De twaalf zonnetekens van de dierenriem

De twaalf zonnetekens van de dierenriem Wie geboren is onder een bepaald sterrenbeeld heeft bepaalde kenmerken die je meegekregen hebt door de stand van de planeten de dag van je geboorte. De stand van de zon op het precieze ogenblik van je geboorte bepaalt het teken waaronder je geboren werd.

De Ram

De Ram is het eerste zonneteken op de dierenriem. Je mag jezelf Ram noemen als je tussen 21 maart en 20 april bent geboren. Rammen zijn mensen die graag de touwtjes in handen nemen. Het zijn geboren leiders. Ze zijn ook ongeduldig van aard en kwetsbaar. Drama is nooit ver weg in hun manier van doen. Bovenal is de Ram dynamisch en uitermate actief, geestdriftig en bezield. Hij tracht zoveel mogelijk uit het leven te halen. De Ram wordt beschouwd als een vuurteken.

De Stier

De Stier is het tweede zonneteken op de dierenriem. Hij is geboren tussen 21 april en 21 mei. De Stier is vaak een koppig iemand. Hij is van nature een doorzetter die er alles aan doet om te bereiken wat hij wil en om datgene te volbrengen dat hij zich heeft voorgenomen. Sommigen noemen hem een mierenneuker omdat hij zo gehecht is aan details en minitieus alle mogelijkheden uitspit om aan zijn verlangens te voldoen. De Stier is een aardeteken.

De Tweeling

Als derde teken op de dierenriem is de Tweeling geboren tussen 22 mei en 21 juni. Deze persoon is een luchtteken. Dit verklaart waarom hij in de wolken leeft. Van nature is hij iets of wat gevoelig. Hij kan met de vreemdste of origineelste ideeën op de proppen komen, maar anderzijds blijkt hij moeite te hebben om zich te binden of een consequent gedrag tenttoon te spreiden. Hoe komt dat? Omdat de Tweeling nu eenmaal een persoon is die leeft in functie van wat elke dag brengt en graag van mening verandert.

De Kreeft

Wie geboren is tussen 22 juni en 23 juli mag zich Kreeft noemen. De Kreeft is het vierde teken op de dierenriem. Van nature ben je gevoelig. Vriendschap is het hoogste goed voor jou. Vandaar je loyauteit tegenover vrienden die een belangrijke plaats in je leven innemen. Je bent vastberaden als je iets wil bereiken maar anderzijds moet je een belangrijk deel van jezelf overwinnen om daartoe te komen omdat je van nature verlegen bent.

De Leeuw

Wie een Leeuw kent weet dat je ervoor moet oppassen! Het vijfde teken op de dierenriem is een vuurteken en geboren tussen 24 juli en 23 augustus. Van alle zonnetekens is de Leeuw het fierst. De Leeuw hengelt constant naar aandacht en is van nature ijdel. Het centrum van de aandacht zijn is nu eenmaal zijn natuur maar anderzijds is hij heel sociaal en vrijgevig.

De Maagd

De Maagd is het zesde teken op de dierenriem. Je bent geboren tussen 24 augustus en 23 september. De Maagd is een aardeteken en staat daarom met beide voeten op de grond. Je bent kritisch van aard als je merkt dat anderen niet aan je (hoge) verwachtingen voldoen maar je gezond verstand helpt je om het leven toch met een zeker realisme op te vatten.

De Weegschaal

Als je tussen 24 september en 23 oktober bent geboren mag je jezelf Weegschaal noemen. Zo ben je het zevende zonneteken op de dierenriem en een luchtteken. Bij momenten ben je nogal wispelturig en je hebt het moeilijk om beslissingen te nemen. De Weegschaal is een bemiddelaar en een verzoener die graag iedereen blij en gelukkig ziet. Hij vindt het belangrijk dat de groep zich goed voelt en hecht er daarom veel belang aan dat die in peis en vrede leeft.

De Schorpioen

Het achtste zonneteken op de dierenriem is de Schorpioen. Dan ben je geboren tussen 24 oktober en 22 november. Dit waterteken is bekend om zijn mysterieus karakter. Omdat de Schorpioen een passieve natuur is, is seks belangrijk voor hem. Bij momenten kan hij door een obsessie bevangen worden.

De Boogschutter

Bij dit negende zonneteken op de dierenriem ben je geboren tussen 23 november en 21 december. Je wordt als een vuurteken beschouwd. Je bent bekend om je humor en je rechtvoorderaapse opvattingen van het leven. De Boogschutter vat elke dag boordevol energie aan. Niettegenstaande we te maken hebben met een intelligente persoon vergeet de Boogschutter wel eens wat voorbereidend werk te leveren voor bepaalde gelegenheden zodat hij meer risico neemt dan gewenst.

De Steenbok

Tiende op de lijst van zonnetekens op de dierenriem is de Steenbok. Die is geboren tussen 22 december en 20 januari. Als aardeteken is hij een raadselachtig iemand. Hij gaat recht door de zee en zo weet je meteen waarvoor hij staat en wat hij denkt. Toch is hij enigermate introvert. Hij probeert het goede te doen in het leven maar is achterdochtig wat hem tot eenzaat maakt.

De Waterman

Ooit gehoord van het tijdperk van de Waterman? Naar verluidt start dit in het jaar 2012. De Waterman is geboren tussen 21 januari en 19 februari. Dit luchtteken beschouwt het leven vanuit een intellectueel standpunt. Eerder dan zich te laten overwelmen door de heerlijkheden van het leven bekijkt hij het vanop afstand en neemt logische beslissingen met betrekking tot de belangrijkste aspecten van het leven.

De Vissen

Het twaalfde en laatste zonneteken op de dierenriem is Vissen. Vissen is een waterteken en staat beken als een persoon die makkelijk in de omgang is. Hij wordt gedreven door passie voor alles wat hij doet. Door zijn onbekommerdheid en het zich niet storen aan regels is hij iets of wat een buitenbeentje. Als je tussen 20 februari en 20 maart geboren bent mag je je een Vis noemen.
© 2011 - 2023 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeelden aan de hemel: Orion, Stier, TweelingenSterrenbeelden aan de hemel: Orion, Stier, TweelingenOrion is zonder twijfel een van de meest mooie en opvallende sterrenbeelden aan de hemel. Het sterrenbeeld, dat omgeven…
Sterrenbeelden aan de hemel: Grote Beer, Kleine Beer, DraakSterrenbeelden aan de hemel: Grote Beer, Kleine Beer, DraakOf je nou over een telescoop beschikt of niet, je hebt vast wel eens gehoord van het sterrenbeeld Grote Beer, de zogenaa…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
De nachtelijke hemel: achtergrond van bekende sterrenbeeldenDe nachtelijke hemel: achtergrond van bekende sterrenbeeldenAls je ís nachts naar boven kijkt, kun je een prachtige sterrenhemel zien. Maar dat wordt tegenwoordig wel steeds minder…

Het belang van de Chinese dierenriemHet belang van de Chinese dierenriemDe mythologie maakt blijvend deel uit van de oude Chinese cultuur en dat voor reeds meer dan 5000 jaar. Dat er ook een C…
Astrologie als hulp voor je persoonlijkheidAstrologie als hulp voor je persoonlijkheidIn de 21ste eeuw kunnen we dagelijks op verschillende manieren onze horoscoop of ons astrologisch profiel achterhalen. J…
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 07-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.