Voedselvergiftiging: beter voorkomen dan genezen

Mensen die voedselvergiftiging hebben gehad, weten hoe lastig het kan zijn. Misselijk zijn en last van je maag hebben is een veel voorkomend verschijnsel bij voedselvergiftiging. Ook overgeven en diarree zijn ongewenste symptomen die hierbij horen. Meestal gaat voedselvergiftiging vanzelf over. Je kunt dit proces versnellen door middel van een aantal hulpmiddeltjes toe te passen. Wanneer er niet snel verbetering optreedt, is het noodzakelijk een arts te raadplegen.

Drink voldoende water

Bij voedselvergiftiging is het belangrijk om voldoende water te drinken. Dit komt vooral omdat je door het overgeven en door de diarree meer vocht verliest. Pas dan wel op dat je niet teveel in een keer drinkt. Neem liever kleine slokjes. Als je te snel drinkt, geef je gemakkelijker over, waardoor je het gewonnen vocht weer kwijt bent.

Je moet uiteindelijk zelf experimenteren. Probeer ook warme dranken te drinken in plaats van koude dranken. Zelf geerf ik het advies om veel thee te drinken. Drink dan vooral thee met kruiden die verzachtend werken. De meer bekendere kruiden die verzachtend werken zijn kamille, gember en tijm. Gember is ook verkrijgbaar in gewone wortels. Deze bevatten erg veel vitamine C en versterken daarnaast het verzachtend effect op je lichaam.

Het terug op gang komen

Zodra je een beetje terug op gang begint te komen, kun je beginnen met het eten van lichte maaltijden. Van rijst kun je uitstekende lichte maaltijden maken. Hoewel het niet zo aantrekkelijk klinkt, zijn potjes babyvoeding erg goed na voedselvergiftiging, overgeven of diarree. Babyvoeding is heel mild voor je lichaam en bevat een hoop bouwstoffen en verschillende vitamines. Na een tijdje kun je eventueel ook beginnen met het eten van andere lichte maaltijden, Bijvoorbeeld lichte kippenbouillon met appelmoes.

Beter voorkomen dan genezen

Veel vormen van voedselvergiftiging hadden voorkomen kunnen worden. Het is beter om zoveel mogelijk preventief in te grijpen. Thuis kun je wel voedselvergiftiging voorkomen door de juiste voorzorgmaatregelen te nemen. Hygiëne in de keuken is erg belangrijk.

  • Het is belangrijk dat je vlees altijd goed gaar laat worden.
  • Als je huisdieren hebt, laat deze dieren dan niet in de keuken.
  • Voedsel dat je wilt bewaren, kun je het beste afdekken met een plastieken folie.
  • Was altijd goed je handen voor je begint met het bereiden van voeding
  • Tenslotte, let goed op de houdbaarheidsdatum van voeding.
© 2011 - 2024 Koningaap, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Specerijen en Kruiden: KorianderSpecerijen en Kruiden: KorianderKoriander is een veelgebruikt specerij en kruid. Kruid, omdat ook de groene bladeren van de plant worden gebruikt. Dit l…
Hygiëne in de horeca: leer van de smaakpolitie!De hygiëne in de horeca staat centraal in het SBS6 programma “De smaakpolitie”. In dit programma gaat presentator Rob Ge…
Waar let je op bij aanschaf van een keukenWaar let je op bij aanschaf van een keukenJe bent van plan een nieuwe keuken aan te schaffen. Daar komt nogal wat bij kijken. In dit artikel een aantal tips hoe j…
Keukenhygiëne - persoonlijke hygiëneKeukenhygiëne - persoonlijke hygiëneIn horecabedrijven gelden strenge regels op het gebied van hygiëne en veiligheid. Deze regels zijn wettelijk vastgelegd…

Hooikoorts: nieuw onderzoek in NederlandHooikoorts: nieuw onderzoek in NederlandHet voorjaar is toptijd voor onderzoeken over hooikoorts. Tips, feiten en cijfers over dat ene minpuntje aan een van de…
Wat is lentemoeheid?Wat is lentemoeheid?Lentemoeheid is een seizoensgebonden aandoening waar steeds meer mensen last van hebben. Wat is lentemoeheid en wat kan…
Bronnen en referenties
  • http://www.foodclick.be/blog/veilig-voedsel-hygi%C3%ABne-in-de-keuken-0
Koningaap (118 artikelen)
Gepubliceerd: 21-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.