Overeenkomsten tussen Maagd en Steenbok

Overeenkomsten tussen Maagd en Steenbok Maagd en Steenbok vinden elkaar op vele vlakken en vormen daarom een heel goed paar. Als er - zoals in alle relaties- al eens een probleem is, lossen ze dat in een handomdraai op.

Veel gemeenschappelijk

Op astrologisch vlak vormen Maagd en Steenbok een hecht koppel. Steenbok is ambitieus wat goed samengaat met de energie die Maagd benut om een betere wereld na te streven. Beide sterrentekens zijn gedisciplineerd, volhardend, ijverig en hebben een doel in het leven dat ze absoluut willen verwezenlijken om tot rust te komen. Deze combinatie kan het ver schoppen omdat ze dezelfde aspiraties hebben! Beiden hebben ze de goedkeuring en het respect van de ander nodig. Op seksueel vlak scoren ze een tien op tien omdat ze bijzonder creatief zijn en elkaar zo goed mogelijk willen verwennen. Maar meestal neemt Steenbok het initiatief.

Het karakter van de Steenbok

Steenbokken zijn bijzonder ambitieus en blijven zich concentreren op de doelen in hun leven. Ze kunnen arrogant uit de hoek komen als ze het pad van succes betreden. Ze voelen zichzelf natuurlijke leiders en spitsen zich toe op details. Ze willen vooral geen risico nemen en hebben een heleboel geduld: de weg naar succes verloopt stap per stap. Het komt er voor hen op aan zeker geen stap over te slaan. Het positieve is dat ze niet vals spelen om welstand of succes te behalen.

Als hij een relatie aangaat, gaat het bij Steenbok niet snel vooruit. Maar eens ze een beslissing hebben genomen verbindt hij zich voor een lange tijd. Ze hebben een trekje van de boze wolf in zich vermits ze bijzonder bezitterig kunnen zijn, hetgeen een nachtmerrie voor Maagd is.

Het karakter van de Maagd

Maagd is perfectionist en wil dat alles om hem heen tot in de puntjes geregeld is. Sommige doen er eindeloos lang over om een werk af te maken zoals het hoort. Maagd is een Pietje Precies als het op werken aankomt. Hij houdt er tevens van om maatschappelijke problemen op te lossen. Hij is een schitterende maatschappelijk werker. Hij is praktisch en rationeel op het vlak van relaties omdat hij niet zo romantisch is. Slecht nieuws voor de Steenbok is, dat ook Maagd jaloers uit de hoek kan komen als iemand anders interesse betoont voor zijn partner.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Relaties zijn niet altijd makkelijk om te onderhouden, maar toch slagen we erin door onze liefde en ons geloof. Maagd en Steenbok zijn de perfecte partners met betrekking tot hun aspiraties en ambities. Aangezien beiden aardetekens zijn, zal hun samengaan prima verlopen en een lang leven beschoren zijn. Een belangrijk aspect in relaties is begrip voor elkaar en dat hebben beide sterrentekens zondermeer. Ze zullen samen gelukkig zijn en elkaar innig liefhebben. Steenbok heeft er geen probleem mee om een trouw en toegewijd minnaar te zijn, maar Maagd heeft de neiging om veel te vitten wat Steenbok in verwarring kan brengen.
  • Maagd moet zich vooral niet opwinden als alles niet verloopt zoals hij het zich heeft voorgesteld. Hij moet aanvaarden dat in alle relaties wel eens iets fout loopt of een probleem de kop opsteekt. Het is niet omdat iets verkeerd uitpakt dat het leven stopt. Liefde houdt in dat het liefdesbootje ook de zwaarste stormen bedwingt. Vermits beide partners over voldoende realiteitszin beschikken, begrijpen ze best wat goed en minder goed is voor hen. Ze vinden het fijn om problemen op te lossen, dus zullen ze voor elk dispuut een oplossing vinden. Het enige wat ze zeker moeten doen is meer uitgaan om de vlam in hun relatie aan te wakkeren en de romantiek levend te houden. Ze kunnen elkaar ook meer plezier doen met een cadeautje, hoe klein ook, of gewoon een etentje bij kaarslicht in een knus restaurant.

Een bekend Maagd-Steenbokkoppel was Lyndon Johnson (Maagd) en Lady Bird Taylor (Steenbok).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Wat is je Ascendant? (Ascendantteken Tabel)Wat is je Ascendant? (Ascendantteken Tabel)Wat is jouw Ascendant? Zoek het hier op ! Iedereen weet wel wat zijn sterrenbeeld of zonneteken is, maar welke ascendant…
Sterrenbeeld Steenbok (Capricornus)De Steenbok is een teken uit de dierenriem en astrologie dat wordt getypeerd als recht door zee, eerlijk en direct. De S…

Twee Maagden in een relatieTwee Maagden in een relatieTwee Maagden samen geeft vuurwerk. Ze vormen een prachtig koppel, maar zullen toch moeten uitkijken voor voorspelbaarhei…
Overeenkomsten tussen Maagd en BoogschutterOvereenkomsten tussen Maagd en BoogschutterNiettegenstaande Maagd en Boogschutter het op vele vlakken niet eens zijn en sommige karaktertrekken niet echt compatibe…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 27-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.