De Schorpioen of Scorpio

De Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Schorpioen, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het teken van de Schorpioen. En de Zon is je Ik, je Ego en je Hart. De Zon staat symbool voor je zelfbewustzijn. Dus niet hoe je je gedraagt, of hoe je denkt, maar hoe je in diepste wezen bent.

De Schorpioen

23 oktober tot 22 november

In vele opzichten is de Schorpioen het krachtigste teken van de dierenriem. Meer dan enig ander teken heeft de Schorpioen op alle niveaus met transformatie processen te maken. Dit is ook de essentie van het teken: transformatie, altijd proberen de onderste steen boven te krijgen. De schorpioen bezit vaak een magnetische aantrekking voor het andere geslacht. Dit is een dramatisch en intens teken, men wil alles uit het leven halen en voor een Schorpioen is je slecht voelen altijd nog beter dan niets voelen.

Gevoelig

Schorpioen zijn betekent zo mateloos gevoelig zijn dat je keihard kunt worden of zo kwetsbaar dat je geen woord meer uit kunt brengen en zo op je hoede zijn dat je paranoide lijkt of zo geobsedeerd door macht dat je een bijna onmenselijke zelfdiscipline op kunt brengen. De Schorpioen moet altijd alle kracht uit zichzelf putten, en niemand kent zulke uitersten als zij die hun zon in dit teken hebben staan. De Schorpioen wordt ook wel de adelaar genoemd omdat hij net als die vogel in iemands ziel zou willen staren om alle geheimen te kunnen ontdekken. De Schorpioen zoekt bevrediging voor zijn ziel en is geneigd tot in het diepste door te dringen om zich er zo helemaal mee te kunnen identificeren. Deze mensen zijn instaat om buiten hun grenzen van het mogelijke te reiken met als gevaar een grenzeloze diepgang op elk gebied.

Perfectie

Omdat de Schorpioen er naar streeft om alles perfect te doen, is hij soms niet instaat om verantwoordelijkheid over te dragen, m.a.g. dat hij nogal eens te veel van zichzelf kan eisen. De Schorpioen volbrengt iedere taak tot het bittere einde, hij verafschuwt zwakheid, zowel bij zichzelf als bij de ander. Van huis uit is hij diplomatiek en hij zwijgt liever dan water bij de wijn te doen als het gaat om zijn mening of emoties.

Wie de strijd aangaat met een Schorpioen moet goed weten waaraan hij begint, want een Schorpioen geeft nooit toe en arme jij als je de woede van deze mens opwekt. Zeker een gekwetste Schorpioen zal in alle hevigheid de strijd aangaan.
Toch zijn Schorpioenen zeer gevoelige en emotionele persoonlijkheden waarbij zowel positieve als negatieve gevoelens lang blijven hangen en door dit laatste lijkt het vaak alsof de Schorpioen op wraak uit is.De intuïtie is meestal goed ontwikkeld, maar deze doordringende, intuïtieve vermogens gaan vaak schuil achter een buitenkant die niets van dit alles laat zien. Mensen geboren onder dit teken zijn dus over het algemeen gesloten van aard, men laat zich niet gauw kennen, mede daardoor stralen zij vaak een geheimzinnige aantrekkingskracht uit. De Schorpioen heeft de wens om boven zijn alledaagse zelf uit te groeien. Hij trekt ook gevoelsimpulsen uit de buitenwereld naar binnen en gaat er op zitten broeden.

Risico's

Mensen meteen sterke planeetbezetting in het teken van de Schorpioen gaan helemaal op in wat zij doen en nemen vaak zoveel risico's in hun ondernemingen, dat anderen daar niet in mee kunnen gaan.

Calcium sulfuricum

is het homeophatische middel dat bij de Schorpioen hoort en dit middel kan de negatieve en soms kwaadaardige stemmingen tot bedaren brengen en verkoudheid of bijholte ontstekingen genezen.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)Het sterrenbeeld Schorpioen is een teken uit de astrologie welke geldt voor mensen die geboren zijn van 23 oktober tot e…
Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Vele volkeren hebben zich in de geschiedenis beziggehouden met de bestudering van de sterrenhemel, in het bijzonder de v…
Sterrenbeelden: de dierenriem verandertSterrenbeelden: de dierenriem verandertAstronomie is een wetenschap en heeft als zodanig niets te maken met astrologie. Astrologie is gebaseerd op weinig meer…

De Boogschutter of SagittariusDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Boogscutter, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon…
De Maagd of VirgoDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Maagd, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.nl
Elisabeth2 (43 artikelen)
Gepubliceerd: 28-09-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.