Betekenissen in dromen: Cijfers

Betekenissen in dromen: Cijfers Iedere mens droomt elke nacht bewust of onbewust een aantal keren. Sommige dromen worden wel onthouden en sommige dromen worden snel vergeten. Dromen kunnen vele betekenissen hebben en ze kunnen op diverse manieren worden interpreteerd. Er is in veel gevallen niet een eenduidige betekenis van voorkomende symbolen in dromen. Dit is allemaal afhankelijk van de persoonlijke toestand van de dromer.

Dromen betekenissen: Cijfers

Als de dromer droomt over bepaalde cijfers, dan wil de droom iets duidelijk maken ten opzichte van de dromer. Het onderbewustzijn van de dromer reikt in de droom in feite de sleutel aan de dromer ten opzichte van een dilemma of een bepaalde kwestie waarmee de dromer mee te kampen heeft. Cijfers kunnen in dromen opduiken op diverse manieren. Ze kunnen bijvoorbeeld opduiken als de dromer bijvoorbeeld een bepaalde cijfer terugkrijgt voor een examen, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om een bepaald aantal mensen of identieke voorwerpen die zich in de droom van de dromer bevinden. De cijfers kunnen ook duiden op bepaalde data die betrekking hebben op de persoonlijke situatie van de dromer. De bewustheid van de dromer kan bepaalde data hebben verdrongen, maar het onderbewustzijn heeft deze zogenaamde data toch nog onderhouden. Deze data kunnen variëren van verjaardagen, trouwdatum of andere speciale data.

Betekenissen van cijfers in dromen

Voorafgaand moet worden gezegd dat symbolen in dromen verschillende interpretaties kunnen hebben. Dit komt doordat elke dromer een andere persoonlijke situatie heeft. Daarnaast hebben deze symbolen in dromen vele betekenissen. Er bestaan geen eenduidige betekenissen of interpretaties van deze symbolen in dromen. Vele websites en auteurs van droomwoordenboeken spreken hierdoor elkaar vaak tegen. Hieronder worden de betekenissen van cijfers in dromen besproken. Aangezien de cijfers in dromen meerdere betekenissen hebben worden hieronder de meerdere betekenissen van cijfers in dromen weergegeven.

De cijfers van 0 t/m 10

 • Nul: Dit cijfer staat voor het bewustzijn en het onderbewust zijn van de dromer. Een ander betekenis voor het cijfer nul is dat de dromer op een nulpunt is beland en dat de dromer zichzelf weer moet lanceren in het leven door gebruik te maken van de ervaringen die de dromer in het leven heeft opgedaan.
 • Een: Als de dromer droomt over dit cijfer, dan symboliseert dit cijfer de dromer. Daarnaast staat dit cijfer voor macht en gezag wat de dromer uitstraalt of wat de dromer graag wil uitstralen in het dagelijkse leven. Het cijfer een staat ook voor leiderschap en het ego van de dromer.
 • Twee: Het cijfer twee heeft betrekking op de balans in het leven van de dromer. Die balans kan zich uiten in een relatie of twee verschillende persoonlijkheden van de dromer die met elkaar vechten om geuit te kunnen worden in het dagelijks leven van de dromer. Een andere betekenis van het cijfer twee betreft de dualiteit in het leven van de dromer. Dit kan zich uiten in het leven van de dromer doordat de dromer bijvoorbeeld een keuze zou moeten maken tussen werk of relatie.
 • Drie: Mocht de dromer dromen over het cijfer drie, dan gaat het over een trilogie. Deze trilogie kan bestaan uit het verstand, lichaam en geest. Het getal drie staat voor creativiteit en intuïtie. Mocht de dromer in deze richting dromen, dan zegt de droom dat de dromer zijn/haar intuïtie moet volgen en de nodige creativiteit moet gebruiken om verder te komen.
 • Vier: Als in de droom van de dromer het cijfer vier voorkomt, dan moet de dromer voor de dingen die hij doet in het dagelijkse leven ervoor zorgen dat er voor deze dingen een stabiele basis is gevormd. Het cijfer vier vertegenwoordigt in een droom tevens de functie van volledigheid.
 • Vijf: Mocht het cijfer vijf in een droom voorkomen van de dromer, dan gaat het over een van de vijf zintuigen(voelen, ruiken, zien, horen en proeven). Een andere betekenis van het cijfer vijf is die van de actie. De dromer moet bijvoorbeeld actie ondernemen om iets te voorkomen of om een wens uit te laten komen.
 • Zes: Dromen over het cijfer zes gaan over de huiselijke sfeer. Dit kan bijvoorbeeld gaan over familie en warmte, maar ook over huiselijk geluk. Daarnaast staat het cijfer zes voor balans.
 • Zeven: Dit cijfer staat voor het spirituele bewustzijn. Mensen die dromen over het cijfer zeven kunnen ook met de neus op de feiten worden gedrukt dat er een verandering aan het aankomen is in het dagelijks leven van de dromer.
 • Acht: Mocht de dromer dromen over het getal acht, dan betekent dat er een succes in het verschiet ligt. Dit kan bijvoorbeeld een succes zijn in de financiële sfeer, waarin de dromer door middel van hard werken rijkdom vergaart.
 • Negen: Het cijfer negen duldt erop dat de dromer op het punt staat om iets te voltooien. De dromer benadert het einde van een cyclus. Daarnaast staat het cijfer negen voor liefde voor de mens.
 • Tien: Bij het cijfer tien gaat het in een droom over dat er een nieuwe cyclus start voor de dromer. De dromer start met een nieuw ontwikkelingsproces nadat het vorige ontwikkelingsproces is beëindigd.
© 2011 - 2024 Daddycortez99, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom dromen we?Waarom dromen we?De studie van dromen heet oneirologie (droominterpretatie). Ondanks dat er een dromenstudie bestaat, weten we weinig ove…
Betekenissen in dromen: KleurenBetekenissen in dromen: KleurenIn dromen komen niet alleen de kleuren zwart of wit voor. Er zijn zoveel andere kleuren die een grote rol kunnen spelen…
Een dromendagboek bijhoudenEen dromendagboek bijhoudenDromen, iedereen doet het, of je het nu wil of niet. In je dromen is je belevingswereld eindeloos, de leukste, vreemdste…
Wat dromen je kunnen vertellenTijdens het dromen komt informatie naar boven uit het onderbewustzijn. Dromen kunnen je op deze manier helpen bij het ve…

Intermenselijke relaties & persoonlijke zaken in ESPOp het gebied van parapsychologisch onderzoek is Dr. Gertrude Schmeidler een bekendheid vanwege haar 'schapen en bokken'…
DNA activatie: Symptomen van DNA activatie en ascensieVeel mensen krijgen in deze periode te maken met de overgang van 2 naar 12 strengen DNA ten gevolge van activatie van he…
Bronnen en referenties
 • http://www.droominfo.nl/index.php?c=droomwoordenboek&m=search&droom=Cijfer
 • http://blog.seniorennet.be/poeskes_droomuitleg/archief.php?ID=88
 • Boek: Dromen , Auteur: Caro Ness, ISBN: 9057642700
 • Boek: Droomsymbolen en hun betekenis, Auteur: Eric Ackroyd, ISBN: 9789043811873
 • Boek: Droomwoordenboek: Wat betekent mijn droom?. Auteur: Tom Chetwynd, ISBN: 9041760393
Daddycortez99 (31 artikelen)
Laatste update: 23-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.