Sterrenbeeld Stier: karakter, liefde, werk & eigenschappen

Sterrenbeeld Stier: karakter, liefde, werk & eigenschappen Het sterrenbeeld Stier ben je als je tussen 20 april en 20 mei geboren bent. De Stier kenmerkt zich door enorm geduldig te zijn. Ze bekijken elke situatie rustig en wachten het juiste moment af om te reageren. In een discussie kan de stier lang zijn of haar kalmte bewaren. Hierdoor zijn het uitstekende bemiddelaars in hevige discussies. Verder zijn het zeer trouwe en loyale personen die voor hun vrienden en geliefden door het vuur gaan. Ze proberen altijd een goede band met personen op te bouwen.

Karakter

Personen met het sterrenbeeld Stier zullen in het begin eerder afwachtend zijn. Ze zullen niet iedereen blind volgen. Wanneer ze iemand echter vertrouwen zullen ze er hun hand voor in het vuur steken. Verder is de Stier iemand die heel doelgericht kan werken. Ze zullen niet snel opgeven en zetten zich telkens voor 100% in.

Een ander typisch kenmerk van het sterrenbeeld Stier is dat ze materialistisch zijn ingesteld. Ze willen graag luxe om zich heen en houden ervan om hun huis op een creatieve manier in te richten. Ondanks dat ze een verfijnde smaak hebben, komen ze soms voor anderen gierig over. Dit komt omdat ze graag geld spenderen aan zichzelf, maar iets minder aan anderen.

Af en toe kan de Stier lui overkomen. Ze houden ervan om dingen uit te stellen tot het laatste moment. Wanneer de deadline in zicht is, kunnen ze echter hun doorzettingsvermogen aanspreken om de opdracht in één keer af te werken.

Een valkuil van de Stier is dat ze moeilijk kunnen vergeten. Wanneer ze met iemand ruzie hebben gehad, blijft dit meestal nog lange tijd door hun hoofd spoken. Ook durven ze af en toe zeer koppig uit de hoek komen. Zo houden ze sterk vast aan hun alledaagse patronen en hun mening. Je moet al zeer goede argumenten hebben om de Stier te kunnen overtuigen van jouw mening.

Een laatste eigenschap is dat ze onbekende situaties proberen te vermijden. Zoals eerder gezegd zijn ze zeer trouw aan mensen, maar ook aan hun eigen dagdagelijkse gewoontes en gebruiken. Wanneer de Stier in een onbekende situatie komt, dan hebben ze even tijd nodig om zich aan te passen. Pas daarna kunnen ze hun rust en kalmte terugvinden. Het kan echter wel voorvallen dat het hen even te veel wordt. Dit kan leiden tot een enorme uitbarsting van emoties zowel positief (blij) als negatief (boos).

Liefde

Op het vlak van liefde zijn personen met het sterrenbeeld Stier zeer trouw aan hun partner. Ze zien hun partner graag en zijn er heel loyaal aan. Door deze trouw en loyaliteit kunnen ze lang de passie in hun relatie houden. Een valkuil voor de stier is dat ze soms te bezitterig zijn. Ze zien hun partner graag en willen hem of haar het liefst zoveel mogelijk bij hen. Wanneer ze te weinig aandacht krijgen van hun partner zullen ze jaloers worden.

Verder zijn het meestal zorgzame ouders die altijd voor hun kinderen en partner zullen klaarstaan. Ze houden ervan om met hun geliefde uit eten te gaan. De liefde van een Stier gaat door de maag!

Vrouwelijke Stier

Een vrouwelijke Stier heeft heel veel geduld. Wanneer ze de ideale partner gevonden heeft kan ze blijven wachten tot haar kans gekomen is om hem te benaderen.

De ideale partner voor de vrouwelijke Stier is iemand die voor zekerheid kan zorgen. Ze wilt zoveel mogelijk vat krijgen op haar toekomst zodat deze een stabiel verloop kan kennen. Verder is het belangrijk dat haar man trouw is. Ze is namelijk zeer koppig en zal het niet dulden dat haar vertrouwen beschadigd wordt.

Een eigenschap van de vrouwelijke Stier is haar gevoelig kantje. Ze houdt ervan om complimentjes te krijgen en liefde te geven aan de persoon van wie ze houdt. Ze is bereid om door het vuur te gaan voor haar partner en verwacht dit ook van hem.

