Sterrenbeeld Tweelingen: karakter, liefde & werk

Sterrenbeeld Tweelingen: karakter, liefde & werk Een Tweelingen ben je als je tussen 21 mei en 21 juni geboren bent. Tweelingen houden ervan om in contact te staan met anderen. Het zijn echte sociale dieren en willen alles ontdekken wat ze maar kunnen. Verder is ook uitdaging voor hen heel belangrijk. Ze willen hun communicatieve vaardigheden gebruiken om problemen op te lossen. Ook in de liefde gebruiken ze dit maar al te graag om hun partner te verleiden.

Karakter

Personen met het sterrenbeeld Tweelingen zijn zeer flexibel. Ze hebben geen moeite met nieuwe situaties en kunnen zich vlot aanpassen. In nieuwe situaties zullen ze niet toekijken, maar actief aan de slag gaan. Ze zitten vol energie en levenslust. Tweelingen houden ervan om de wereld te verkennen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Het is belangrijk dat deze uitdagingen niet te moeilijk zijn. Tweelingen houden ervan om snel hun doelen te bereiken.

Verder zijn Tweelingen zeer communicatief en nieuwsgierig. Doordat ze zo nieuwsgierig en communicatief zijn, weten ze veel interessante zaken te vertellen. De keerzijde is wel dat ze soms voor anderen opdringerig kunnen overkomen.

Aangezien Tweelingen zo communicatief zijn, houden ze ervan te praten met hun vrienden. Door hun nieuwsgierigheid hebben ze altijd wel iets te vertellen. Daarnaast kunnen ze ook snel een mening vormen over bepaalde onderwerpen. Hierdoor zijn ze de ideale vrienden als je snel advies wilt.

Een valkuil voor het sterrenbeeld Tweelingen is dat ze soms oppervlakkig blijven. Dit kan ervoor zorgen dat ze al een oordeel klaar hebben over een persoon zonder hem of haar al echt te kennen.

Liefde

Tweelingen houden ervan om iemand te veroveren. Wanneer ze iemand hebben, kan er soms twijfel en onrust toeslaan. Ze verwachten namelijk dat hun partner perfect is. De realiteit brengt hen met de beide voeten op de grond, maar ze zullen blijven zoeken tot dat ze hun ideale partner gevonden hebben.

De ideale partner voor Tweelingen is iemand die zowel verbaal als fysiek contact belangrijk vindt. Tweelingen houden ervan om te communiceren. Verder vinden ze spanning, afwisseling en passie zeer belangrijk. Wanneer ze dat gevonden hebben bij hun partner, zullen ze er alles aan doen om hem of haar bij zich te houden.

Naarmate Tweelingen ouder worden loert er een valkuil om de hoek. De spanning van in het begin van hun relatie is er niet meer. Hierdoor komen ze in een herhaalmodus terecht. Dit is iets waar Tweelingen moeilijk mee om kunnen gaan.

De vrouwelijke Tweelingen

Vrouwelijke Tweelingen kunnen een zeer wisselend karakter hebben. Het is belangrijk dat hun partner kan omgaan met deze plotse verandering. Zo kan ze de ene moment heel open zijn en een ander moment zeer gesloten.

Verder is het belangrijk dat je geduldig wacht tot ze klaar is om de volgende stap te zetten. Zoals al eerder gezegd zijn ze op zoek naar de ideale partner. Het is dus belangrijk dat ze je eerst leert kennen. Ze zoekt een persoon die haar kan uitdagen, maar ook liefdevol kan behandelen. Soms lijkt het of vrouwelijke Tweelingen mannen aan het lijntje houden. Dit is echter niet bewust. Ze willen controleren of de man voldoende uitdaging te bieden heeft.

De vrouwelijke Tweelingen zijn vrij jaloers. Dit komt omdat ze naar anderen toe eerder gesloten zijn. Ze zullen nooit volledig het achterste van hun tong laten zien. Enkel voor haar man zal ze zich volledig openstellen. Het jaloerse is dus eerder een bescherming om niet te hard gekwetst te worden.

