Nagels lakken en Nail Art

Nagels lakken en Nail Art Vroeger moest je al heel wat in huis hebben om een paar kunstige nagels te voorschijn te toveren, maar tegenwoordig kan er van alles en is er genoeg op de markt om je nagels een leuke look te geven. Natuurlijk kan je je nagels een egale tint geven, maar soms is het ook wel leuk om iets extra's te doen. Denk dan eens aan crackle nagellak, magnetische nagellak, glitters, stempels, stickers of kunstnagels. Was je handen voordat je nagellak opbrengt. Op vetvrije nagels houdt je nagellak beter en langer. Gebruik voordat je je nagels gaat lakken altijd een base coat. Dit voorkomt verkleuringen van je nagels en zorgt er ook voor dat je nagels egaal zijn.

Nagellak opbrengen

Hoe vaker je je nagels lakt, hoe beter het zal gaan. Het is een kwestie van oefenen. Begin altijd in het midden, een paar millimeter van je nagelriem af en strijk in één beweging naar boven. Doet dit ook aan beide zijden van het midden. Het is niet nodig om helemaal tegen de zijkanten van je nagel te lakken. Wanneer je daar een paar millimeter vrij laat lijken je nagels optisch langer. Breng na de kleur altijd een top coat aan. Voor een extra knaleffect kan je ook nog een glitter nagellak aanbrengen in dezelfde kleur als de basistint. Je kan dit op heel je nagel doen, maar het geeft ook een leuk effect om dit enkel op de bovenkant aan te brengen.

Crackle nagellak

Je brengt eerst een gewone nagellak aan en je laat deze goed drogen. Hierna breng je de Crackle Nagellak dun aan. Na een aantal seconden zie je de eerste barstjes in de nagellak verschijnen, zodat de kleur hieronder weer zichtbaar wordt. Voor de finishing touch breng je na de crackle nagellak nog een top coat aan. Zo blijft je nagellak langer mooi.

Magnetische nagellak

Schud de nagellak goed voor gebruik. Je brengt de magnetische nagellak nagel voor nagel aan. Zodra je een nagel hebt gelakt houd je de magneet zo dicht mogelijk boven de nagellak, zonder de nagellak aan te raken. De magneetdeeltjes in de nagellak reageren op de magneet en hierdoor ontstaat een patroontje op je nagels.

Kunstnagels

Er zijn heel veel kunstnagels te kopen met allerlei patronen en afbeeldingen. Sommige bevatten een plakrand en ander sets bevatten een tube lijm om de nagels op te plakken. Wanneer de nagels een plakrand bevatten is het handig om een tube lijm erbij te kopen. De plakrand is vrijwel nooit sterk genoeg en dan vallen de nagels er steeds af. Leg voordat je begint met plakken de kunstnagels in de juiste volgorde. Het is het handigste om met de pink te beginnen. Strijk een beetje lijm op de pink en druk de kunstnagel zachtjes aan. Houd enkele seconden vast. Herhaal dit totdat je alle nagels hebt gehad.

Bron: Angeljana, PixabayBron: Angeljana, Pixabay

Nagelstickers

Er zijn nagelstickers te koop met de gekste patroontjes en afbeeldingen. Niet lakken maar plakken. Je kiest hierbij van het stickervel de juiste maat nagel en dan plak je deze zo netjes mogelijk op de nagel. Het teveel aan sticker vouw je voorzichtig om. Dit vijl je later af. Herhaal dit voor alle nagels.

Er zijn ook stickers te koop met enkel een patroontje. Deze plak je over de nagellak die jij er het mooist bij vindt passen. Daarna lak je de nagel af met een transparante lak.

Stempelen

Een iets lastigere techniek is het stempelen van de afbeelding op de basis nagellak. Je hebt hiervoor een setje nodig wat in de winkel te koop is. Het setje bestaat uit een stempelafbeelding, een schrapertje en een stempelkussen. Je brengt de nagellak op de stempelafbeelding aan. Het teveel haal je weg met het schrapertje en daarna druk je de afbeelding eerst op het stempelkussen en dan met het stempelkussen op je nagel. Na afloop maak je alles schoon met nagellakremover.
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alles over nagellakAlles over nagellakEen leven zonder nagellak, bestaat dat nog? Tegenwoordig heeft bijna iedereen nagellak op, je kunt het zo gek niet beden…
Nagellak verwijderenNagellak verwijderenNagellak is een veel gebruikt product bij vrouwen. Maar nagellak is ook een gemeen spul, dat zich moeilijk laat verwijde…
Krant-nagels, super gave en originele manier van nailartEen nieuwe en populaire trend onder de nail arts is Newspaper Nail Art, oftewel krantnagels! Probeer het nu en en ga ori…
Crackle nagellakHoe handig zou het zijn, wanneer je in 10 minuten een set nagels hebt waar je u tegen zegt. Alsof je je nagels hebt late…
Wondermiddel Zinkzalf tegen puistjes en acné - Tips & tricksWondermiddel Zinkzalf tegen puistjes en acné - Tips & tricksVeel mensen kennen het al, zinkzalf, Sudocrem of Sudocrème. Zinkzalf wordt vaak gebruikt voor babybilletjes, maar het we…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jill111, Pixabay
  • Foto's Pintrest
  • Afbeelding bron 1: Angeljana, Pixabay
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 30-11-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.