Kledingtrends voor het voorjaar

Kledingtrends voor het voorjaar Het voorjaar is bij uitstek een seizoen dat we onze kledingkast uitmesten en ons realiseren dat we nieuwe spullen nodig hebben. Wel of niet waar is minder relevant, maar de kast moet aangevuld worden. Wat voor trends krijgen we weer voorgeschoteld?

Basis

Nadeel van de trends voor het voorjaar, is dat het niet echt de basis stukken zijn die je verwacht. De basisstukken kunnen immers een tijdje in de kast blijven hangen om er na verloop van tijd weer uit te halen en aan te trekken. Tijdloze kleding noemen we dit en dat kan van het meer uitbundige voorjaar niet gezegd worden.

Enkele trends die eruit springen zijn:
  • kant
  • bloemetjes (landelijk)
  • naturel

Daarnaast is zachtroze een voorjaarkleur die we in menig kledingstuk terug gaan vinden.

Wat is er in deze trends zoal te koop?

Kant

Het kant kent twee zijden, enerzijds het mooi getailleerde jurkje of colbert van mooi warmwit of zachtroze kant. En anderzijds de jurkjes die meer in de ‘marie antoinette- stijl’ zijn gemaakt en een hoge taille hebben.

De getailleerde kleding is van wat dikker opgelegd of ingeweven kant en een kanten colbert kan zonder problemen gecombineerd worden met een zandkleurige kokerrok of combineer het kantencolbert met een uitlopende rok in antraciet. Combineer het voor het voorjaarsgevoel dan wel met een licht kanten pump. Hakkan vanaf zo’n 8 cm. Het getailleerde colbert kent ook een variant waar de taille nog meer benadrukt wordt en dit zie je terug in de vorm van grote strikken van kant.

Het jurkje met een hoge taille heeft iets meisjesachtigs en met het kant wordt dit beeld alleen nog maar benadrukt. Niet iedereen zal zich dus prettig voelen in dit type jurk. Wel helpt het de vrouw met meer volume, omdat het een buikje of dikkere billen wegwerkt. Let alleen op als je erg brede heupen hebt. Het model kan zo wat minder fraai vallen.

Combineer de kanten jurkjes met een mooi dun gebreid vestje in een bijpassende kleur of als je het geheel wat stoerder wilt hebben, combineer het met een wit spijkerjasje. Schoenen onder een dergelijk jurkje hebben een niet al te hoge hak, maar zijn wel vrouwelijk.

Bloemetjes / landelijk

In het verleden zagen we grootmoeder met de bloemetjesjurk, maar het is niet grootmoeder die nog in de bloemetjesjurk loopt. Als je aan de mode mee doet draag je zelf een bloemetjesjurk. Voor de warmere maanden zijn de wijde zwierige jurken een feestje en als het in de avonduren wat frisser wordt, draag je er een stoer spijkjasje op.

De bloemen mogen alle kleuren hebben, maar zachtroze gecombineerd met wat harderroze en hemelblauw met wit doen het erg goed in het voorjaar. Naast de jurken zijn er leuke pakjes met blouse en korte broek in hetzelfde materiaal. Draag er een licht schoentje bij met een kurken zool of een collegeschoen in wit of met een bijpassend bloemetje.

Naturel

Naturel lijkt tijdloos en dus ieder seizoen terug te komen. Dat maakt het wat gemakkelijker om ook duurdere stukken te kopen, want deze kan je immers een volgend seizoen opnieuw dragen. Maar het naturel wordt bij de nieuwe trends als “saai” gezien en dus moet het opgeleukt worden met andere materialen en designs. Te denken valt aan een fleurige blouse (bijvoorbeeld in de nieuwe blauwe bloemetje trend) met een naturel rok of broek. Maar een naturel getailleerde jurk (met mooi dun riempje om de taille te accentueren) kan ook voorzien worden van een getailleerd colbert (bijvoorbeeld in de kantenstijl). Laat het gecombineerde stuk ergens terugkomen. Dit kan in de vorm van een sieraad, de schoenen, de tas etc.

Het naturel heeft ook een iets meer stoere stijl en zo combineer je bijvoorbeeld een baggy naturel broek met een sportief stretch shirt in een harde primaire kleur als hard blauw. Laat deze kleur weer in de schoenen, bijvoorbeeld sportschoenen, terugkomen en je outfit is compleet. De traditionele blauwe spijkerstof kan ook prima gecombineerd worden met het naturel. Wil je ook deze stijl wel combineren met iets vrouwelijks, denk dan aan stoere sieraden als brede houten armbanden of een ketting met grote stenen.

Tot slot

Niet iedereen wil aan de mode meedoen en dat hoeft ook niet. Soms noodgedwongen door een beperkt budget of je volgt gewoon de mode niet zo. Dan is een enkel accessoire ook een optie om het geheel af te maken. ‘Take the best of both worlds’ en combineer zodat jij je er prettig in voelt … met of zonder trends.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geschiedenis van modeMode is een Frans woord en het betekent manier of wijze. In het Engels wordt ook wel het woordje fashion gebruikt. Mode…
Hoe voorkom je kledingmissers?Hoe voorkom je kledingmissers?Het overkomt iedereen wel eens, een te nauwe blouse, kleding in de verkeerde kleur of de verkeerde maat. Het zijn enkele…
Welk magazine voor ouders (in spé) past bij jou?Welk magazine voor ouders (in spé) past bij jou?Als je zwanger bent of net een kindje hebt gekregen, wil je graag alles weten over de ontwikkeling van je kleine. Daarna…
Frisse salades voor het voorjaarFrisse salades voor het voorjaarHet voorjaar is in aantocht en dat wil over het algemeen zeggen dat we wat lichter gaan eten. Lichter in de zin van mind…

Leren jas: Tips voor het kopen van lederen jassen en jacksEen leren jas of jack blijft voor vrouwen en mannen erg populair, wanneer je modieus en toch warm over straat wilt lopen…
BBB: de juiste jeans voor elk figuurGoed zittende jeans uitzoeken is moeilijk. Iedereen heeft een verschillend figuur: brede heupen, of juist smalle heupen,…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 20-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.