Atlantisring: bescherming en intuïtie

De mysterieuze Atlantisring, die tijdens Egyptische opgravingen werd gevonden, wordt niet alleen gebruikt om intuïtieve en telepathische gaven te versterken, maar ook om de drager te beschermen tegen milieuverontreiniging, ziektes en auto-ongevallen. De speciale geometrische vormgeving zou een onzichtbaar schild creëren die elektromagnetische stralen van buitenaf tegenhoudt en die harmoniserend werkt op de energievelden het lichaam.

Ontdekking van de Atlantisring

De befaamde Egyptoloog, de Franse Markies D’Angrain, ontdekte de Atlantisring in 1860 in de graftombe van een Egyptische hogepriester. Het is één van de meest geheimzinnige voorwerpen van Egypte waarvan de oorsprong alleen verondersteld kan worden. De beeldsymboliek op de ring komt immers niet voor op andere Egyptische amuletten uit de periode voor en tijdens de farao’s (5500 tot 4000 V.C.). Het motief moet dus van ergens anders afkomstig zijn.

Er wordt geopperd dat de ring werd vervaardigd door de inwoners van het legendarische rijk van Atlantis, dus lang voor de periode van de farao’s. Hiervoor zijn er verschillende aanwijzingen:
  • De drie horizontale staven in het midden van de ring zouden verwijzen naar de Zuil van de Wereld die na een vulkaanuitbarsting in elkaar stortte waardoor Atlantis onder de golven verdween.
  • De twee driehoeken aan de uiteinden zouden het symbool zijn voor de twee zuilen van Hercules die de ingang vormden van Atlantis.
  • Het drie-rijenmotief doet denken aan de drie wallen die het centrum van Atlantis omringen. Deze overeenkomst wordt versterkt door kanalen die de wallen doorkruisen. Op de ring zijn de drie staven ook doorgesneden.

Deze symboliek komt echter ook op andere plaatsen voor, dus meer dan een interpretatie is het dus niet. In India bijvoorbeeld vinden we ook het motief van de dubbele driehoek aan de uiteinden van enkele staven (de zogeheten Yoni-Lingam). Deze stellen de kosmos voor. De symboliek van de drie wallen vinden we dan weer terug bij zowel de Kelten, de Hindoes, als de Zuid-Franse Katharen.

Positieve eigenschappen van de Atlantisring

Bescherming

De Atlantisring zorgt voor een beschermend schild rondom het lichaam dat tegen alle mogelijke gevaren van buitenaf beschermt: occulte invloeden, aardstralen, wateraders, milieuverontreiniging, elektrische storingen, etc. Wie de ring draagt zou ook onmogelijk het slachtoffer van een auto-ongeval kunnen worden.

Een goed voorbeeld van de beschermende werking van de Atlantisring ligt verborgen in het verhaal over de Vloek van Toetanchamon. Toen het graf van deze farao in 1922 werd ontdekt, vond men bij de ingang de volgende tekst op een kleitablet: “De dood zal met zijn vleugels treffen al wie de eeuwige slaap van de farao verstoort.” In de daaropvolgende jaren stierven zeventien van de achttien leden van de expeditie een mysterieuze dood. Misschien waren de wanden of de voorwerpen in de graftombe ingesmeerd met een langzaam werkende dodelijke gifstof. Of misschien waren er na 3500 jaar gevaarlijke virussen of bacteriën vrijgekomen uit de voedingswaren die in het graf waren opgeslagen. Hoe dan ook, slechts één persoon ontsnapte aan de fameuze vloek van de farao’s: Howard Carter, de verantwoordelijke voor de expeditie. Nochtans inventariseerde Carter alle voorwerpen, assisteerde hij bij de studie van de mummie etc. Zijn geheim: een mysterieuze Atlantisring die hij bij het begin van zijn carrière in de dodenkamer van een opperpriester had gevonden.

Gezondheid

De gezondheid van ons lichaam wordt dagelijks in gevaar gebracht door een velerlei aan negatieve energieën: kosmische straling, storingsvelden, wrijvingen van aardlagen etc. Wanneer deze invloeden te talrijk zijn, kan de aura rond ons lichaam ontregeld geraken. Storingen binnen deze aura leiden onvermijdelijk tot een ontregeling van het lichaam zelf. De Atlantisring vormt als het ware een barrière tegen deze negatieve invloeden en handhaaft bovendien het evenwicht tussen de verschillende energetische stralen van het lichaam. De algemene gezondheidstoestand wordt aldus verbeterd.

Aan de linkerhand vormt de ring een bescherming tegen aardstoringen en occulte invloeden. Aan de rechterhand filtert de ring de vibraties van het eigen lichaam.

Overtuigingskracht

Aan de middenvinger gedragen, is de Atlantisring is een goed hulpmiddel als u iemand moet overtuigen van uw mening of om te slagen in moeizaam verlopende onderhandelingen.

Geluksbrenger

De ring verwijdert hindernissen van het pad van de drager zodat deze zijn doel gemakkelijker bereikt.

Intuïtie en telepathie

De drager van de ring krijgt toegang tot het domein van de intuïtie en de telepathie. Er wordt gemakkelijker contact gelegd met andere personen en zelfs met overleden wezens. Intuïtieve en telepathische gaven zouden met de helft worden verhoogd.

Het dragen van de Atlantisring

Uiteraard moet u zich tevredenstellen met een kopie van de Atlantisring, maar dat zou geen probleem mogen zijn mits de ring zijn kracht haalt uit de speciale geometrische vormen. De ring is sterk persoonsgebonden. Het is een voorwerp dat zich langzamerhand aanpast aan de lichaamsenergieën van de drager. De ring mag dus niet zomaar doorgegeven worden aan iemand anders. Kenners raden aan de ring te reinigen volgens een bepaald ritueel om het te zuiveren van de invloeden die het onderging tijdens het productieproces. De Atlantisring is verkrijgbaar in de meeste esoterische winkels.
© 2007 - 2023 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Toetanchamon, de jonge koningToetanchamon, de jonge koningAls de Britse archeoloog Howard Carter in november 1922 niet zo gedreven was geweest in het ontdekken van het graf van T…
Egypte, Dal der KoningenRuim 3000 jaar geleden was Thebe in Egypte een bloeiende stad. Hier verkeerden namelijk de farao´s die met hun vermogen,…
Farao, farao's: de top-8 bekendste koningen van EgypteFarao, farao's: de top-8 bekendste koningen van EgypteDit artikel behandelt de top-8 beroemdste heersers van Egypte. Deze koningen c.q. farao's zijn afkomstig uit verscheiden…
Toetanchamon: de samenzweringWaarschijnlijk is Toetanchamon de beroemste koning van het oude Egypte. De 'kinderkoning' ligt in ieder geval in het mee…

Royal Jelly, een biologisch medicijnRoyal Jelly, of ook wel Koninginnegelei genoemd, is een waardevol biologisch product dat gebruikt kan worden als alterna…
Fytotherapie - geneeskrachtige plantenFytotherapie - geneeskrachtige plantenFytotherapie is een "alternatieve geneeswijze" die door de heilzame krachten van planten allerlei kwaaltjes verhelpt of…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 06-02-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.