Nagelstyling: nabehandeling gellak

Nagelstyling: nabehandeling gellak Je wilt je nagels netjes verzorgen. Heb je ervoor gekozen om ze te (laten) lakken en verstevigen met gellak, ook wel soak off polish genoemd, dan zal je na een paar weken een uitgroei beginnen te zien. Je kunt het bezoek aan de nagelstyliste iets uitstellen door te werken met nagellak. Vervolgens kun je daarna de uitgroei bij laten werken door een nagelstyliste, maar je kunt dit ook zelf doen. Het is dus zeker niet nodig om elke keer de gellak helemaal te verwijderen.

Gellak

Gellak is net als gewone nagellak in ontelbare kleuren verkrijgbaar. Het wordt echter wel op een andere manier aangebracht. De nagelstyliste kan dit doen, maar je kunt met behulp van een UV-lamp ook zelf gellak aanbrengen en verwijderen. Het voordeel van gellak ten opzichte van gewone nagellak is dat het niet afbladdert. Ook geeft het je nagels een mooie versteviging, hierdoor scheuren je nagels bijna nooit meer. Met gellak is het dus mogelijk om mooi verzorgde nagels te hebben en ook om ze makkelijker wat langer te laten groeien. Een kunstnagel wordt zo overbodig. Ook heeft het een gunstig effect tegen nagelbijten.

Uitgroei gellak

Wanneer de gellak is aangebracht, zal na een paar weken een uitgroei ontstaan. De gellak ligt immers op de nagel en groeit dus mee. Wanneer je de gellak nog niet wilt vervangen kun je de uitgroei behandelen of laten behandelen door een nagelstyliste. Je kunt dit echter ook nog even uitstellen door de uitgroei te 'verbloemen' met nagellak. Eventueel kun je de gellak op je nagel eerst iets 'opvijlen' met een niet al te grove vijl. Dan wordt de verdikking van de gellak minder zichtbaar. Heb je doorzichtige gellak op, dan kun je uiteraard elke kleur nagellak gebruiken. Neem anders een kleur dit zo dicht mogelijk tegen de kleur van je gellak aanzit. Liever iets donkerder dan lichter.

Nabehandeling gellak

Als je opnieuw gellak op wilt doen is het niet altijd nodig om de gellak eerst helemaal te verwijderen. Wil je dezelfde kleur weer opnieuw gebruiken of een tint donkerder willen gaan, dan kun je dit met een nabehandeling doen. Ga je voor een lichtere kleur, haal dan wel eerst alle gellak eraf en begin dan helemaal opnieuw met de kleur die je wilt.

Benodigdheden nabehandeling:

  • UV-lamp
  • vijl
  • bufferblock
  • celstofdeppers
  • desinfectant
  • base coat
  • gellak (in kleur)
  • top coat
  • orange wood stick

Vijl eerst je nagels in de gewenste lengte en vorm. Vijl vervolgens over de gellak heen, zodat het dunner wordt en mat. Met het bufferblock ga je daarna ook over de gellak heen, zodat het mooi afgerond is. Nu ontsmet je de nagelplaat met de desinfectant. Breng de base coat netjes aan. Zorg dat de hele nagelplaat bedekt is. Laat het 2 minuten uitharden onder de UV-lamp. Neem vervolgens de gellak in kleur. Breng een eerste laag aan en laat dit ook 2 minuten uitharden. Daarna indien nodig een tweede gekleurde laag op dezelfde manier. Met de orange wood stick kun je de randje eventueel netjes maken. Doe dit voordat je de nagels onder de UV-lamp houdt.

Als laatste laag breng je nu de top coat aan. Dit ook weer 2 minuten uitharden onder de lamp. Indien gewenst kun je een tweede laag van de topcoat aanbrengen. Op deze manier krijg je hele dikke stevige nagels. Vijl nog een keer je nagels na. Dus niet de gellak! En door nog nagelriemolie in te masseren maak je de behandeling helemaal af. Je nagels zien er weer top uit, zonder dat je eerst de oude gellak hebt hoeven te verwijderen.
© 2015 - 2024 Jettix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagelstyling: gellak aanbrengen en verwijderenNagelstyling: gellak aanbrengen en verwijderenGellak is een soort middenweg tussen nagellak en gelnagels. Ideaal voor mensen die geen gelnagels willen, maar wel het g…
Nagelstyling: gellak op je teennagelsNagelstyling: gellak op je teennagelsHet is helemaal in om je nagels mooi te kleuren en te verstevigen met gellak of ook wel genoemd soak off gel. Groot voor…
Uitgroei van je haar verbergenUitgroei van je haar verbergenHaren verven is erg populair, het nadeel is dat je na een aantal weken alweer de uitgroei ziet. Hoe kan je je uitgroei d…

Hoe maak je een gezichtsmasker tegen een vette huid?Hoe maak je een gezichtsmasker tegen een vette huid?Heb je last van een vette huid? In de winkel staan genoeg verschillende producten die je daarbij kunnen helpen, maar er…
Ongelukkig over je uiterlijkOngelukkig over je uiterlijkEr wordt anno nu veel aandacht besteed aan het uiterlijk. Je ziet allemaal vrolijk uitziende slanke meiden in tijdschrif…
Bronnen en referenties
  • Cursus gellak - Nagelcentrum Lelystad
Jettix (37 artikelen)
Laatste update: 24-06-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.