Overeenkomsten tussen Stier en Boogschutter

Overeenkomsten tussen Stier en Boogschutter Een verhouding tussen Stier en Boogschutter is een schoolvoorbeeld van hoe tegenpolen elkaar aantrekken. Hoewel er enkele overeenkomsten zijn tussen deze twee tekens van de dierenriem lopen de belangrijkste karaktertrekken van deze twee totaal uiteen. Er zal hard moeten gewerkt worden om tot een stabiele relatie te komen.

Tegenstellingen

Daar waar de Stier een kalme, evenwichtige en gevoelige persoon is, is de Boogschutter eerder vrij van geest, energiek en rusteloos. De grootste tegenstelling tussen beiden is de bezitterigheid en de jaloerse aard van Stier, terwijl Boogschutter op zijn vrijheid gesteld is en voldoende ruimte voor zichzelf wil. De beschermende en controlerende natuur van de Stier kan zijn partner behoorlijk irriteren.

Seksuele aantrekkingskracht

De belangrijkste reden waarom Stier en Boogschutter aan elkaar zouden kunnen houden is de buitengewone sexuele chemie die tussen hen heerst. Hun aantrekkingskracht speelt vanaf de eerste ontmoeting en leidt vaak tot seksuele escapades die de basis worden van een relatie. De taboeloze aanpak van Boogschutter zal de Stier naar de hoogste toppen van genot leiden. Maar buiten de slaapkamer zal het succes van hun relatie ten zeerste afhangen van de mate waarop de partners zich zullen willen inspannen om van hun verhouding een succes te maken.

Kalmte versus rusteloosheid

Terwijl Stier vooral verlangt naar stabiliteit en een familiaal gevoel wil Boogschutter op ontdekking uittrekken en vooral buitenshuis ervaringen opdoen. De bezadigdheid van Stier ergert de van nature rusteloze geest van Boogschutter en is dan ook de oorzaak van menig conflict.

Een andere reden waarom Stier en Boogschutter voorzichtig moeten zijn met hun relatie is omdat hun opvattingen van sociaal gedrag diametraal tegenover elkaar staan. Een Stier verzamelt een kleine groep vrienden om zich heen om gezellig te keuvelen, een Boogschutter wil vooral plezier maken met een grote groep.

Daarenboven zijn Stieren altijd heel loyaal en toegewijd terwijl Boogschutters minder belang hechten aan het onderhouden van relaties hetgeen de hypergevoelige Stierpartner duidelijk ergert en kwetst. Het is daarom zeker niet fout om te conluderen dat een Stier-Boogschutterkoppel verplicht zal zijn hard te werken aan hun relatie, maar toch kunnen bepaalde elementen hen bijeenhouden.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Stier en Boogschutter hebben veel werk op de plank. De eerste stap die beiden moeten zetten is er zich van bewust worden dat ze verschillende en uiteenlopende basiswaarden hebben. Ze mogen zeker niet proberen de ander te veranderen. Integendeel, ze zullen verplicht zijn compromissen te sluiten en de dingen waarover ze het wel eens zijn op het voorplan te zetten om een solide basis te creëren. De beste manier om conflicten zoveel mogelijk te voorkomen is van in den beginne de grenzen binnen de relatie te bepalen.
  • Opdat deze relatie goed zou functioneren moeten Stier en Boogschutter toegevingen doen met betrekking tot hoe ze zich gedragen tegenover elkaar. Stier moet Boogschutter aan het verstand brengen dat er voordelen zijn aan een stabiel en rustig leven en hem de tijd geven daaraan te wennen. Boogschutter zal zijn woorden moeten wikken en wegen, omdat hij vaak ongepaste dingen zegt zonder zich ervan bewust te zijn.
  • Beide partners moeten hun ego opzij zetten. Aangezien de twee over een sterke persoonlijkheid beschikken moeten ze hun energie toespitsen op het sluiten van compromissen en niet op het domineren van de ander. Als dit alles kan gerealiseerd worden, wacht deze combinatie een mooie toekomst.

Bekende Stier-Boogschutterkoppels zijn Diane Keaton (Stier) en Woody Allen (Boogschutter) en George Clooney (Stier) en Teri Hatcher (Boogschutter).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld Boogschutter (Sagittarius)De Boogschutter is een teken uit de astrologie. De horoscoop van de Boogschutter wijst vooral op de avontuurlijkheid en…
Sterrenbeeld Stier (Taurus)Het sterrenbeeld Stier is een teken uit de astrologie dat wordt gekenmerkt door een persoonlijkheid vol van vastberadenh…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…

Overeenkomsten tussen Stier en SteenbokOvereenkomsten tussen Stier en SteenbokEr zijn weinig sterrenbeelden die zo goed met elkaar kunnen opschieten als Stier en Steenbok. Ze passen zo goed bij elka…
Overeenkomsten tussen Stier en SchorpioenOvereenkomsten tussen Stier en SchorpioenAls een Stier en een Schorpioen samengaan wordt hun verhouding gekenmerkt door een innige vriendschap ten gevolge van ge…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 07-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.