Overeenkomsten tussen Kreeft en Waterman

Overeenkomsten tussen Kreeft en Waterman Een relatie tussen Kreeft en Waterman heeft weinig kans op slagen. Beide personen hebben weinig duidelijke overeenkomsten in persoonlijkheid en karakter, hetgeen alleen tot ruzies en onenigheid leidt. Gaande van elkaar niet begrijpen tot de ander zijn verwachtingen teleurstellen, betekent dit dat een relatie enkel mogelijk is in de mate dat beiden zich willen inzetten om aan de relatie te willen werken.

Niet compatibel

De non-compatibiliteit tussen beide sterrentekens blijkt uit talrijke voorbeelden. Terwijl de Kreeft gevoelig, emotioneel en een familiemens is, is Waterman eerder onafhankelijk georiënteerd hoewel hij vriendelijk is tegenover iedereen.

Laatstgenoemde zijn gebrek aan medeleven met andermans gevoelens doet Kreeft verschrikkelijk pijn en draagt er enkel toe bij dat zij onzeker wordt.

Hoewel een prima seksueel contact tussen Kreeft en Waterman waarschijnlijk is, kan dit moeilijk volstaan om te helpen de overige verschillen te overbruggen. Het sterke verlangen van Kreeft om in de intimiteit van de huiskamer tijd door te brengen met zijn partner valt moeilijk te rijmen met de uithuizige Waterman die er de voorkeur aan geeft in het gezelschap van anderen te vertoeven. Dit leidt vaak tot twisten die het goede verloop van een relatie onherstelbare schade toebrengen. Daarenboven verdraagt Waterman de aanhoudende behoefte van Kreeft aan aandacht en knuffelen moeilijk.

Elkaar tegemoetkomen

Als zowel Kreeft als Waterman zich samen toespitsen op onromantische activiteiten zullen ze deze tot een succesvol einde brengen omdat ze goed kunnen samenwerken. Samenwerken is een van de weinige kenmerken die ze gemeenschappelijk hebben, want daarnaast is er weinig compatibiliteit.

Hun relatie is weinig stabiel omdat beiden andere dingen van het leven verwachten. Terwijl Kreeft naar een gezin verlangt, een veilige thuis en emotionele stabiliteit, opteert Waterman eerder voor vrijheid en ruimte en zo weinig mogelijk betrokkenheid.

Het is de logica zelve dat als Kreeft en Waterman op een lange relatie willen aansturen ze extra hard hun best zullen moeten doen om deze kans op slagen te kunnen geven.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Een Kreeft-Waterman combinatie heeft veel werk voor de boeg. Om de verhouding tot een goed einde te brengen, moeten beide partners in de eerste plaats inzien dat ze fundamenteel verschillend zijn met betrekking tot karakter, persoonlijkheid en gedrag. Eenmaal dit bereikt moeten ze er zorg voor dragen dat ze niet trachten de ander in hun eigen voordeel te veranderen, maar eerder hun eigen gedrag aan de verlangens en behoeftes van hun partner aanpassen.
  • Kreeft en Waterman moeten overeenkomen om open te staan voor compromissen ten einde hun relatie een kans op slagen te geven. Nochtans mag deze bereidheid tot compromis niet overwegend door een van beiden gedragen worden, maar moet het een gezamenlijk project zijn.
  • Hieruit volgt logischerwijze dat Waterman zijn neiging om een relatie te domineren beteugelt omdat dit enkel de kwetsbare Kreeft van hem zal vervreemden. Hij moet tevens meer begrip en inlevingsvermogen tonen voor de onzekerheden die Kreeft tentoonspreidt.
  • Kreeft van zijn kant moet zich meer openstellen voor de avontuurlijke kant en de ambitieuze plannen van Waterman.
  • Beiden moeten een aanzienlijke inspanning leveren om open en bloot met elkaar te communiceren zodat ze elkaar beter begrijpen, hetgeen kan leiden tot een hechtere en langere relatie.

Voorbeelden van bekende koppels die daarin geslaagd zijn: Natalie Wood (Kreeft) en Robert Wagner (Waterman), Sinclair Lewis (Waterman) en Dorothy Thompson (Kreeft), Linda Ronstadt (Kreeft) en Aaron Neville (Waterman), Axl Rose (Waterman) en Stephanie Seymour (Kreeft).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Waterman (Aquarius)Wanneer je twee Watermannen met elkaar vergelijkt, zal je waarschijnlijk grote verschillen zien. De Waterman of Aquarius…
Sterrenbeeld Kreeft (Cancer)De Kreeft is een sterrenbeeld in de astrologie dat geldt voor mensen die geboren zijn van 21 juni tot en met 22 juli. De…

Overeenkomsten tussen Maagd en WatermanOvereenkomsten tussen Maagd en WatermanDe combinatie Maagd-Waterman is niet meteen de meest voor de hand liggende, aangezien deze sterrentekens elkaars volkome…
Overeenkomsten tussen Stier en WatermanOvereenkomsten tussen Stier en WatermanDe combinatie Stier-Waterman lijkt geen lang leven beschoren. Er is veel goede wil en inlevingsvermogen van beide kanten…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 20-05-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.