Handlezen: iedereen kan het leren!

Handlezen is al zo oud als de mensheid. De handvormen, vingers en nagels hebben allemaal wel iets verschillend te vertellen over ons karakter. De linker- en rechterhand vertellen ons beiden iets verschillend over ons leven. Al de lijnen die op onze handen zichtbaar zijn, laten ons weten, hoe het met onze relatie, werk, gezondheid en dergelijke gesteld is.

Handvormen

Om de handvorm te kunnen bepalen bekijk je de palm van de pols tot de vingers. Bij de linkerhand kijken we naar de kwaliteiten en karaktertrekken, terwijl de rechterhand ons laat zien hoe we deze aanleg ontwikkeld hebben.

De vierkante hand

Heeft vierkante vingertoppen, mooie gevormde vingers, een hoekige buitenkant van de palm en een vierkante basis van de hand. Deze hand kom je in elke categorie van de bevolking tegen. Mensen met zo een hand hebben vaak vast gewoonten, een groot respect voor wetten, zijn praktisch, ordelijk en logisch denkend. Ze hebben geduld, maar kunnen ook koppig zijn.

De filosofische hand

Heeft lange, knobbelige vingers, waarvan de handpalm rechthoekig of vierkantig is. Mensen met zo een hand willen altijd alles begrijpen en denken steeds diep na alvorens iets te beslissen.

De psychische hand

Heeft smalle vingers en een lange palm. Dit zijn meestal zeer goed verzorgde handen.

De gemengde hand

Hier kunnen de vingers en de palm zoveel verschillende vormen hebben. Als je een hand niet kan erkennen in één van de andere handen, dan heb je een gemengde hand.

De spatelvormige hand

Heeft qua vingers weg van een spatel en de palm is meestal hoekig en heeft boven- of onderaan een verbreding.

De elementaire hand

Deze hand heeft meestal korte rechthoekige vingers. De hele hand lijkt breed en lomp en de palm is dik. Het wijst meestal op instinctieve reacties.

De conische hand

De omtrek van de hand is wat ronder, eigenlijk is alles wat ronder, zowel de vingers als de palm. De middelvinger is meestal het langste en de pink is vaak laag ingezet.
Deze mensen houden van nieuwe ervaringen, van afwisseling, ze vervelen zich snel en willen zeker alles 1 keer geprobeerd hebben.

Grootte van de hand

De grote hand

Deze mensen hebben oog voor detail, soms kunnen ze zelfs moeite hebben om het overzicht te behouden. Ze verspreiden vaak hun talenten aan kleine dingen.

De kleine hand

Deze mensen overzien meestal in 1 keer alles, maar het detail laat het vaak afweten. Meestal is het alles of niets voor hen. Vaak kunnen deze mensen ook last hebben van geheugenverlies, behalve als het gaat om persoonlijke zaken.

Links- of rechtshandig

De linkerkant van de hersenen bestuurt de rechterkant van het lichaam en de rechterkant de linkerkant van ons lichaam. Doordat linkshandigen leven in een wereld waar de meeste toch wel rechtshandig zijn, is hun oplettendheid zeer goed ontwikkeld. Linkshandigen zijn snel van begrip.

De 4 elementen

Bij heel veel zaken komen de 4 elementen, vuur, aarde, lucht en aarde steeds terug. Vingers zijn lang, als de middelvinger, even lang is of iets langer dan de palm. Je kan dit meten vanaf de basis van de hand tot de aanzet van de middelvinger. Als deze korter is dan de palm, spreken we van korte vingers.

De vuurhand

Bij een vuurhand zijn de vingers korter dan de palm en is de basis ervan spatelvormig. Mensen met een vuurhand zijn uitstekend in het oplossen van problemen. Vaak werken deze mensen bij politie, brandweer of ambulance, omdat ze goed zijn in noodsituaties. Meestal is het ook goed om activiteiten te zoeken met een geestelijke uitdaging.

De aardehand

Deze hand heeft altijd een stevige duim. Deze mensen houden van routine, ze hebben veel geduld en zijn soms ook lichtgeraakt. Ze worden niet graag op fouten gewezen.

