Heerlijke voeten verwen tips!

Heerlijke voeten verwen tips! Je voeten hebben in het dagelijks leven vaak veel te verduren, ze zitten in zweterige sokken, of misschien wel die pijnlijke pumps. En ondanks dat wil je natuurlijk wel dat je voeten er fris en verzorgd uitzien. Dan kan het heerlijk zijn om eens de tijd te nemen om je voeten een grote verwen beurt te geven, hierbij wat handige tips!

Nagellak verwijderen

Aan het begin van je voeten verwenbeurt haal je alle nagellak eraf. Doe dit met aceton vrije nagellak omdat aceton heel agressief inwerkt op je nagels. Hierdoor worden ze ook niet te sterk uitgedroogd.

Eelt weghalen

Door de wrijving in de schoenen of knelpunten kan er eelt ontstaan. Dit is gelukkig gemakkelijk weg te halen met behulp van een eelt rasp. Dit gaat het makkelijkst als de voeten nog helemaal droog zijn. Let op dat je heel voorzichtig te werk gaat en niet je huid stuk maakt. Haal ook niet een te dikke laag weg daardoor zal je het alleen beschadigen.
Op de wat dunnere stukjes eelt kun je een voeten vijl gebruiken. Let vooral op de bal van je voet, de hak en de buitenkant. Hier ontstaat meestal veel eelt.

Voeten badje

Vul een teiltje met warm water en dan kun je kiezen wat je in het water doet. Om je voeten te reinigen kun je bijvoorbeeld soda gebruiken, of speciale reinig tabletten die je in de supermarkt of drogisterij kunt kopen. Maar je kunt ook kiezen voor bepaalde oliën. Tegen zweet voeten kun je bijvoorbeeld Salie-olie maar voor de verzorging kun je kiezen voor jojoba-olie.
Week je voeten een kwartiertje in deze bak.

Voetenscrub

Om je voeten nog extra schoon te maken en alle dode huidcellen te verwijderen kun je nog een voeten scrub gebruiken. Scrub niet te hard, dit is een veel gemaakte fout. Je kunt het beste je voeten er voorzichtig mee masseren, dat zal al voldoende zijn.

De nagels

Eerst neem je een bokken pootje om de nagelriemen voorzichtig weer terug naar achter te duwen. Dan kun je de nagels in gewenste lengte knippen. Knip je nagels recht af zodat er minder kans is op ingegroeide nagels. Als je ingegroeide nagels hebt moeten ze door de pedicure worden weggehaald en ontsmet zodat ze niet gaan ontsteken.
Het is het beste om je nagel niet in één keer af te knippen omdat de kans dan groot is dat hij gaat scheuren. Knip dus voorzichtig in kleine stukjes.
Als je nagels netjes geknipt zijn kun je ze met een papier vijl nog mooi rond vijlen en alle haakjes en mogelijk kleine scheurtjes weg vijlen.

Massage

Masseer nu je voeten een tijdje met een lotion. Wissel de bewegingen af van lange en harde massage naar zacht en kortte bewegingen. Hierdoor word de bloedsomloop bevorderd en krijg je warme voeten. Maak af en toe ook draaiende bewegingen, eerst een paar rondjes met de klok mee, en daarna tegen de klok in, dit zal de spieren losser maken. Sluit af door lange stroken te maken, neem gerust de tijd voor een heerlijk ontspannende voetmassage.

Huishoudfolie

Om echte zachte voeten te krijgen kun je de voeten nog voor je gaat slapen lekker dik insmeren met lotion en daarna inwikkelen in huishoudfolie, doe er dan sokken om heen en laat dit in de nacht zitten. Als je dan wakker word kun je het eraf halen en je voeten even wassen, de lotion heeft nu de kans gehad om helemaal tot zijn recht te komen en goed in te trekken. Je voeten zullen heerlijk zacht aanvoelen. Let wel op dat je dit niet te vaak doet.

Finishing touch!

Als de finishing touch kun je nog een nagellak kleur naar wens op doen. En nu zullen je voeten en nagels er weer prachtig uitzien. Let wel op dat als je nagels wat geel worden je een basis laag of nagel verharder als bescherming onder je nagellak moet doen.
© 2011 - 2024 Akira, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezondheid: VoetmassageGezondheid: VoetmassageJe voeten zijn essentieel, ze dragen je letterlijk en figuurlijk door het leven. De voeten worden enorm belast en eigenl…
Koude voeten voorkomenKoude voeten voorkomenKoude voeten, de een heeft er meer last van dan de ander. Als je voeten koud zijn krijg je ze vaak maar langzaam weer wa…
Pijnlijke voetenPijnlijke voetenPijnlijke voeten kunnen soms duidelijk aanwijsbare oorzaken hebben, bijvoorbeeld door een schimmelinfectie of een ingegr…

Crackle nagellakHoe handig zou het zijn, wanneer je in 10 minuten een set nagels hebt waar je u tegen zegt. Alsof je je nagels hebt late…
Wallen onder je ogen, wat doe je ertegen?Wallen onder je ogen, wat doe je ertegen?Iedereen vind ze vervelend, wallen. Van die donkere kringen onder je ogen die je blik een stuk minder fris maken. Er zij…
Akira (7 artikelen)
Gepubliceerd: 27-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.