Overeenkomsten tussen Ram en Waterman

Overeenkomsten tussen Ram en Waterman Op het eerste gezicht lijkt een verhouding tussen een Ram en een Waterman niet zo evident, maar uiteindelijk vullen ze elkaar tot op zekere hoogte aan en kunnen ze elkaar stimuleren. Even wennen aan elkaar kan de basis worden van iets moois.

Wat hebben ze gemeenschappelijk?

Ram en Waterman zijn twee sterrentekens die een behoorlijke kans op compatibiliteit maken omdat ze een aantal dingen gemeen hebben zoals een drang naar zelfstandigheid en een sterk verlangen naar vrijheid. Vermits beiden extreem dynamische persoonlijkheden zijn en een progressieve levensvisie hebben, kunnen ze door onderling overleg allerlei problemen makkelijk de baas.

Wederzijdse bewondering

Een Waterman helpt en steunt ten allen tijde een Ram; van Watermannen is immers geweten dat ze ondernemende Rammen een warm hart toedragen. Anderzijds zal een Ram de nieuwe en onconventionele aanpak van een Waterman ondersteunen. Toch kan de impulsieve aard van de Waterman tot boze reacties bij de Ram leiden. Een relatie tussen een Ram en een Waterman is nooit saai. Opwinding en levensvreugde maken er deel van uit. Als alles in de plooi valt kan een verhouding bijzonder succesvol uitdraaien. Wie in hun gezelschap vertoeft, mag zich aan een gezellig onderonsje verwachten.

Medeleven

Als een mannelijke Ram zich in een relatie stort is hij geneigd om alles te gaan regelen aangezien hij over de kennis en kwaliteiten van een manager beschikt. Een vrouwelijke Ram daarentegen zal trachten zich naar geest en lichaam aan de behoeften van haar partner aan te passen. Medeleven is het kernwoord in hun relatie. De eerder agressieve aard van de Ram zal vrouwelijke Watermannen aanvankelijk in de war brengen maar tegelijkertijd ook boeien. Door haar intelligentie en vernuft zal ze erin slagen hiermee om te gaan.

Waar een wil is is een weg

Toch zal het begin van de hofmakerij tussen Ram en Waterman niet makkelijk verlopen omdat elkeen zal moeten wennen aan de opvattingen van de ander, zijn aard en manier van denken en handelen. Hun relatie kan een succes worden als ze hun respectieve levensstijl aan de ander kunnen aanpassen en kunnen leven met elkaars voorkeuren en afkeren. Als ze elkaar begrijpen zullen er weinig momenten van spanning opduiken omdat ze weten hoe ze moeten reageren in crisismomenten.

Waterman bewondert de levensstijl van Ram, houdt van diens avontuurlijke geest en zijn overrompelend gedrag. Watermannen houden altijd van de magische aspecten in een relatie terwijl Rammen de praktische aard van een partner kunnen waarderen. Hoewel er fundamentele verschillen bestaan tussen beide sterrentekens kunnen deze de geest van de relatie niet fundamenteel beïnvloeden.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Instabiliteit en besluiteloosheid: een verhouding tussen een Ram en een Waterman kan bij momenten gekenmerkt worden door instabiliteit en besluiteloosheid. Voor het koppel zou het beter zijn mochten ze conflicten in die richting proberen te vermijden daar deze tot serieuze moeilijkheden en twisten kunnen leiden.
  • Dominantie: een Ram is altijd de dominerende factor in een relatie. Deze karaktertrek kan bij momenten een negatief effect hebben op een relatie. De Ram doet er best aan om zijn gedrag onder controle te houden om het evenwicht en de goede sfeer in de relatie niet in gevaar te brengen.

Gelukkig is een Waterman intelligent en praktisch genoeg van aard om te weten hoe hij met het dominante gedrag van een Ram moet omgaan.
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Waterman (Aquarius)Wanneer je twee Watermannen met elkaar vergelijkt, zal je waarschijnlijk grote verschillen zien. De Waterman of Aquarius…
Overeenkomsten tussen Stier en WatermanOvereenkomsten tussen Stier en WatermanDe combinatie Stier-Waterman lijkt geen lang leven beschoren. Er is veel goede wil en inlevingsvermogen van beide kanten…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Waterman?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Waterman?Wie een Waterman-huisdier in huis haalt, moet er zich bewust van zijn dat het niet altijd makkelijke dieren zijn. Ze zij…
Overeenkomsten tussen Weegschaal en WatermanOvereenkomsten tussen Weegschaal en WatermanWaterman kan met twee sterrentekens een prima relatie uitbouwen. Naast Tweelingen, is Weegschaal de perfecte match. Wie…

Overeenkomsten tussen Kreeft en WatermanOvereenkomsten tussen Kreeft en WatermanEen relatie tussen Kreeft en Waterman heeft weinig kans op slagen. Beide personen hebben weinig duidelijke overeenkomste…
Overeenkomsten tussen Leeuw en WatermanOvereenkomsten tussen Leeuw en WatermanEen relatie tussen een Waterman en een Leeuw duurt gewoonlijk lang en wekt door zijn romantische uitstraling vaak de jal…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 19-05-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.