Burn-out behandelen met Bachbloesems

Burn-out behandelen met Bachbloesems Veel mensen ervaren (veel) stress omdat ze te veel van hun lichaam vragen. Dit kan lange tijd goed gaan, maar de kans op een burn-out ligt dan altijd op de loer. In de eerste plaats moet je zorgen voor voldoende rust en ontspanning om zo te proberen weer genoeg energie te krijgen. Dr. Bach, een homeopaat, ontdekte dat bepaalde soorten bloemen mensen meer in balans kunnen brengen. Door deze balans te herstellen kan ook de ziekte die daardoor is ontstaan weer genezen, aldus dr. Bach. Tevens kunnen bij overdreven perfectionisme Bachbloesems zoals beuk, appel, elm, impatiens, eik, den en rock water ingezet worden.

Algemeen

Er zijn 38 soorten Bachbloesemremedies die allemaal een andere functie hebben. Ze worden gemaakt door verschillende fabrikanten waaronder Bach flower remedies, La Drome, Healing herbs en Ainsworths. De Bachbloesemremedies worden gemaakt van extracten van bloesems. Het extract wordt ter conservering vermengd met alcohol. Het is ook mogelijk enkele verschillende remedies tegelijk in te nemen, echter niet meer dan vijf. In chronische situaties 2-4 druppels van de gekozen essence innemen in een beetje niet-bruisend water en dat 4 maal per dag. In acute gevallen telkens 4 druppels al naar gelang de behoefte.

Bachbloesems bij veel stress

Er zijn een aantal Bachbloesems geschikt om te gebruiken bij een burn-out of veel stress. De keuze van een Bachbloesem hangt af van de persoonlijke klachten die men ervaart. Mogelijke Bachbloesems in dit verband zijn:
  • Hornbeam (haagbeuk)
  • Oak (eik)
  • Olive (olijf)
  • Pine (den)
  • Vervain (ijzerhard)

Hornbeam

Deze remedie wordt gebruikt voor mensen die geestelijk uitgeput zijn. Je voelt je futloos en afgestompt. Vaak is de oorzaak te vinden in een langdurige eenzijdige geestelijke belasting. Zoals bijvoorbeeld diegene die langere tijd aan één stuk bezig is op de computer of de student die lang moet leren aan één stuk door. Door deze remedie kan je weer geestelijke frisheid krijgen.

Oak

Deze remedie werkt voor de onvermoeibare werker, die behoefte aan rust negeert en altijd maar doorgaat. Zelfs als deze mensen zich al uitgeput of ziek voelen gaan ze door. Ze gaan door totdat ze erbij neer vallen. Oak zorgt ervoor dat deze mensen leren op tijd rust te nemen en beter met hun energie leren omgaan.

Olive

Deze bloesem is geschikt voor mensen die totaal uitgeput zijn zowel geestelijk aks lichamelijk. Deze mensen hebben veel te veel van zichzelf gevergd en al hun energie opgebruikt. Ze hebben veel behoefte aan slaap en rust om zich heen. Olive kan de vitaliteit weer herstellen.

Pine

Mensen die uit schuldgevoel te veel werken of zich zelf allerlei verwijten maken en daardoor teveel van zichzelf vragen kunnen baat hebben bij Pine (den) als remedie. Zo leren deze mensen tevreden te zijn met wat ze presteren zonder zelfverwijten te maken of schuldgevoelens te krijgen. Men leert dus meer te kijken naar wat men heeft bereikt, dan slechts op zijn beperkingen te letten.

Vervain

Mensen die deze remedie kunnen gebruiken zijn vaak mensen, die onrecht bestrijden of andere mensen proberen te bekeren met idealistische denkbeelden. Denk in dit kader aan zendelingen, activisten of ook overactieve kinderen. Met Vervain leren deze mensen om zichzelf te beheersen en zich zelf beter in te schatten.
© 2014 - 2024 Zonne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bach bloesems bij huisdierenBach bloesems bij huisdierenBach bloesems zijn een zeer gekend gegeven in de wereld van de homeopathie. Deze Bach bloesems pakken emotionele en fysi…
BachbloesemtherapieEdward Bach (1886 - 1936) was een Engelse arts die een natuurgeneeswijze ontwikkelde op basis van bloemen. De Bachbloese…
Bach-bloesemtherapie, de oplossing?Bach-bloesemtherapie, de oplossing?Volgens de Bach-bloesemtherapie zijn aroma's van bloesems goed toepasbaar bij het oplossen van problemen. Ze werken posi…
Soorten Kersenbloesems in JapanSoorten Kersenbloesems in JapanEr zijn veel verschillende soorten kersenbloesems die verschillen in grootte en kleur. De kleuren gaan van puur wit tot…
Hoge bloeddruk op een natuurlijke manier controlerenHoge bloeddruk op een natuurlijke manier controlerenVeel mensen gebruiken medicatie voor hun te hoge bloeddruk, maar naast medicatie zijn er nog vele andere manieren om je…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stux, Pixabay
  • Pharmactueel nr. 4 2014
Zonne (298 artikelen)
Laatste update: 27-07-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.