Wallen onder je ogen, wat doe je ertegen?

Wallen onder je ogen, wat doe je ertegen? Iedereen vind ze vervelend, wallen. Van die donkere kringen onder je ogen die je blik een stuk minder fris maken. Er zijn wel verschillende soorten wallen die elk een andere aanpak nodig hebben. Gelukkig valt er wel het één en ander aan te doen, hierbij wat informatie en handige tips!

Twee soorten

Voor je begint te lezen over hoe je wallen onopvallend kan maken of ze kan verminderen is het wel handig om te kijken wat de oorzaak is van de wallen. Hierdoor kan je ze ook gerichter aanpakken met meer kans op succes. Om te beginnen zijn er twee verschillende soorten wallen. De eerste soort is helaas erfelijk. De huid onder de ogen zal dan wat hangen en is een beetje uitgezakt. Dit komt door vetophopingen. Helaas valt er aan deze soort wallen weinig aan te doen. Natuurlijk kun je wel wat camouflage gebruiken zodat het minder opvallend wordt. Dan heb je nog de tweede vorm, echte donkere kringen onder de ogen. De oorzaak hiervan is wel bekend namelijk vermoeidheid en stress. Maar ook kan dit komen door roken, of zelfs een slechte nierfunctie. Doordat de huid onder je ogen heel dun is zie je onder je ogen het eerst de donkere kringen. Gelukkig is aan deze tweede vorm van wallen heel wat te doen!

Water

Ja ook hier komt “water” weer terug. Drink voldoende water per dag, het is heel goed voor je huid en je lichaam. Water zuivert, en hierdoor kunnen ook de wallen afnemen.

Voeding

Aller eerst is het nodig om gezond te eten. Ook dit is goed voor je huid, eet voldoende verse groente en fruit. Tegen de wallen is het goed om genoeg kalium binnen te krijgen. Dit zit in meerdere soorten fruit zoals sinaasappel, banaan of gedroogd fruit. Maar ook zit er kalium in aardappels en yoghurt.

Verzorging

Zorg dat je ook je gezicht goed verzorgd hierdoor kunnen de wallen ook afnemen. Dus was je gezicht 2 keer per dag met een milde reiniginsmilk. En 1 keer in de week scrubben is ook erg goed.

Citroen & Melk

Neem een eetlepel en vul deze met melk, halfvolle of volle maakt niet uit. Dan snij je een stukje van de citroen en knijp je een paar druppels uit bij de melk, ongeveer 3 of 4 druppels. Dan doop je 2 watjes in de melk met citroensap en deze watjes leg je een minuut of 15/20 op je ogen om in te trekken.

Komkommer

Neem een verse sappige komkommer, snij hier 2 dikke plakken vanaf en leg deze een half uurtje in de koelkast. Daarna leg je ze op je ogen en laat je het een minuut of 10 intrekken.

Bevroren lepels

Voordat je naar bed gaat leg je 2 lepels in de vriezer. Als je wakker word haal je ze eruit en doe je er een keukenpapiertje omheen, niet te dik. Houd dan deze lepels een paar seconde tegen je wallen aan. Niet te lang want dat is ook niet goed voor je huid.

Kamille thee

Neem twee kamille thee zakjes, lauwwarm. Leg deze dan op je ogen en laat de ongeveer een kwartiertje intrekken.

”Wegtikken”

Leg je vinger in de onderkant van je ooghoek en tik dan zachtjes, werk dan langzaam naar buiten toe. Hierdoor kunnen de afval stoffen onder je ogen langzaam wegtrekken.

En als geen van deze tips heeft gewerkt

Camouflage, gebruik altijd een tintje lichter als je foundation voor je wallen omdat deze natuurlijk donkerder zijn. Ook kun je als je een concealer pallet hebt de roze kleur gebruiken. Door de donkere kleur van je wallen krijg je met een beetje roze weer een frissere wakkere blik.
© 2011 - 2024 Akira, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Laat die wallen verdwijnenLaat die wallen verdwijnenWallen zijn erg vervelend en ontstaan vaak door een slaaptekort en teveel drank. Gelukkig zijn er een aantal effectieve…
Wallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen verwijderen is gemakkelijker dan je denkt. Als je verschillende jaren last had van wallen en donkere kringen onde…
Wallen onder de ogen: oorzaken, voorkomen en verminderenWallen onder de ogen: oorzaken, voorkomen en verminderenHet is niet prettig om wallen onder je ogen te hebben, je oogt vermoeid en ongezond. Wallen kunnen ontstaan als je niet…
Wallen: wat zijn het en wat kun je eraan doen?Iedereen heeft er wel eens last van: wallen. Je hebt slecht geslapen, bent uit gegaan of je hebt er gewoon altijd last v…

Heerlijke voeten verwen tips!Heerlijke voeten verwen tips!Je voeten hebben in het dagelijks leven vaak veel te verduren, ze zitten in zweterige sokken, of misschien wel die pijnl…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Akira (7 artikelen)
Gepubliceerd: 26-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.