Het sterrenbeeld Waterman: liefde, werk & karakter

Het sterrenbeeld Waterman: liefde, werk & karakter Het sterrenbeeld Waterman ben je als je geboren bent tussen 20 januari en 18 februari. Kenmerkend voor Watermannen is hun onafhankelijkheid. Ze houden ervan om zelf beslissingen te nemen en op hun eigen benen te staan. Verder zijn ze in staat om zich zeer snel aan te passen. Dit zowel aan nieuwe situaties als aan andere personen. Door deze flexibele houding worden ze door anderen al snel als sympathiek ervaren. Ondanks dat ze van sociale situaties houden, vinden ze het ook belangrijk om even tijd voor zichzelf te hebben.

Karakter

Personen met het sterrenbeeld Waterman kunnen ofwel introvert en geduldig zijn of net zeer extravert en levendig. Beide typen hebben echter een sterke persoonlijkheid en zullen opkomen voor hun wil. Ondanks dat ze hun eigen mening altijd proberen te verdedigen, zullen ze wel openstaan voor goede argumenten en eventueel hun mening aanpassen.

Kenmerkend voor Watermannen is dat ze eerlijk zijn. Ze kunnen hun fouten toegeven en bekijken een situatie van verschillende perspectieven. Ze zullen proberen om op elke situatie zo gepast mogelijk te reageren. Doordat ze zo empathisch zijn komen ze bij anderen sympathiek over.

Verder valt het op dat Watermannen filosofisch en paranormaal zijn ingesteld. Ze kunnen diep nadenken over abstracte en filosofische onderwerpen. Dit maakt hen een interessante gesprekspartner. De valkuil van deze eigenschap is dat ze soms te diep nadenken over onderwerpen die zeer moeilijk te begrijpen zijn. Hierdoor moeten Watermannen zichzelf soms terugtrekken om even alles op een rijtje te zetten.

Een andere eigenschap is dat het meestal onafhankelijke personen zijn. In het dagelijkse leven proberen ze telkens hun plan te trekken. Indien het niet anders kan, zullen ze pas hulp vragen aan iemand.

Tot slot zijn Watermannen zeer flexibel. Ze zijn intelligent en kunnen zich vlug aan nieuwe situaties aanpassen. Dit zorgt ervoor dat ze veel nieuwe situaties meemaken waarin ze verschillende personen ontmoeten. Een Waterman verveelt zich dus nooit.

Liefde

Voor mensen met het sterrenbeeld Waterman is het belangrijk om een partner te hebben waarmee ze kunnen discussiëren. Ze willen intellectueel uitgedaagd worden. Het is echter belangrijk dat dit op een vredevolle manier gebeurt. Communicatie staat centraal bij de Waterman.

Verder houdt de Waterman van personen die net zo flexibel en goedgezind zijn als hij. Hij houdt van originele en uitdagende activiteiten. Een gesprek met een Waterman kan je het best rustig aanpakken. Een Waterman stelt zich namelijk niet zo makkelijk open. Hierdoor worden ze soms als emotieloze personen gezien. Dit is echter niet waar. De afwachtende houding is eerder een beschermlaag. Pas wanneer ze iemand goed kennen zullen ze zich open stellen.

Wanneer de mannelijke of vrouwelijke Waterman iemand vertrouwt zal hij zeer loyaal en trouw zijn. Hij zal zijn hele leven toewijden aan zijn geliefde. De valkuil is dat hij vaak hetzelfde verwacht van anderen. Hij stelt hoge eisen en wilt dat anderen net zo flexibel en intellectueel zijn als hem.

De vrouwelijke Waterman

De vrouwelijke Waterman is een zelfstandige vrouw die niet snel jaloers is. Ze houdt van vrijheid en spanning in haar leven. Het is iemand die niet snel haar emoties zal tonen. Ze zal in het begin van de relatie nog eerder afwachtend overkomen. Pas wanneer ze 100% zeker is, zal ze haar ware aard tonen.

Voor haar is het belangrijk dat ze met respect en eerlijk wordt behandeld. Verder vindt ze het ook belangrijk dat ze vertrouwen krijgt van haar partner. Zoals eerder gezegd houdt ze van haar vrijheid en wil ze die graag behouden. Zo kan ze met een gerust gemoed alleen op stap gaan.

