Ongelukkig over je uiterlijk

Ongelukkig over je uiterlijk Er wordt anno nu veel aandacht besteed aan het uiterlijk. Je ziet allemaal vrolijk uitziende slanke meiden in tijdschriften, op reclame's, op tv. Vooral op jongeren heeft dit vaak een negatieve invloed. Mensen gaan zich hierdoor onzekerder voelen over hun uiterlijk en willen er iets aan doen, wat soms helemaal de verkeerde kant op gaat.

Inhoud


Puberteit

Over je uiterlijk heb je weinig te zeggen. Je wordt er mee geboren. Vooral pubers zijn erg met hun uiterlijk bezig. Vaak willen ze lijken op hun popidolen en gaan graag met de trend mee. Beginnen aan make-up als ze naar de middelbare school gaan hoort er ook bij in de ogen van pubers. Gezien pubers zich steeds meer bewust gaan worden van hun uiterlijk vergelijken ze zich snel met anderen. Doordat pubers naar anderen kijken, worden ze zich ook bewuster van hun eigen uiterlijk en krijgen een mening over hun eigen uiterlijk. Het is in deze leeftijd belangrijk om mooi, knap en aantrekkelijk gevonden te worden door anderen.

Iedereen is mooi, ook jij

Veel mensen zijn bezig met hun uiterlijk. De één meer dan de ander. Als je je niet aantrekkelijk voelt, hoeft dit niet te betekenen dat je inderdaad niet aantrekkelijk bent. Dit is een gevoel in jou die dit zegt. Zelf zie je dingen in de spiegel die een ander niet zou zien. Jij maakt dit voor jezelf dus groter dan dat het in werkelijkheid is. Maar is je uiterlijk nou echt zo belangrijk? Nee, dat is het niet. Als jij goed van binnen bent dan ben je een mooi mens. Als jij uitstraalt dat je tevreden bent met jezelf, dan zullen andere mensen dat ook vinden.

Het uiterlijk van een ander beoordelen

Als je naar een ander kijkt, dan kijk je niet gedetailleerd, wat betekend dat je bijvoorbeeld niet naar ieder puistje kijkt. Je kijkt globaal naar een ander, en dat doen anderen ook bij jou. Door globaal naar een ander te kijken zie je de eigenschappen van hem/haar. Zo zie je bijvoorbeeld dat diegene mooi haar heeft of mooi bruin getint is. Weet dat diegene die 'perfect' lijken in jou ogen ook hun gebreken hebben. Zo zie je bijvoorbeeld niet dat hij/zij acne heeft op de rug of wratten op de tenen. De ene persoon is dus niet beter/mooier dan de ander. Kortom, elk mens is mooi en uniek.

Hoe kun je meer van jezelf gaan houden?

Ga eens proberen om positiever over dingen te na te denken. Als je alleen maar negatief in het leven staat, dan zit je jezelf alleen maar dwars en anderen zien dit ook. Probeer eens negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Negatieve gedachten lossen namelijk helemaal niets op en het is zonde van je tijd. Denk liever aan de leuke muziek die je hoort, het zonnetje dat buiten schijnt, verheug je op dat leuke feest dat eraan zit te komen, om weer af te spreken met je beste vriend(in), etc. Doe dus meer dingen waar je vrolijk van wordt. Als je positiever in het leven staat is dit ook aan je uitstraling te zien. Het brengt je alleen maar ten goede en ga je ook meer van jezelf houden.

Doe iets met je uiterlijk

Indien je nooit make-up gebruikt, kun je een beetje gaan experimenteren met wat jij mooi vindt. Pak het niet meteen te heftig uit, maar ga op zoek naar mooie lichte make-up. Je zal zien dat anderen hier iets van gaan zeggen waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt over je uiterlijk. Ga opzoek naar mooie kleren en neem je beste vriend(in) mee. Doe iets met je haar, ga naar de kapper en vraag om advies. Zo krijg je een hele nieuwe look en sta jij positiever en gelukkiger in het leven.

Lees verder

© 2015 - 2024 Rozanne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezondheid en gewicht op middelbare leeftijdGezondheid en gewicht op middelbare leeftijdIedereen, dik of dun, heeft de neiging om op middelbare leeftijd in gewicht toe te nemen. Bij vrouwen van begin twintig,…
Gezondheid van jongeren, pubers en tienersGezondheid van jongeren, pubers en tienersHoe ga je als ouder om met de gezondheid van je opgroeiende kind tijdens de puberteit? Waarom hebben tieners en pubers g…
Wat maakt een man knap? Aantrekkelijkheid bij mannenWat maakt een man knap? Aantrekkelijkheid bij mannenMannen zijn niet weg te denken uit onze wereld. Ongeveer de helft van de wereldbevolking bestaat uit mannen, de andere h…

Nagelstyling: nabehandeling gellakNagelstyling: nabehandeling gellakJe wilt je nagels netjes verzorgen. Heb je ervoor gekozen om ze te (laten) lakken en verstevigen met gellak, ook wel soa…
Desio gekleurde contactlenzen, maken bruine ogen lichtDesio gekleurde contactlenzen, maken bruine ogen lichtBruine ogen komen het meest voor op aarde. Veel mensen willen daarom wel eens een ander kleurtje. Blauw, groen of grijs.…
Bronnen en referenties
Rozanne (218 artikelen)
Gepubliceerd: 29-03-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.