Hoe maak je een gezichtsmasker tegen een vette huid?

Hoe maak je een gezichtsmasker tegen een vette huid? Heb je last van een vette huid? In de winkel staan genoeg verschillende producten die je daarbij kunnen helpen, maar er zijn verschillende manieren hoe je dit kan verminderen zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Je kan bijvoorbeeld je eigen gezichtsmaskers tegen een vette huid maken. Dit kost en niet veel tijd, en niet veel geld.

Hoe ontstaat een vette huid?

Een vette huid ontstaat wanneer talgklieren veel talg aanmaken. Talg wordt aangemaakt om je huid te beschermen. Wanneer er te veel talg wordt aangemaakt kan dit zorgen voor veranderingen in de pH-waarde van de huid, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Het aanmaken van talg wordt gestimuleerd door hormonen en heeft dus niet altijd te maken met het eten van vette producten. De hoeveelheid talg die je aanmaakt is namelijk vaak al genetisch bepaald. Wanneer je een vette huid hebt en dit zich bijvoorbeeld mengt met zweet, ziet je huid er glimmend uit en kan het voelen alsof er een olielaagje op de huid zit. Andere kenmerken van een vette huid zijn grove poriën en een vergrote kans op mee-eters, puistjes en acne. Veel mensen ervaren dit als niet prettig en zoeken dan ook naar manieren waarop je dit kan verminderen.

Hoe verminder je een vette huid?

  • Zorg ervoor dat je je huid schoon houdt. Doe dit door 's ochtends en 's avonds een reinigingsgel te gebruiken. Zorg ervoor dat de producten die je gebruikt niet te agressief zijn en vermijd producten waar olie in zit. Na het gebruiken van een reinigingsgel kan je er voor kiezen om ook nog tonic te gebruiken. Vergeet na het gebruik van de tonic niet om nog even wat crème op je gezicht te smeren aangezien tonic je huid wat uit kan drogen. Het is belangrijk om je huid schoon te houden, want wanneer je een vette huid hebt met veel bacteriën erop, kan dit ervoor zorgen dat je sneller ontstekingen of infecties krijgt op de huid.
  • Drink genoeg water. Het drinken van water helpt met het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam.
  • Rook niet. Roken vergroot namelijk de poriën en zorgt voor verslechtering van de huid.
  • Gebruik een gezichtsmasker. Een gezichtsmasker reinigt de huid grondig en zorgt ook voor ontspanning. In plaats van het kopen van een kant-en-klaar masker kan je ook je eigen gezichtsmaskers tegen een vette huid maken. Dit is goedkoper dan kant-en-klare maskers die in de winkel te koop zijn.

Hoe maak je zelf een gezichtsmasker tegen een vette huid?

Het gebruiken van een gezichtsmasker kan helpen bij het verminderen van een vette huid. Een masker reinigt je huid en werkt ook ontspannend. Je kan kant-en-klare maskers kopen in verschillende winkels maar je kan ze ook zelf maken. Dit kost niet veel tijd en is tevens goedkoper. Er zijn verschillende versies van maskers die je zelf kunt maken. Het is een kwestie van uitproberen welke jij het fijnste vindt en welke het beste resultaat geeft.

Aardbei/honingmasker

  • 8-9 aardbeien
  • 3 eetlepels honing

Begin met het prakken van de aardbeien. Daarna voeg je de honing toe en meng je samen. Breng het aan op je gezicht en laat dit zo'n 10 minuten zitten. Daarna kan je het afspoelen met warm water.

Appel/honingmasker

  • 1 appel
  • 3 eetlepels honing

Rasp de appel en meng dit daarna met de honing. Wanneer je dit hebt gedaan kan je het aanbrengen op je gezicht. Laat het zo'n 10 minuten zitten en spoel het daarna eraf met warm water.

Banaanmasker

  • 1 banaan
  • 1 theelepel honing
  • 1 sinaasappel of limoen

Prak de banaan. Wanneer je dit hebt gedaan voeg je de honing toe en wat sap van een sinaasappel of limoen. Meng dit allemaal goed en breng het daarna aan op je gezicht. Na 10 tot 15 minuten kan je het afspoelen met warm water.

Wanneer zijn de resultaten het beste?

Wanneer je voor een langere periode je huid goed blijft reinigen, genoeg water drinkt en zo nu en dan een gezichtsmasker aanbrengt, zal dit een vette huid verminderen. Voor het beste resultaat gebruik je 1 tot 2 keer in de week een masker en reinig je je gezicht in de ochtend en in de avond. Zorg ervoor dat de producten die je gebruikt niet te agressief zijn, er moet namelijk wel wat talg overblijven op je gezicht aangezien dit een beschermende functie heeft.
© 2015 - 2024 Janneb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsmaskers, een extra oppepper voor je huidEen stralende huid willen we allemaal. Dit is te bereiken door dagelijks de huid goed te reinigen en in te smeren met cr…
Vette huid: oorzaken, behandeling & tips bij vettige huidVette huid: oorzaken, behandeling & tips bij vettige huidEen vette huid kan erg onaangenaam zijn, vooral omdat dit huidprobleem het opvallendst is in het gezicht. Voorhoofd, neu…
Foundation voor een vette huid: Welke soort is het best?Een vette, glimmende huid met onzuiverheden ziet er niet altijd even verzorgd uit. Wanneer je foundation aanbrengt op ee…
Wat is jouw huidtype en de juiste verzorging daarvan?Wat is jouw huidtype en de juiste verzorging daarvan?Er bestaan verschillende huidtypes. Welk huidtype heb jij? Kom erachter en gebruik de juiste producten voor jouw huid. Z…

Waist Trainer, een slanke taille trainen met een korsetWaist Trainer, een slanke taille trainen met een korsetEen Waist Trainer of Taillevormer, is een korset, speciaal ontworpen om de taille zo slank mogelijk te ´trainen.' Je val…
Nagelstyling: nabehandeling gellakNagelstyling: nabehandeling gellakJe wilt je nagels netjes verzorgen. Heb je ervoor gekozen om ze te (laten) lakken en verstevigen met gellak, ook wel soa…
Bronnen en referenties
  • http://rubriek.nl/mooi/vette-huid
  • http://www.byaranka.nl/wat-te-doen-tegen-een-vette-huid/
  • http://gezichtsmasker.org/gezichtsmaskers/gezichtsmaskers-voor-de-vette-huid-3
  • http://www.lookx.nl/huidtype/info/7/vette_acne_gevoelige_of_glimmende_huid
Janneb (1 artikelen)
Gepubliceerd: 31-03-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.