Laat die wallen verdwijnen

Laat die wallen verdwijnen Wallen zijn erg vervelend en ontstaan vaak door een slaaptekort en teveel drank. Gelukkig zijn er een aantal effectieve manieren om je wallen te laten verdwijnen.

Hoe ontstaan wallen?

Er zijn twee soorten wallen. Wallen die worden veroorzaakt door vetophopingen en wallen die het gevolg zijn van vochtophoping. Wallen die worden veroorzaakt door vetophopingen zijn vaak erfelijk. De huid hangt losser om de ogen en helaas kun je hier weinig tegen doen behalve cosmetische chirurgie. Je kunt deze wallen wel camoufleren met camouflageproducten om ze minder opvallend te maken. Wallen die het gevolg zijn van vochtophoping komen het meeste voor. Bij de wallen wordt de vochtcirculatie verstoord door slechte voeding, stress, vermoeidheid of alcohol.

Hoe kun je wallen voorkomen?

  • Drink veel water en maak er een gewoonte van om 's morgens meteen na het opstaan een groot glas water te drinken.
  • Zorg voor voldoende slaap en drink niet teveel koffie en alcohol.
  • Eet gezond en kies vooral voedingsstoffen die rijk zijn aan kalium. Kalium zorgt dat de vochthuishouding in je lichaam in balans blijft. Eet regelmatig aardappelen, gedroogd fruit, sinaasappels, bananen en yoghurt.

Hoe werk je wallen het beste weg?

  • Druk een ijsblokje of een ander ijskoud voorwerp uit de diepvriezer tegen je wallen. Niet te lang, gewoon een paar seconden. Leg zo'n tien minuten lang een lauwwarm zakje kamillethee op je ogen.
  • Meng drie druppels citroensap met een eetlepel melk en doop twee watjes in dit mengsel. Leg de watjes een kwartier op je ogen.
  • Let twee dikke plakken komkommer een half uur in de koelkast en leg ze daarna zo'n vijf minuten op je ogen.
  • Om de afvalstoffen onder je ogen af te voeren kun je je wallen ook voorzichtig masseren.
  • Er zijn ook oogproducten op de markt voor wallen, die kun je ook gebruiken.
  • Camoufleer je wallen met een speciale concealer voor je ogen. Kies altijd voor een kleur die een tint lichter is dan je natuurlijke huidskleur.

Producten die ontzwellen

Er zijn verschillende producten in de winkels verkrijgbaar die zorgen dat je wallen minder worden. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Een van de bekendste producten met een gemiddelde prijs is het All About Eyes Serum van Clinique. Dit is een roller en deze verkoelt direct. Omdat het een roller is worden je wallen gelijk gemasseerd en zie je gelijk dat de zwelling minder wordt. Deze roller kost zo'n 30,-. Er is zelfs een product verkrijgbaar voor 126,-. Dit is de Cellular Revitalizing Eye Gel van La Prairie. Dit is een gel die verkoelt en kalmeert.

Producten die camoufleren

Er zijn naast producten die ontzwellen ook meer dan genoeg producten verkrijgbaar die camoufleren. Ook in deze categorie heeft Clinique zo'n product. Het heet de All About Eyes Concealer. Het is een concealer die perfect camoufleert en hydrateert. Ook zorgt deze concealer ervoor dat de zwelling minder wordt. Hij kost 21,95. Er zijn heel veel van dit soort producten, het is kijken wat bij jou huid het beste past en welke het beste werkt tegen wallen.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wallen onder de ogen: oorzaken, voorkomen en verminderenWallen onder de ogen: oorzaken, voorkomen en verminderenHet is niet prettig om wallen onder je ogen te hebben, je oogt vermoeid en ongezond. Wallen kunnen ontstaan als je niet…
Wallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen verwijderen is gemakkelijker dan je denkt. Als je verschillende jaren last had van wallen en donkere kringen onde…
Tips tegen wallen onder de ogenTips tegen wallen onder de ogenWallen of donkere kringen onder de ogen wordt vaak als vervelend ervaren. Je kunt je er onzeker door gaan voelen en het…
Wallen: wat zijn het en wat kun je eraan doen?Iedereen heeft er wel eens last van: wallen. Je hebt slecht geslapen, bent uit gegaan of je hebt er gewoon altijd last v…

Wil je mooi zijn van buiten? Begin dan met je binnenkantWil je mooi zijn van buiten? Begin dan met je binnenkantIedereen wil er goed uitzien. En als je wilt dat je er van de buitenkant goed uitziet, dan moet je met de binnenkant beg…
Stappenplan schaamhaar scheren voor vrouwenStappenplan schaamhaar scheren voor vrouwenVeel vrouwen hebben moeite met het scheren van schaamhaar, wat een bijzonder gevoelig gebied is. Een stap voor stap bege…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 11-09-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.