Sterrenbeeld Maagd: liefde, werk, karakter & eigenschappen

Sterrenbeeld Maagd: liefde, werk, karakter & eigenschappen Het sterrenbeeld Maagd ben je als je tussen 23 augustus en 22 september bent geboren. De maagd is het enige teken in de dierenriem dat gerepresenteerd wordt door een vrouw. Personen met het sterrenbeeld Maagd zijn zeer gevoelig. Ze zullen hun emoties niet snel bloot geven. Hierdoor komen ze soms afstandelijkheid en kil over. Verder zijn ze zeer praktisch ingesteld. Wanneer hun vrienden problemen hebben zullen ze altijd klaar staan om hen te helpen. Verder zorgt deze praktische ingesteldheid ervoor dat ze enorm perfectionistisch zijn.

Karakter

Personen met het sterrenbeeld Maagd vinden hygiëne erg belangrijk. Ze houden alles altijd netjes al stralen ze dit niet altijd uit. Verder heeft een Maagd de neiging om haar emoties te onderdrukken. Hierdoor komen ze soms emotieloos over. Dit kan belemmerend zijn voor het vormen van nieuwe vriendschappen.

Naast afstandelijkheid zijn Maagden ook vrij conservatief. De naam Maagd wijst op het feit dat deze mensen het gevoel hebben dat ze alles voor de eerste keer meemaken. Hierdoor zijn ze in elke situatie voorzichtig en blijven ze eerder afstandelijk en conservatief. Pas wanneer ze iets herhaaldelijk doen, zullen ze los komen.

Een andere reden dat Maagden hun emoties onderdrukken, is omdat ze niet te veel van zichzelf willen tonen. Ze zijn enorm reflectief en kennen hun zwakke punten maar al te goed. Deze punten laten ze echter niet graag zien aan anderen. Ze proberen er dan ook alles aan te doen om ze te verbergen.

De Maagd heeft niet enkel inzicht in haar eigen kunnen, maar ook in dat van iemand anders. Ze hebben vrij snel persoonlijkheden door. Daarnaast zijn ze ook praktisch ingesteld. Wanneer hun vrienden problemen hebben, zullen ze hen proberen te helpen door concreet advies te geven. Echter wanneer ze zelf problemen hebben, is het voor personen met het sterrenbeeld Maagd moeilijker om ze op te lossen.

Verder is het kenmerkend voor de Maagd dat ze gevoel voor mode hebben. Ze zullen vaak als eerste op de hoogte zijn van de laatste trends en anderen bekritiseren op hun stijl.

Tot slot zijn Maagden echte perfectionisten. Ze houden ervan om alles tot in detail te analyseren. Hierdoor zijn ze in staat om zeer goed werk te leveren. Een valkuil is echter dat ze soms het grote geheel niet zien. Ze zijn zo gefixeerd op de kleine details dat ze het totaalplaatje uit het oog verliezen. Een ander nadeel is dat deze werkstijl enorm stresserend is.

Liefde

Aangezien personen met het sterrenbeeld Maagd snel kritiek geven op mensen en daardoor ook kieskeurig zijn. Is het belangrijk dat hun partner veel op hen lijkt. Hierdoor zullen ze de andere minder bekritiseren. Het is echter niet nodig om perfect hetzelfde te zijn, maar in totaliteit mogen ze niet te veel van elkaar verschillen.

Verder is het belangrijk dat ze genoeg liefde krijgen. Een Maagd is heel gevoelig en zal zich niet zo snel openstellen. Ze wilt eerst zelf controleren of haar partner het wel goed met haar voor heeft. Pas wanneer ze dit opmerkt, zal ze zich bloot geven. Het spreekt voor zich dat ze op zoek zijn naar een stabiele relatie.

De vrouwelijke Maagd

De vrouwelijke Maagd zal zich in het begin niet snel openstellen. Ze houdt haar emoties bewust onder controle. Ze wil eerst 100% zeker zijn voordat ze enige stappen onderneemt. Hierdoor komt ze soms als een emotieloos type over. Dit is echter niet waar. Onder haar uiterlijk schuilt er veel passie.

