Wil je mooi zijn van buiten? Begin dan met je binnenkant

Wil je mooi zijn van buiten? Begin dan met je binnenkant Iedereen wil er goed uitzien. En als je wilt dat je er van de buitenkant goed uitziet, dan moet je met de binnenkant beginnen. In dit artikel volgen een aantal tips voor een stralend uiterlijk.

Innerlijke rust

Probeer stress te voorkomen. Pieker niet over het verleden en ook niet over de toekomst, maar leef nu. Als je daar moeite mee hebt is het handig om Yoga te gaan volgen. Hier leer je jezelf helemaal te ontspannen en het is bovendien erg goed voor je lichaam. Neem ook elke dag een uurtje ontspanning voor jezelf. Ga in bad of lees een boek, doe iets waar jij door ontspant. Als je thuis bent en je bent televisie aan het kijken kan je ook gebruik maken een etherische olie Om te ontspannen kun je het beste gaan voor lavendel. Je hebt dan een brandertje nodig waar je wat druppels van deze olie in kunt doen. Je ontspant hier niet alleen van, ook je huis gaat heerlijk ruiken.

Verzorg jezelf

Neem elke week of maand een avondje voor jezelf. Op deze avond besteed je aandacht aan je huid. Ga lekker in bad, scrub jezelf Geef jezelf een gezichtsbehandeling en sluit af met een ontspannend masker. Neem tussendoor ook wat rust en maak dan een lekkere smoothie voor jezelf met vers fruit en yoghurt. Als je een masker op je gezicht hebt kun je het beste gaan liggen en nergens aan denken. Zo ontspant je lichaam en krijg je de beste werking van het masker. Probeer op die avond ook op tijd te gaan slapen, dit komt alleen maar ten goede van jezelf.

Eet gezond

Als je zorg draagt voor je lichaam doe je dat vaak met crème en allerlei andere middeltjes. Het grootste geheim zit echter in wat je binnen krijgt. Dus wat je in je lichaam stopt in de vorm van eten en drinken. Het is daarom belangrijk om gezond te eten. Eet veel groente en fruit en vermijdt vet. Chips, chocolade is allemaal niet goed voor je lichaam. Eet dit met mate en het liefste helemaal niet want het voegt niets toe aan je lichaam. Als je gezond eet zul je zien dat je er vanzelf beter uit gaat zien. Als je last hebt van een slechte huid betekent dat in veel gevallen dat je niet gezond eet. Het gevolg van slecht eten zijn puistjes, vlekken, en andere onzuiverheden. Drink ook veel water en eet voldoende vezels. Bruisend water is niet heel goed, je kunt het beste voor normaal water gaan. Bruisend water belast je maag zwaarder en is vaak wat zouter dan normaal water. Daardoor hou je sneller vocht vast en zie je er opgeblazen uit. Vermijdt ook frisdrank en vruchtensappen. Deze bevatten heel veel suikers.

Voedingsupplementen

Als aanvulling kun je ook gebruik maken van voedingsupplementen. Dit is echter nooit een vervanging voor gezond eten. Het is daarom ook alleen geschikt als aanvulling. Zo kan je een compleet supplement nemen, hier zit alles in wat je nodig hebt. Wil je een mooiere huid, mooier haar en hardere nagels? Kies dan voor vitamine B. Vitamine C is ook erg goed voor je en helpt afvalstoffen te verwijderen en is na een avondje stappen met alcohol zeker een aanrader. Omega 3, 6 en 9 zijn ook goed voor een mooie huid en zijn tevens ook goed voor je binnenkant.

Beweeg

Naast gezond eten, ontspannen en tijd voor jezelf moet je ook elke dag voldoende bewegen. Minimaal een half uur intensief is raadzaam. Dit zorgt ervoor dat je hartslag een maximum bereikt en zo bouw je tevens conditie op en een snellere stofwisseling. Probeer in elk geval een uur te bewegen per dag. Ga lekker wandelen of fietsen of neem een abonnement op de sportschool of koop een dvd zodat je thuis kunt sporten. In het weekend kan je bijvoorbeeld een lange wandeling gaan maken van een aantal uur als je doordeweeks niet altijd tijd hebt om te bewegen. Het huis schoonmaken kun je ook onder bewegen verstaan, als je dat in een redelijk tempo doet gaat je hartslag ook al omhoog.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ongelukkig over je uiterlijkOngelukkig over je uiterlijkEr wordt anno nu veel aandacht besteed aan het uiterlijk. Je ziet allemaal vrolijk uitziende slanke meiden in tijdschrif…
Boraras brigittae - microrasboraBoraras brigittae - microrasboraBoraras brigittae wordt ook wel heel toepasselijk microrasbora genoemd. Deze minivis is de kleinst bekende karperachtige…
Tips voor mooie en harde nagelsTips voor mooie en harde nagelsHet is erg vervelend als je je nagels wilt laten groeien en ze telkens afbreken. Zo worden ze natuurlijk nooit mooi en l…

De haarverzorgingsproducten van SYOSSSYOSS is een redelijk nieuwe en nog niet heel bekende lijn met haarverzorgingsproducten van professionele kwaliteit die…
Laat die wallen verdwijnenLaat die wallen verdwijnenWallen zijn erg vervelend en ontstaan vaak door een slaaptekort en teveel drank. Gelukkig zijn er een aantal effectieve…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 11-09-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.