Crackle nagellak

Hoe handig zou het zijn, wanneer je in 10 minuten een set nagels hebt waar je u tegen zegt. Alsof je je nagels hebt laten lakken door een salon. Tegenwoordig kan het, met minimale moeite heb je prachtige nagels. Lees er alles over in dit artikel.

Hoe werken de crackle nagellakjes?

Het is helemaal hot tegenwoordig; nailart. Mooie versiersels, kleuren en figuren op nagels. Zulke creaties kosten vaak ontzettend veel tijd. Dit hoeft niet meer. Tegenwoordig zijn er mooie nagellakken die cracks maken in de nagellak. De nagellak strijk je over een andere basecoat nagellak, meteen zal de crackle nagellak gaan krimpen op je nagels, hij droogt snel dus je hoeft niet lang te wachten tot je weer verder kan met je dagelijkse bezigheden. Klinkt ideaal dus. Er zijn ook vele soorten en kleuren van verschillende merken, welke kleur past bij jou? En wat voor merk is het beste?


O.P.I Shatter

O.P.I heeft het grootste assortiment in crackle nagellak. Het is allemaal begonnen met de Katy Perry collectie van het merk. Behalve dat er een aantal leuke kleurtjes met glitters bij zaten, zat er ook de Black Shatter bij. Door deze nagellak werd het crackle effect populair. O.P.I ontwikkelde meerdere crackle lakjes in verschillende kleuren; turquoise, navy, blauw, rood, wit. In de nieuwe Pirates of the Carribean collectie zit ook een Silver Shatter.


Pupa

De drogisterij keten Pupa heeft ook twee kleuren crackle nagellak in hun assortiment. In de kleuren zwart en zilver kun je met dit merk je nagels laten cracken. Deze nagellakjes cracken netjes, je krijgt echt stukjes en niet zoals bij sommige andere shatters die verticaal cracken en het lijkt alsof je een zebraprint op je nagels hebt.

Barry M

Een merk dat al voor een langere tijd crackle nagellak verkoopt, maar sinds de Katy Perry collectie pas echt bekend is geworden. Deze crackle nagellak ziet er heel anders uit op je nagels dan de O.P.I nagellak. Bij de Barry M nagellak verschilt de grote van de stukjes nagellak nogal. Grote en kleine cracks afgewisseld voor een leuk speels effect, terwijl bij de O.P.I nagellak de stukjes vooral allemaal groot zijn.


Essence

Ons eigen Nederlandse cosmetica merk Essence heeft ook een aantal crackle nagelakken op de markt gebracht in maart 2011. Voor nog geen twee euro per potje kun je deze zeker niet laten liggen. Deze nagellak dekt iets meer en je ziet de coat die eronder zit iets minder, dit geeft weer een heel ander maar super leuk effect.


Laatste tips

  • Voordat je een laag crackle nagellak op je nagels strijkt, zorg er voor dat je altijd een andere kleur nagellak eronder draagt, anders zal deze niet cracklen zoals hij hoort te doen.
  • Wanneer je over de crackle laag nog een doorzichtige topcoat aanbrengt zal de nagellak langer blijven zitten zonder scheuren of barsten te vertonen.
  • Smeer altijd maar één laagje crackle nagellak op je nagels. Wanneer je meerdere lagen over elkaar doet, wordt het er zeker niet mooier op, eerder slordig.
© 2011 - 2024 Petteflet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De nagellak van OPIMadonna, Lady Gaga, Rihanna, Oprah, Jennifer Lopez, . De sterren in Hollywood zijn er dol op; de nagellakjes van OPI. M…
Nagels lakken en Nail ArtNagels lakken en Nail ArtVroeger moest je al heel wat in huis hebben om een paar kunstige nagels te voorschijn te toveren, maar tegenwoordig kan…
Nagellak verwijderenNagellak verwijderenNagellak is een veel gebruikt product bij vrouwen. Maar nagellak is ook een gemeen spul, dat zich moeilijk laat verwijde…
Alles over nagellakAlles over nagellakEen leven zonder nagellak, bestaat dat nog? Tegenwoordig heeft bijna iedereen nagellak op, je kunt het zo gek niet beden…
Heerlijke voeten verwen tips!Heerlijke voeten verwen tips!Je voeten hebben in het dagelijks leven vaak veel te verduren, ze zitten in zweterige sokken, of misschien wel die pijnl…
Bronnen en referenties
  • http://www.opi.com/
Petteflet (51 artikelen)
Gepubliceerd: 27-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.