Het is belangrijk dat je een vrouwelijke Maagd rustig benadert. Geduld is zeker nodig om haar hart te veroveren. Als je eenmaal haar liefde hebt gewonnen, zal ze veel voor je terug doen. Ze zal je helpen met jouw leven op orde te brengen en zeer loyaal en trouw zijn.

De mannelijke Maagd

De mannelijke Maagd is een rustig persoonlijkheid. Ook hij zal zijn emoties eerder verbergen. Hij vindt het echter fijn als zijn partner openlijk praat over haar eigen en zijn emoties. Dit helpt hem om alles beter te verwerken. Het moeilijke aan deze open communicatie is dat de Maagd veel geduld vraagt. Het zal een tijdje duren vooraleer hij volledig loskomt en het zal niet eenvoudig zijn om hem zomaar te begrijpen. Het is belangrijk dat je hier begrip voor toont.

Verder is de mannelijke Maagd iemand die houdt van een voorspelbaar leven. Hij houdt alles graag eenvoudig. Ook in de relatie is hij niet de meest romantische ziel. Het is echter wel iemand die loyaal en trouw is. Je zal altijd weten wat je aan hem hebt.

Werk

Zoals eerder al is aangehaald is de Maagd iemand die heel perfectionistisch is. Dit is ook op werkvlak zo. Ze kunnen zich uren bezig houden met administratief werk. Hierdoor is alles piekfijn in orde, maar kost het wel veel tijd. In het ideale beroep voor de Maagd zijn zowel analytische en nauwkeurige vaardigheden belangrijk.

Door hun analytische vaardigheden is er voor hen een mooie carrière weggelegd. Een valkuil is echter dat ze hun morele kant onder controle moeten houden. Ze durven namelijk hun sluwheid aanspreken om hun gegeerde positie sneller te veroveren.

Mogelijke beroepen zijn analist, onderzoeker, administratief medewerker, elektricien, mecanicien, statisticus, horlogemaker, uroloog, diëtist, econoom, verzorger, psycholoog,

Eigenschappen

Positief
 • Analytisch
 • Loyaal
 • Betrouwbaar
 • Ordelijk
 • Nauwkeurig

Negatief
 • Onzeker
 • Nerveus
 • Kil
 • Inflexibel
 • Overkritisch

Gezondheid

Het sterrenbeeld Maagd is enorm gevoelig aan stress. Het zijn personen die altijd alles perfect willen doen. Deze stress heeft invloed op hun maag en darmen. Andere veel voorkomende problemen zijn slijmvliesontstekingen, borstvliesontsteking, maagzweren, longontsteking en zenuwaandoeningen.
© 2018 - 2021 Matsieboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Maagd (Virgo)Het sterrenbeeld Maagd is van toepassing op mensen die geboren zijn van 23 augustus tot en met 22 september. De Latijnse…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
De Maagd of VirgoDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Maagd, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het…
De Vestaalse maagdenDit is het tweede deel van het Romeinse Rijk en gaat over de Vestaalse maagden die een grote rol speelden in het Romeins…

Astrologie: de terugkeer van JupiterAstrologie: de terugkeer van JupiterEr zijn een aantal belangrijke momenten in je leven volgens de astrologie. De terugkeer van Saturnus, of 'Saturn Return'…
Het sterrenbeeld Waterman: liefde, werk & karakterHet sterrenbeeld Waterman: liefde, werk & karakterHet sterrenbeeld Waterman ben je als je geboren bent tussen 20 januari en 18 februari. Kenmerkend voor Watermannen is hu…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Allesterrenbeelden. (sd). sterrenbeeld-maagd. Opgehaald van allesterrenbeelden: http://www.allesterrenbeelden.nl/sterrenbeeld-maagd/
 • Happyvibes. (sd). maagd. Opgehaald van happyvibes: http://www.happyvibes.be/astrologie/sterrenbeeld/maagd/
 • Horoscooptarot. (2018). sterrenbeeld-maagd. Opgehaald van horoscooptarot: https://www.horoscooptarot.nl/sterrenbeeld-maagd.html
Matsieboy (32 artikelen)
Laatste update: 05-09-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.