De luchthand

Deze hand heeft lange, fijne vingers en de palm kan er fijn en hobbelig uitzien. Mensen met een luchthand zoeken graag vrienden van hetzelfde niveau. Hun emoties kunnen zeer snel veranderen. Communicatie is zeer belangrijk voor hen. Ze hebben graag alles in de hand. Zij oefenen vaak volgende beroepen uit: telefonist en receptionist.

De waterhand

Mensen met waterhanden doen vaak maatschappelijk werk, of hulpverlening en ze zijn zéér goede luisteraars. Deze mensen blijken ook vaak goede schrijvers te zijn, zolang ze geen deadline voorgeschoteld krijgen.

Vingers

Als er veel ruimte is tussen wijs- en middelvinger dan heb je veel zelfvertrouwen en ben je onafhankelijk. Een echt leiderstype.

Als er veel ruimte zit tussen middel- en ringvinger dan ben je vindingrijk, maar ook wat zelfzuchtig. Je moet wat meer rekening houden met anderen.

Zit er veel ruimte tussen ringvinger en pink dan ga je graag je eigen weg. Je hebt graag ruimte en houdt niet van tijd- of energieverspillingen.

Heb je tussen alle vingers veel ruimte dan hou je van individualiteit en vrijheid.

Nagels

De amandelvormige nagel

Dit wijst op een stabiele persoonlijkheid. Mensen met zo een vingers zijn loyaal, eerlijk en betrouwbare vrienden.

De schelpvormige nagel

Deze wijzen op een minder goede gezondheid en dit meestal door een hevige schok te hebben meegemaakt.

De klauwvormige nagel

Deze wijzen meestal op een slechte eetgewoonte die de gezonheid beïnvloedt.

De vierkante nagel

Deze wijzen meestal op een kritische aard, mogelijk heeft de persoon een gebrek aan emotie.

De rode nagel

Deze wijzen op opvliegendheid.

De lijnen in de hand

De levenslijn

Een korte levenslijn wil niet zeggen dat je maar kort zal leven, het betekent alleen dat je wat gevoeliger bent.

De hoofdlijn

Is één van de belangrijkste die we hebben. Ze vertelt je hoe je informatie verwerkt en toepast.

De hartlijn

Deze vertelt ons alles over emotionele reacties, het karakter en de persoonlijkheid. Hoe ronder de hartlijn is, hoe emotioneler die persoon zal reageren. Hoe rechter de lijn is, hoe minder flexibel die persoon is. Een zwakke lijn behoort toe aan de verlegen personen.

Loopbaanadvies

Hand van de leider

Open handen met rechte vingers en een grote duim wijzen op een echte leider.

Hand van een volger

Kleine handen zijn vaak van mensen die braaf doen wat er gezegd wordt.

De ronde hand

Een ronde hand met lange vingers en palm wijzen op een creatieve loopbaan.
© 2008 - 2024 Tweety18, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snelcursus HandlezenSnelcursus HandlezenHandlezen (ook wel chiromantie genoemd) bestaat al eeuwenlang. Het woord chiromantie is afgeleid van het Griekse woord c…
Van Gene Zijde, het paranormaleVanwaar die fascinatie voor alles wat zich afspeelt tussen hemel en aarde, gegeven het feit dat we niet eens zeker zijn…
Astronomie of astrologie?Astronomie of astrologie?De termen 'astronomie' en 'astrologie' worden weleens door elkaar gehaald en kunnen voor verwarring zorgen. Ze lijken ve…
Hoe werkt een spiritueel medium of helderziende?Hoe werkt een spiritueel medium of helderziende?Veel mensen gaan te rade bij een spiritueel begaafd persoon om inzicht te krijgen over wat de toekomt te bieden heeft, m…

Natuurgeneeswijzen: Acupunctuur, geneeskrachtige ademhalingIn veel praktijken werkt men al met acupunctuur; deze wordt meestal gebruikt ter ondersteuning van andere methoden, om d…
Autogene TrainingAutogene TrainingAutogene training is een therapie die soms goede diensten kan bieden bij psychosomatische klachten, pijnbestrijding, pro…
Tweety18 (6 artikelen)
Gepubliceerd: 13-02-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.