Overeenkomsten tussen Vissen en Waterman

Overeenkomsten tussen Vissen en Waterman Hoewel er op het eerste gezicht een zekere chemie is tussen Vissen en Waterman en ze denken dat ze ‘de ware’ hebben gevonden, blijkt even later dat ze eigenlijk niet zo goed met elkaar overeenkomen. Het hangt van het koppel af in hoeverre en hoeveel ze in de relatie willen investeren.

Een goed gevoel is niet voldoende

Liefde voelt altijd goed aan in de beginfase. Als Vissen en Waterman elkaar ontmoeten weten ze meteen dat ze dol zijn op elkaar. Vissen houdt ervan in de nabijheid van Waterman te vertoeven. Hij is een empathische persoon die Waterman altijd naar dromenland wil leiden. Waterman houdt van vrijheid maar wil daarentegen de wereld zelf ontdekken. Vissen is heel gevoelig, teder en beminnelijk. Waterman zoekt een persoon die zich niet bemoeit met zijn leven. Waterman probeert een emotionele band te vermijden omdat hij niet graag ergens emotioneel bij betrokken wordt. Waterman en Vissen kunnen heel goede vrienden worden maar een relatie op lange termijn lijkt niet echt haalbaar.

Aanvankelijk zal de liefde tussen hen opbloeien en zal het allemaal rozengeur en maneschijn zijn. Ze zullen het fijn vinden om hand in hand te wandelen en zonder zorgen in het leven te staan. Maar zoals de seizoenen de weersgesteldheid veranderen, zal hun interesse voor elkaar ook veranderen. Deze combinatie kan al exploderen vanwege kleine meningsverschillen aangezien Waterman in een droomwereld leeft en Vissen eerder praktisch ingesteld is. Vissen heeft behoefte aan een partner die zich emotioneel engageert terwijl Waterman wars staat tegenover romantiek omdat dat een emotionele band schept waardoor hij zich in een keurslijf gedwongen voelt en hij dingen moet doen die hij eigenlijk niet wil. Dat kan Vissen serieus kwetsen omdat hij zo naar liefde en genegenheid hunkert.

Als het begint te verwateren

Samen beleven ze fijne en opwindende momenten maar naarmate de tijd verstrijkt verwatert de interesse. Eens ze merken dat ze negatieve gevoelens bij elkaar oproepen, groeien ze uit elkaar. Vissen is veeleisend hetgeen Waterman irriteert. Waterman verblijft te veel in zijn imaginaire wereld waardoor het hem eigenlijk niet zoveel uitmaakt of zijn partner er is of niet. Waterman wil bewegingsvrijheid en verwacht dat zijn partner hem die gunt.

Alles bij elkaar genomen, mogen Vissen en Waterman op termijn geen al te grote hoop koesteren op een goede relatie!

Tips voor een betere verstandhouding

  • Relaties aanhouden en koesteren is niet zo makkelijk. In deze combinatie is dat maar al te duidelijk. In het begin kan alles koek en ei lijken, maar langzaamaan blijkt dat Vissen en Waterman niet echt voor elkaar geschapen zijn. Indien beiden een hechte relatie willen zullen er serieuze inspanningen moeten geleverd worden.
  • Als Waterman over zijn toeren is of een moeilijke periode doormaakt sluit hij zich af en kruipt hij in zijn schelp. Omdat Vissen een emotionele en gevoelige persoon is, zal hij zijn partner nooit alleen laten in deze slechte wereld. Ze hebben één ding gemeen dat in hun voordeel pleit: Waterman en Vissen zijn onbevooroordeeld en zien het leven langs de positieve kant. Ze veroordelen mensen om hen heen niet, wat hen op dezelfde lijn brengt. De astrologie ziet geen brood in deze combinatie maar met liefde en een positieve instelling kunnen ze misschien huizen verzetten.
  • Waterman moet realistischer leren denken en aldus zijn partner -Vissen- serieus nemen. Omdat hij een dromer is, is dat voor Vissen moeilijk te accepteren. Waterman zou moeten beseffen dat Vissen naar liefde en genegenheid snakt. Ook al doet hij het in beperkte mate, als hij Vissen af en toe in de watten legt, zal dit Vissen gelukkig maken.
  • Vissen van zijn kant moet Waterman meer vrijheid gunnen.
  • Om het allemaal nog meer bijzonder te maken moeten ze meer dingen samen doen zodat hun relatie er sterker uitkomt.

Een bekend voorbeeld van deze combinatie zijn Oprah Winfrey (Waterman) en Steadman Graham (Vissen).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld Waterman (Aquarius)Wanneer je twee Watermannen met elkaar vergelijkt, zal je waarschijnlijk grote verschillen zien. De Waterman of Aquarius…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Waterman?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Waterman?Wie een Waterman-huisdier in huis haalt, moet er zich bewust van zijn dat het niet altijd makkelijke dieren zijn. Ze zij…

Overeenkomsten tussen Ram en VissenOvereenkomsten tussen Ram en VissenRam en Vissen zijn in principe water en vuur voor elkaar. De kalme, gevoelige aard van Vissen staat in groot contrast me…
Twee Watermannen in een relatieTwee Watermannen in een relatieTwee Watermannen samen: kan dat lukken? Vermits ze dezelfde eigenschappen hebben kan dat een hele fijne relatie zijn, zo…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 25-05-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.