Mannelijke Stier

De mannelijke Stier zoekt een vrouw waarmee hij de rest van zijn leven kan doorbrengen. Hij wil eerst iemand leren kennen voordat hij verdere stappen onderneemt. Net zoals de vrouwelijke Stier heeft ook hij zeer veel geduld.

De mannelijke Stier zorgt voor stabiliteit en financiële zekerheid op lange termijn. Het is iemand die romantisch is en zijn partner zal beschermen kosten wat het kost. Hij is net zoals de vrouwelijke Stier erg trouw en loyaal.

Werk

Personen met het sterrenbeeld Stier houden van werk dat niet voortdurend verandert. Ze willen graag financiële zekerheid. Wanneer ze echter de kans krijgen om carrière te maken zullen ze dit doen. Onbewust zijn ze hier ook al wel mee bezig. Ze denken na over hoe ze de volgende stappen in hun leven kunnen zetten. Verder houden de Stieren van luxe. Ze zijn bereid hier hard voor te werken.

Ze zijn erg goed in hands-on-werk en beroepen waar veel geduld voor nodig is. Door het vele geduld dat ze hebben kunnen ze uren met een taak bezig zijn en zich er helemaal in verdiepen. Verder zijn ook banen waarin ze verantwoordelijkheid krijgen geen probleem voor de Stier. Ze zijn altijd zeer trouw aan hun meerdere. Mogelijke beroepen zijn bankier, architectuur, de bouw, bureauwerk, chemie, onderwijs, administratieve taken, ...

Eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Positief
 • Trouw
 • Loyaal
 • Hartelijk
 • Geduldig
 • Betrouwbaar

Negatief
 • Jaloers
 • Koppig
 • Materialistisch
 • Bezitterig
 • Lui

Gezondheid

De keel en nek zijn zeer gevoelig bij de Stier. Wanneer een Stier stress heeft dan zullen de nekspieren zeer gespannen staan. Regelmatig de nek laten masseren kan dit verhelpen. Andere mogelijke complicaties zijn astma, keelinfecties en longaandoeningen.

Verder is het belangrijk dat ze genoeg sporten. Zoals eerder vermeld in dit artikel is de Stier soms liever lui dan moe. Hierdoor hebben ze kans op overwicht. Naarmate ze ouder worden is het belangrijk om hierop te letten door voldoende te sporten.
© 2018 - 2024 Matsieboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Stier (Taurus)Het sterrenbeeld Stier is een teken uit de astrologie dat wordt gekenmerkt door een persoonlijkheid vol van vastberadenh…
Sterrenbeelden aan de hemel: Orion, Stier, TweelingenSterrenbeelden aan de hemel: Orion, Stier, TweelingenOrion is zonder twijfel een van de meest mooie en opvallende sterrenbeelden aan de hemel. Het sterrenbeeld, dat omgeven…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Welk sterrenbeeld past het best bij de Schorpioen?Welk sterrenbeeld past het best bij de Schorpioen?Personen met het sterrenbeeld Schorpioen hebben op relatievlak behoefte aan een partner die loyaal is en zijn liefde uit…

Het sterrenbeeld Waterman: liefde, werk & karakterHet sterrenbeeld Waterman: liefde, werk & karakterHet sterrenbeeld Waterman ben je als je geboren bent tussen 20 januari en 18 februari. Kenmerkend voor Watermannen is hu…
Sterrenbeeld Tweelingen: karakter, liefde & werkSterrenbeeld Tweelingen: karakter, liefde & werkEen Tweelingen ben je als je tussen 21 mei en 21 juni geboren bent. Tweelingen houden ervan om in contact te staan met a…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Allesterrenbeelden. (2014). sterrenbeeld-stier. Opgehaald van allesterrenbeelden: http://www.allesterrenbeelden.nl/sterrenbeeld-stier/
 • Happyvibes. (sd). sterrenbeeld/stier. Opgehaald van happyvibes: http://www.happyvibes.be/astrologie/sterrenbeeld/stier/
 • Horoscoop Tarot. (2018). sterrenbeeld-stier. Opgehaald van horoscooptarot: https://www.horoscooptarot.nl/sterrenbeeld-stier.html
Matsieboy (32 artikelen)
Laatste update: 23-06-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.