Wat is jouw huidtype en de juiste verzorging daarvan?

Wat is jouw huidtype en de juiste verzorging daarvan? Er bestaan verschillende huidtypes. Welk huidtype heb jij? Kom erachter en gebruik de juiste producten voor jouw huid. Zo laat je je huid nog meer stralen en krijgt je huid de juiste verzorging. Gebruik regelmatig een masker voor extra verzorging. Lees hier ook alles over gezichtsmaskers.

Normale huid

Als je een normale huid hebt dan heb je een fijne poriënstructuur op de wangen en iets grovere poriën op je neus, voorhoofd en kin. Het gebied van de voorhoofd, neus en kin heet ook wel de T-zone. Met een normale huid heb je genoeg talg om je huid zacht en soepel te houden. Kies voor verzorgingsproducten voor de normale huid, deze producten zorgen ervoor dat je vochtbalans op niveau blijft. Vanaf vijfentwintig jaar kun je het beste kiezen voor een product met vitamine E. Dit helpt huidveroudering tegen te gaan.

Vette huid

Als je een vette huid hebt heb je grove poriën, is je gezicht vaak glimmend en heb je ook snel aanleg voor puistjes. Bij een vette huid werken de talgklieren te hard. Het voordeel van een vette huid is dat deze minder snel verouderd. Een vette huid dien je goed te reinigen, dit zorgt ervoor dat je poriën vrij blijven van talg. Probeer niet teveel met zeep te wassen, dit zorgt voor een extra talgproductie. Kies voor producten tegen een vette huid. Gebruik regelmatig een reinigend masker of een moddermasker. Zo'n masker zorg ervoor dat de poriën goed schoon worden. Je kan af en toe ook een peel-off masker gebruiken of neusstrips. Neusstrips kun je kopen bij de drogisterij en zorgen dat je poriën schoon worden in minder zichtbaar.

Gecombineerde huid

Dit is een huid die plaatselijk vettig is en plaatselijk droog is. De T-zone is vaak vettig, terwijl de rest wat droger is. Je kunt het beste producten kopen die geschikt zijn voor de gecombineerde huid. Probeer je T-zone goed te reinigen en smeer je droge gedeeltes in met een vochtinbrengende crème.

Droge huid

Bij een droge huid zijn de poriën bijna niet zichtbaar. Ook heb je na het douchen last van een trekkerig gevoel. Bij een droge huid zijn de talgklieren niet voldoende actief. De huid is hierdoor vaak droog, gevoelig en vochtarm. De droge huid vraagt om een goede verzorging, aangezien de talglaag normaal gesproken zorgt voor een beschermlaag. Gebruik elke dag een dag- en een nachtcrème voor de droge huid. Gebruik af en toe ook een masker. Voor de droge huid kun je het beste kiezen voor een vochtregulerend masker of een voedend masker. Zo word je huid weer soepel en zacht.

Gezichtsmaskers

Je huid kan af en toe wel wat extra verzorging gebruiken. Gebruik ongeveer eenmaal per week een masker voor je gezicht. Er zijn verschillende soorten maskers te koop. Je kunt deze kopen bij de drogisterij. Met een masker sluit je je huid tijdelijk af. Zo stimuleer je de bloedsomloop. De dode huidcellen en overtollig vet worden opgenomen door het masker.

Reinigend en verzachtend

Een masker reinigt niet alleen je huid, maar verzacht deze ook. Een masker is ook een rustmoment voor je huid. Maskers zijn er in twee groepen, namelijk vochtregulerend en reinigend. Vochtregulerende maskers zijn meestal in de vorm van gel of crème. Reinigende maskers zijn vaak op basis van klei.

Zorg dat je poriën openstaan voor je een masker opbrengt

Je kunt dit doen door eerst te stomen. Zo gaan je poriën goed openstaan. Je kan stoomproducten kopen bij de drogist, maar je kan ook wat kamille gebruiken en daarover kokend water gieten. Hang met je hoofd boven de schaal en doe daarover een handdoek. Blijf zo ongeveer vijf minuten zitten. Daarna kan je het masker aanbrengen. Vermijd het gebied rondom je ogen en lees altijd de bijsluiter.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtypes zijn er allemaal en welke heb ik nu eigelijk. Hieronder vindt je een overzicht welk soort huidtypes…
Huidverzorging is belangrijkDe huid verzorgen is heel belangrijk. Je hebt maar één huid. Hoe kun je het beste je huid verzorgen?
Hoe reinig ik mijn huidHoe reinig ik mijn huidEen mooie huid is een schone huid. en dat velletje wordt niet vanzelf schoon, zeker niet als je er make-up op smeert. da…
Ken de verschillende huidtypesHuidtypes worden ingedeeld volgens de kleurgradatie (bleek - donker) en volgens het vetgehalte (van droog tot vet). Om j…

De ladyshave: informatie over de ladyshaveDe ladyshave: informatie over de ladyshaveDe ladyshave is een scheerapparaat dat op de markt is gebracht speciaal voor de vrouwen. Je kunt er gemakkelijk en snel…
Lift Massage Endermologie - Ervaringen en resultatenLift Massage Endermologie - Ervaringen en resultatenLift Massage Endermologie is een 100% natuurlijke anti-aging methode die de huid van meer zuurstof voorziet en de produc…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 14-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.