De mannelijke Waterman

De mannelijke Waterman heeft meer nood aan diepe gesprekken. Hij vindt communicatie essentieel. Enkel door een goede communicatie kan je zijn interesse opwekken.

Verder laat hij nog minder dan de vrouwelijke Waterman zijn emoties zien. Hij beleeft ze wel, maar hij heeft moeite om erover te praten. Slechts in uitzonderlijke situaties zullen deze naar boven komen.

Tot slot heeft ook hij nood aan vrijheid. Wanneer hij in een relatie zit, wilt hij af en toe momenten voor zichzelf. Zo kan hij alles even overdenken. Ook hier is het dus belangrijk dat zijn geliefde hem voldoende ruimte en vertrouwen geeft om even alleen te zijn.

Werk

Mensen met het sterrenbeeld Waterman kunnen het best als leidinggevende in een team werken. Ze zijn erg flexibel en kunnen hun team uitstekend aansturen. Het zijn echte Peoplemanagers en proberen met iedereen zijn of haar mening rekening te houden.

Door hun intelligentie en artistieke vaardigheden zijn het uitstekende schrijvers en kunnen ze goed met moderne technologie werken. Technische beroepen zoals elektronica, IT, ... zijn ideaal voor hen.

Door hun sociale vaardigheden zijn ook beroepen in de sociale sector iets voor hen. Ideaal is een beroep zoals psycholoog. Zo kan de Waterman onafhankelijk, maar toch in team werken. Verder daagt het beroep hen ook uit om na te denken over het leven.

Een valkuil voor de Waterman is dat hij dagdagelijkse taken zal uitstellen. Deze taken zijn te makkelijke en vergen geen intellectuele inspanningen meer.

Eigenschappen

Positief
 • Intellectueel
 • Artistiek
 • Innovatief
 • Onnafhankelijk
 • Eerlijk

Negatief
 • Wereldvreemd
 • Zonderling
 • Eigenwijs
 • Rebels
 • Afstandelijk

Gezondheid

Wanneer Watermannen een doel voor ogen hebben, zullen ze hier alles voor laten vallen om het te bereiken. Dit neigt naar het extreme en kan hun gezondheid schaden. Het is dus interessant voor de Waterman om stapsgewijs aan doelen te werken.

Verder is het ook belangrijk dat ze kunnen communiceren met anderen. Door diepe gesprekken te hebben, kunnen ze verder nadenken over de zin van het leven. Indien deze gesprekken niet geregeld gebeuren, zal dit vooral mentaal moeilijk zijn voor de Waterman.
© 2018 - 2023 Matsieboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Twee Watermannen in een relatieTwee Watermannen in een relatieTwee Watermannen samen: kan dat lukken? Vermits ze dezelfde eigenschappen hebben kan dat een hele fijne relatie zijn, zo…
De Waterman of AquariusDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Waterman, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in…
Sterrenbeeld Waterman (Aquarius)Wanneer je twee Watermannen met elkaar vergelijkt, zal je waarschijnlijk grote verschillen zien. De Waterman of Aquarius…
Overeenkomsten tussen Ram en WatermanOvereenkomsten tussen Ram en WatermanOp het eerste gezicht lijkt een verhouding tussen een Ram en een Waterman niet zo evident, maar uiteindelijk vullen ze e…

Sterrenbeeld Maagd: liefde, werk, karakter & eigenschappenSterrenbeeld Maagd: liefde, werk, karakter & eigenschappenHet sterrenbeeld Maagd ben je als je tussen 23 augustus en 22 september bent geboren. De maagd is het enige teken in de…
Sterrenbeeld Stier: karakter, liefde, werk & eigenschappenSterrenbeeld Stier: karakter, liefde, werk & eigenschappenHet sterrenbeeld Stier ben je als je tussen 20 april en 20 mei geboren bent. De Stier kenmerkt zich door enorm geduldig…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Allesterrenbeelden. (sd). sterrenbeeld-waterman. Opgehaald van allesterrenbeelden: http://www.allesterrenbeelden.nl/sterrenbeeld-waterman/
 • Happyvibes. (sd). waterman. Opgehaald van happyvibes: http://www.happyvibes.be/astrologie/sterrenbeeld/waterman/
 • Horoscooptarot. (2018). sterrenbeeld-waterman. Opgehaald van horoscooptarot: https://www.horoscooptarot.nl/sterrenbeeld-waterman.html
Matsieboy (32 artikelen)
Laatste update: 23-06-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.