Huidverzorging is belangrijk

De huid verzorgen is heel belangrijk. Je hebt maar één huid. Hoe kun je het beste je huid verzorgen?

Huidverzorging van binnenuit

Als je een mooi huid wilt krijgen, moet je daar wat voor doen. Vooral als je ouder wordt is het heel belangrijk. Een mooie huid krijgen is niet alleen een kwestie van crèmes smeren. Je moet ook de schoonheid van binnen stimuleren. Belangrijk is een gevarieerd voedingspatroon, voldoende nachtrust en zo min mogelijk stress. Uv-stralen en roken zijn de grootste boosdoeners voor de huid. Het is ook belangrijk voldoende water te drinken, je moet minimaal 6 glazen water per dag drinken. Zorg ook dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt, antioxidanten zitten in bijvoorbeeld groente en fruit.

Begin op tijd met de huid verzorgen

Je natuurlijke verouderingsproces begint al vanaf je vijfentwintigste. Begin daarom op tijd met goede crèmes smeren. Daar heb je later profijt van. Zo ontstaan er minder snel tekenen van huidveroudering.

Reinigen van de huid is heel belangrijk

Je moet iedere dag je huid schoonmaken. Twee keer per dag, ís ochtends en ís avonds. Je moet dit nooit overslaan. Het reinigen van de huid is heel belangrijk. Als je weinig tijd hebt kun je kant-en-klare reinigingsdoekjes gebruiken. Gebruik voor een zorgvuldige reiniging een cleanser (gel, milk of olie), een tonic of een lotion. Gebruik ook een aparte oogmake-up remover. De huid rondom je ogen is heel dun en kwetsbaar. Wrijf daar dus niet te hard.

Juiste producten gebruiken

Voor ieder huidtype zijn er andere huidverzorgingsproducten. Gebruik producten die afgestemd zijn op je eigen huidtype. Gebruik nooit jarenlang dezelfde crèmes. Je huidconditie kan veranderen en ook je huidbehoeften.

Huidverzorgingsproducten kopen

Er zijn ontzettend veel cosmeticamerken voor huidverzorgingsproducten. Je kunt bij de parfumerie meerdere testers vragen. Wees kritisch en laat je goed adviseren. Zo vind je vast je favoriete huidverzorgingsproduct.

Normale huid

Je huid is meestal wat vetter in het midden en wat droger op de wangen. Je hebt een normale huidverzorging nodig. Gebruik geen producten die zijn bedoeld voor de zeer droge huid of voor de vette huid. Neem regelmatig een scrubje, zo wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd.

Droge huid

Een droge huid heeft een tekort aan vocht en voelt droog, strak en trekkerig aan. Bij dit huidtype ontstaan er sneller rimpeltjes. Je kunt ook klachten krijgen zoals rode vlekjes, maar ook eczeem. Je hebt een voedende en hydraterende crème nodig. Neem regelmatig een hydraterend masker en drink veel glazen water. Slaap met het raam open voor extra zuurstof. Scrub wekelijks je huid voor een frisse en zachte huid. Gebruik geen reinigingsproducten met alcohol.

Vette huid

Een vette huid glimlacht snel, het glimt vooral op je wangen, voorhoofd en kin Je hebt ook meestal last van puistjes die ontstaan door de overmatige talgproductie. Je hebt olievrije huidverzorgingsproducten nodig. Het is belangrijk om je huid goed te reinigen. Neem wekelijks ook een stoombadje en breng een diepreinigend maskertje aan. Dat geeft een zuiverend effect. Gebruik geen vette crèmes. Blijf van je puistjes af.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid heeft last van overgevoelige reacties. De huid voelt trekkerig aan. En ziet er rood en vlekkerig uit. Gebruik de mildste huidverzorgingsproducten zonder toevoegingen. Bescherm je huid altijd met een hoge factor (SPF 50) als je de zon in gaat. Vermijd heftige temperatuurschommelingen.
© 2012 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtypes zijn er allemaal en welke heb ik nu eigelijk. Hieronder vindt je een overzicht welk soort huidtypes…
Ken de verschillende huidtypesHuidtypes worden ingedeeld volgens de kleurgradatie (bleek - donker) en volgens het vetgehalte (van droog tot vet). Om j…
Crème, het tovermiddel voor een mooie huidEen mooie huid willen we allemaal. Al van jongs af aan leren wij van ouders, kennisse, vrienden en vriendinnen en reclam…
Hoe reinig ik mijn huidHoe reinig ik mijn huidEen mooie huid is een schone huid. en dat velletje wordt niet vanzelf schoon, zeker niet als je er make-up op smeert. da…

Zelf scrubzout maken voor een zachte huidScrubzout kun je gebruiken om de dode huidcellen van je lichaam te verwijderen. Zeker in de zomer is dit erg belangrijk…
Hoe krijg ik krachtig en mooi haar?We willen het allemaal: mooie golvende lokken die niet broos of droog zijn , maar verend en stralend. Helaas hebben veel…
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 12-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.