Waar u op moet letten, als u een helderziende raadpleegt

Waar u op moet letten, als u een helderziende raadpleegt Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om naast het paranormale te kijken. Honderden helderzienden, mediums, paragnosten, tarot lezer, numerologen, astrologen en ga zo verder bieden online hun diensten aan om hun medemens te helpen in harde tijden, of om zichzelf schandalig te verrijken op de miserie van een ander. Het grote probleem is dat er geen wetenschappelijk bewijs is om hun gave te bevestigen of te ontkrachten. Feit is dat als je een raadpleging overweegt, je mogelijk geld armer bent en geen wijsheid rijker. Hier enkele dingen waar u rekening mee moet houden.

Technologie versus het spirituele

Paradoxaal aan de toename van technologie in onze maatschappij, begint ook het spirituele bewustzijn. Als je "helderziende" intypt op Google, of om het even welke zoekmachine, krijg je meteen pakken commerciële sites voorgeschoteld, waar je meteen consulten kan krijgen. Programma's als "Het zesde zintuig" scoren hoge kijkcijfers en boeken over het paranormale verkopen als zoete broodjes.

Commerciële wildgroei

Dit is allemaal prachtig, maar deze wildgroei aan helderzienden, tarot lezers, astrologen en andere die zich met het occulte bezig houden, maakt het voor de leek soms moeilijk om door het bos de bomen te zien. Als je verder zoekt, vindt je ook pakken blogs waarin de ene helderziende geprezen wordt door persoon A en door persoon B als bedreiger wordt ontmaskerd. Wat moet je dan uiteindelijk nog denken?

Eigen motivatie

Het eerste wat je moet nagaan, voor een naar een helderziende stapt, is je eigen motivatie en je eigen houding er tegenover. Wil je enkel wat vermaak en geloof je er niet meteen in, of neem je de raad van een helderziende als ernstig en ga je er makkelijk naar leven? Dit is erg belangrijk, gezien niemand alle wijsheid in pacht heeft en er helaas ook veel bedriegers in het wereldje der helderzienden rondlopen. Zeker als er media mee gemoeid is, zoals televisie, zijn zaken makkelijk te manipuleren en te verdraaien. Laten we niet vergeten dat er ook nog mentalisten bestaan, of mensen die mentale goochel trucs trainen, waardoor ze als paragnosten kunnen overkomen.

Het grote probleem is dat er geen keurmerk bestaat en zelfs geen wetenschappelijk bewijs of consensus over het bestaan van een zesde zintuig. Dit geeft bedriegers de kans om mensen voor veel geld te blijven oplichten en sceptici de macht om mogelijk echte helderzienden als bedriegers te blijven bestempelen.

Er zijn echter mensen met goede bedoelingen, die mogelijk wel dingen kunnen, waar je versteld van staat. Alleen is het de vraag of deze hun gave altijd commercieel uitbaten.

Juridisch en financieel

Het enige advies dat men kan opvolgen is nagaan wat het advies van een helderziende je waard is. Houdt er ook rekening mee, dat je er ook juridisch niets mee bereikt en dat het blindelings vertrouwen in paragnosten en helderzienden soms meer schade kan aanrichten, dan je eigen gezond verstand te gebruiken.

De meeste mensen die helderzienden raadplegen zijn meestal wanhopig. Stel je de vraag of iemand die veel geld slaat uit een persoon met financiële problemen, het wel goed kan menen.

Veel van die online sites waarop mediums, paragnosten en helderzienden hun diensten aanbieden, zijn redelijk duur. Hoeveel per minuut wil je betalen?

Het is logisch dat helderzienden ook hun kosten hebben en niet gratis kunnen werken, maar bedenk ook dat je te maken hebt met een harde business waarbij geld soms meer centraal staat dan jouw problemen. Let ook heel hard op bij consulten aan de lijn die nogal lang duren. De stiltes voor connectie zullen jou niet wijzer maken, maar de helderziende wel.

Dus voor je aan een consult begint, overweeg dat wat je te horen krijgt goed bedoelt zal zijn in de meeste gevallen, maar dat de toekomst niet honderd percent voorspelbaar is en dat jouw eigen houding belangrijk is. Als je zo sceptisch bent, dat je niet in helderziendheid gelooft, geef je geen geld aan een consult, maar als je te licht gelovig bent, trap je in de val van een bedreiger.

Best is om zeker niet het duurste medium te gaan raadplegen, geen te hoge verwachtingen te stellen en je eigen gezond verstand er bij te houden.

Kijk ook uit wat je zegt. Dikwijls zeg je zelf meer dan je denkt en dan is het voor een helderziende makkelijk je te doen geloven dat hij/zij je kan lezen als een open boek. Je bent er gewoon één. Tijdens een consult mag je niet meer zeggen dan je naam, je geboortedatum en waar het probleem op slaat. Als de helderziende dan geen raad kan geven, is hij/zij je tijd en geld niet waard.

Kan een persoon met zo weinig informatie zoveel details geven, dan heb je mogelijk met een echte helderziende te doen.
© 2012 - 2024 Martine77, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerDe Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…
Wat doet een medium?Char, Robert van den Broeke, Jomanda... slechts een kleine greep uit het enorme aanbod van mensen die zich een medium no…
Het bezoek aan een helderziendeMet wie moet je een afspraak maken als je graag meer wilt weten over je toekomst? En hoe gaat dat dan precies in zijn we…
Zo vind je de beste paragnost, helderziende of medium onlineZo vind je de beste paragnost, helderziende of medium onlineEr zijn tientallen personen online die beweren paranormaal begaafd te zijn. Maar hoe maak je de juiste keuze om tussen a…

De getalsmatige benadering van de Thaise horoscoopDe getalsmatige benadering van de Thaise horoscoopHet leven is ingedeeld in meerdere fasen, welke twaalf jaar aanhouden en elkaar herhalen. De basis daarvan komt van de C…
Neptunus van 2012 tot 2026 in het teken van de VissenNeptunus van 2012 tot 2026 in het teken van de VissenNeptunus de planeet van o.a. de zee, de inspiratie en het idealisme, loopt van 2012 tot 2026 in zijn eigen teken de Viss…
Martine77 (15 artikelen)
Gepubliceerd: 11-10-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.