arts die zijn eigen frustraties botviert op een willekeurige patient. Lijkt mij toch les 1 op de doktersschool. De dag daarna belde hij. Om te vragen of de medicijnen waren aangeslagen. Ja, ja. Ik zei: ik dacht dat u belde om uw excuses te maken over uw onbeschofte gedrag van gisteren. Dat speelt wel mee, zei hij. Gewoon je excuses aanbieden als je weet dat je fout zit bent lijkt mij les 2 van de doktersschool en bij ons thuis heet dat normale beleefdheidsvormen.
Gelukkig was hij de vervanger maar ik maak daar nooit meer een afspraak.

L. Segal, 04-10-2012 22:21 #2
Vanwege vertrek van mijn huisarts naar het buitenland ben ik online bij groepspraktijk Trompenburg te Amsterdam ingeschreven. Ik had geen voorkeur voor een bepaalde huisarts opgegeven. Woensdag middag, mijn medische dossier afgegeven. Ik had klachten dus ik wilde een afspraak maken. Assistente zegt, er is geen plaats bij uw eigen huisarts - die ik niet zelf heb gekozen - en hij gaat ook volgende week op vakantie. De praktijk heeft een vrouwelijke arts in dienstverband, d.w.z. ze werkt voor alle huisartsen. De assistente maakte een afspraak voor mij bij deze voor de volgende ochtend. Daar ik veel klachten had, werd een dubbele afspraak gemaakt. Volgende ochtend vroeg werd ik door een andere assistente gebeld. Haar eerste opmerking: waarom moet u naar de dokter? Omdat ik medische ondersteuning nodig heb. Ja, maar waarom? Ik gebruikte medische terminologie om een paar klachten aan haar door te geven: CPAP, Obese Hyperventilation Syndrome, hypertensie, oedeem. Ik geeft toe, ik vergat te zeggen dat ik een ontstoken eczeem plek op mijn duim had. Haar antwoord? Ja, maar u bent bij een andere dokter ingeschreven.
Bedoelt u dat ik 11 dagen moet wachten? De discussie ging een tijdje door. Op een gegeven moment had ik genoeg van deze "behandeling". Ik fietste naar de praktijk, vroeg om mijn dossier en ben op zoek gegaan naar een andere huisarts. De meeste praktijken in mijn direkte woonomgeving zijn vol. Deze niet. Nu begrijp ik waarom.

Guus Mul, 29-03-2012 16:55 #1
Ik was onder behandeling bij tandarts Simons Vlaskamp in Den Haag. Ik zeg was want wat ben ik blij dat ik daar weg ben. Totaal klantonvriendelijk. Rekeningen krijg je een jaar later en als je daar wat van zegt komt er alleen een antwoord dat ze nog 5 jaar na behandeldatum een rekening mogen sturen. Ook de behandelingen zijn van een slechte kwaliteit. Mij heeft hij zo slecht behandeld dat een bezoek aan de kaakchirurg nodig was die alleen de kies nog kon trekken. Ook tijdens de behandelingen zal hij gewoon zijn mobiele telefoon opnemen en op balkon een gesprek gaan voeren of met de assistent over een tv programma kletsen terwijl hij met je bezig is. Dan spreken we nog geen eens over de wachttijden. Je maakt een afspraak maar een uur of meer wachten is geen uitzondering. Kortom mijden is het advies

Infoteur: Mariawrites
Laatste update: 18-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 46
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!