De mannelijke Tweelingen

De mannelijke Tweelingen zijn zeer spraakzaam en enthousiast. Door hun communicatieve vaardigheden zijn ze de meesters van de verleiding.

Net zoals de vrouwelijke Tweelingen laten ook de mannen het achterste van hun tong niet zien. Ze zullen bijvoorbeeld niet zo snel over hun emoties praten. Enkel als ze iemand volledig vertrouwen zullen ze meer open worden.

Verder hebben de mannelijke Tweelingen behoefte aan uitdaging. Ze willen graag avontuurlijke en nieuwe dingen doen met hun partner. Zo willen ze vermijden dat hun relatie saai wordt.

Tot slot vinden mannelijke Tweelingen het belangrijk dat er een goede balans is tussen vrijheid en steun. Ze willen namelijk dingen doen samen met hun geliefde, maar ze houden er ook van om nog steeds tijd door te brengen met hun vrienden. Het is iemand die niet graag het gevoel heeft om volledig gebonden te zijn.

Werk

Tweelingen zijn zeer goed in multitasking. Beroepen waarbij je meerdere vaardigheden tegelijkertijd moet gebruiken, zijn voor de Tweelingen ideaal.Een valkuil hierbij is echter dat ze moeite hebben om dingen af te werken. Het is nodig dat ze aangespoord worden om niet te veel dingen tegelijk te doen. Hierdoor zijn ze in staat om gerichter en beter werk te leveren.

Verder zijn de meeste Tweelingen talig en artistiek aangelegd. Hierdoor zijn jobs in de media, handel of met communicatie geknipt voor dit sterrenbeeld.

Tot slot blinken ze ook uit in jobs waar teamgericht werken centraal staat. In team kunnen ze hun communicatieve en sociale vaardigheden het best benutten.

Meest voorkomende eigenschappen van Tweelingen

Positief
 • Fantasierijk
 • Grappig
 • Flexibel
 • Nieuwsgierig
 • Intellectueel

Negatief
 • Rusteloos
 • Impulsief
 • Verstrooid
 • Onstandvastig
 • Leep

Gezondheid

Voor Tweelingen is het belangrijk dat ze niet te veel multitasken. Ondanks dat ze er erg goed in zijn, is dit wel enorm vermoeiend. Hierdoor hebben ze het meeste baat met ademhalingstechnieken of yoga om even tot rust te komen.
© 2018 - 2023 Matsieboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Tweelingen (Gemini)De Tweelingen is een sterrenbeeld in de astrologie dat een echte kletskous is. Dit teken in de dierenriem heeft de neigi…
Sterrenbeelden aan de hemel: Orion, Stier, TweelingenSterrenbeelden aan de hemel: Orion, Stier, TweelingenOrion is zonder twijfel een van de meest mooie en opvallende sterrenbeelden aan de hemel. Het sterrenbeeld, dat omgeven…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen?Tweelingen-huisdieren zijn makkelijk opvoedbaar en intelligent, maar ze zijn niet altijd trouw en laat je hen maar een k…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…

Sterrenbeeld Stier: karakter, liefde, werk & eigenschappenSterrenbeeld Stier: karakter, liefde, werk & eigenschappenHet sterrenbeeld Stier ben je als je tussen 20 april en 20 mei geboren bent. De Stier kenmerkt zich door enorm geduldig…
Astrologie: de terugkeer van SaturnusAstrologie: de terugkeer van SaturnusDat astrologie veel kan zeggen over je persoonlijkheid is bekend. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het je ook iet…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Alcohbata. (2017, Augustus 2). tweelingen. Opgehaald van alcohbata: https://alcohbata.eu/sterrenbeelden/tweelingen/
 • Allesterrenbeelden. (2018). sterrenbeeld-tweelingen/. Opgehaald van allesterrenbeelden: http://www.allesterrenbeelden.nl/sterrenbeeld-tweelingen/
 • Happyvibes. (2018). tweeling. Opgehaald van happyvibes: http://www.happyvibes.be/astrologie/sterrenbeeld/tweeling/
Matsieboy (32 artikelen)
Laatste update: 23-06-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.