Online medicijnen bestellen

Online medicijnen bestellen Het wordt steeds populairder om medicijnen via het internet te bestellen. Er zijn verschillende Nederlandstalige online-apotheken. De bekendste en grootste is dokteronline.com. U heeft wel een doktersvoorschrift nodig als u online medicijnen bestelt. Het is ook mogelijk om een voorschrift te krijgen van een online-dokter. U moet daar wel enigszins voorzichtig mee zijn. Omdat de dokter u niet direct ziet is het voor hem lastig om een nauwkeurige diagnose te stellen. Hij of zij gaat vooral af op de informatie die u aanlevert en daardoor is een diagnose mogelijk minder nauwkeurig dan bij een reguliere huisarts. Steeds meer Nederlanders bestellen hun medicijnen online. Dit kan op verschillende websites. Het is tegenwoordig net zo veilig als bij een normale apotheek en meestal een stuk goedkoper. U kunt er dus geld mee besparen. Een ander voordeel is dat u het medicijn kunt bestellen wanneer het u zelf uitkomt. Zeker als u een drukke baan heeft kan het makkelijk voorkomen dat u niet bij de apotheek terecht kan, omdat deze alleen doordeweeks op kantooruren open is. Dan zou u speciaal om medicijnen op te halen een ochtend moeten vrij nemen. Op deze manier hoeft dat niet.

Nederlandstalige online apotheek

Medicijnen online bestellen was lange tijd niet heel populair. Dit kwam omdat het vooral buitenlandse websites waren die deze mogelijkheid aanboden. Voor veel mensen was dat te ver weg en te ontoegankelijk. Zeker bij medicijnen luistert het vrij nauw en mensen wilden niet het risico nemen door een verkeerd medicijn te bestellen. Ook was er weinig vertrouwen in de aanbieders, over het algemeen overigens zonder goede reden. Sinds een paar jaar is het echter ook mogelijk om medicijnen via verschillende Nederlandstalige sites te bestellen. De grootste daarvan is dokteronline.com. Deze website gaat uit van een buitenlandse onderneming, maar heeft haar site uitgebreid in het Nederlands vertaald.

Medicijnen online bestellen

Om medicijnen bij de apotheek te krijgen heb je overigens wel een recept van een dokter nodig. Ook als u online medicijnen bestelt moet u deze verklaring kunnen tonen. Daar wordt expliciet naar gevraagd. Als u dit niet heeft is het mogelijk om via een online-dokter een medicijn voorgeschreven te krijgen. Voor de consultatie van een online-dokter worden overigens wel extra kosten in rekening gebracht. Deze methode is wel enigszins diffuus, omdat de dokter niet precies kan nagaan wat u heeft. Hij kan alleen afgaan op de symptomen die u noemt. De website voldoet echter wel aan de regels en het is dus wettelijk toegestaan. Maar zeker bij ernstige klachten als u niet precies weet wat u hebt doet u er beter aan bij een 'echte' dokter langs te gaan.

Kosten declareren bij verzekeraar

De online-apotheek levert aan mensen over de hele wereld en de kosten worden direct aan de klant in rekening gebracht. Dit gebeurt dus niet bij de verzekering en die kosten voor het medicijn zullen dus niet altijd worden vergoed. U doet er goed aan om eerst met de verzekeraar contact op te nemen welke kosten precies vergoed worden. Soms vergoeden zij alleen een bepaald merk medicijnen.
© 2009 - 2024 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Thuisapotheek, wat zijn de voor en nadelen?De Thuisapotheek, wat zijn de voor en nadelen?De Thuisapotheek is in opkomst. Deze snelgroeiende apotheek levert medicijnen die u chronisch gebruiken moet. De medicij…
Let goed op dat online-apotheek geen nepmedicijnen verkooptLet goed op dat online-apotheek geen nepmedicijnen verkooptEen internetapotheek werkt eigenlijk hetzelfde als andere online winkels. Door op de gewenste artikelen te klikken komen…
Receptenlijn van de huisarts, hoe werkt dat?Receptenlijn van de huisarts, hoe werkt dat?Steeds meer huisartsen maken gebruik van een receptenlijn waardoor u telefonisch herhaalrecepten kunt bestellen. De mees…
Het syndroom van DownHet syndroom van DownHet syndroom van Down kennen we allemaal en in de volksmond noemen we deze kinderen “mongooltjes”. Een ietwat denigreren…
Bronnen en referenties
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 30-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.