De ladyshave: informatie over de ladyshave

De ladyshave: informatie over de ladyshave De ladyshave is een scheerapparaat dat op de markt is gebracht speciaal voor de vrouwen. Je kunt er gemakkelijk en snel je oksels, benen en bikinilijn glad mee scheren. De scheerkop van de ladyshave is ook anders dan die bij een scheerapparaat voor mannen. De scheerkop is namelijk gericht op de tere huid van dames.

Verschillende manieren om te ontharen

Je kunt je lichaam op verschillende manieren ontharen, bijvoorbeeld door te harsen, te epileren of te scheren. Scheren is doorgaans de minst pijnlijke manier.

Mogelijkheden bij een ladyshave

De ladyshave kan verschillende mogelijkheden hebben. Zo kun je bijvoorbeeld droog scheren of nat scheren. Sommige ladyshaves kunnen beiden. Bij het nat scheren kun je gebruik maken van scheerschuim, dit zal namelijk makkelijker gaan. Vaak kun je ook de intensiteit van een ladyshave aanpassen. Bijvoorbeeld omdat de huid op sommige plekken weinig kan hebben. Handig dus om de intensiteit aan te passen. Als een ladyshave oplaadbaar is kun je vaak zien hoeveel capacitiet de accu nog heeft. Soms heb je ook een ladyshave met een tondeuse functie, hiermee haal je eerst de langere haren weg en daarna kun je de rest weghalen.

Deze mogelijkheden vind je niet op iedere ladyshave, maar kunnen wel een reden zijn voor je de ladyshave die je kiest.

Waar op letten bij het kopen van een ladyshave?

Waar moet je op letten als je een ladyshave wilt kopen? Er zijn enkele aandachtspunten waar je op kunt letten:

Oplaadbare ladyshave: Wil je een oplaadbare ladyshave kopen, kijk dan goed hoe lang het duurt tot het scheerapparaat is opgeladen. Je kunt ook een ladyshave kopen die de optie heeft om snel te laden, maar de kans is dan wel aanwezig dat de capaciteit van de accu minder goed is. Bekijk dit goed voordat je een ladyshave koopt.

Reiniging van de ladyshave: Een ladyshave moet ook altijd gereinigd worden. Je kunt ervoor kiezen om een ladyshave te kopen die een zelfreinigingsfunctie heeft. Anderen kun je zelf schoonmaken, maar de manier hoe je een ladyshave schoonmaakt verschilt altijd.

Gevoelige huid: Wie een gevoellige huid heeft moet goed opletten welke ladyshave ze koopt. Er zijn verschillende ladyshave's op de markt die speciaal gericht zijn op de gevoelige huid.

Voltage van de ladyshave: Heeft de ladyshave de mogelijkheid om het voltage aan te passen? Dit is vooral handig als je graag je ladyshave mee wilt nemen op een vakantiebestemming waar ze een ander voltage gebruiken.

Droog of nat scheren: Wil je een ladyshave kopen die je droog kunt scheren, of wil je juist nat kunnen scheren? Kies je voor het laatste, zoek dan een ladyshave die waterproof is.

Onnodige extra's: Zitten er opties bij de ladyshave waarvan je weet dat je het niet gaat gebruiken? Dan kun je wellicht beter een andere ladyshave kopen. Immers betaal je vaak extra voor al die opties. Erg zonde als je ze toch niet gebruikt.

Prijzen voor het kopen van een ladyshave

00
Koop je een ladyshave, dan moet je goed op de prijzen letten. Deze kunnen namelijk heel erg veel verschillen. Doorgaans betaal je meer voor de extra mogelijkheden van een ladyshave. Het is dus aan jou om te bedenken of dit wel zal werken.Vaak krijg je bij het kopen van een ladyshave ook garantie. Dat is natuurlijk altijd wel handig!

Lees verder

© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De ladyshave: het scheerapparaat voor de damesDe ladyshave: het scheerapparaat voor de damesEen ladyshave is in feite een scheerapparaat dat speciaal voor de dames is ontwikkeld om snel, pijnloos en gemakkelijk j…
Ontharen met de epilady, epilator of epileerapparaatOntharen met de epilady, epilator of epileerapparaatNagenoeg alle dames ontdoen hun lichaam geregeld van ongewenste en/of overtollige beharing. De meest voorkomende lichaam…
Ontharingsmethodes voor vrouwen om thuis te gebruikenOntharingsmethodes voor vrouwen om thuis te gebruikenDe meeste vrouwen hebben liever geen haren onder hun oksels en op hun benen. Vooral in de zomer als de korte broeken en…
Benen ontharen, op welke wijze doe je dat?Benen ontharen, op welke wijze doe je dat?Benen ontharen is een vervelend karweitje wat helaas iedere week en voor sommige zelfs iedere dag weer terugkomt. Er zij…

Permanente haarkleuring verwijderen met Colour B4Permanente haarkleuring verwijderen met Colour B4Colour B4 is een manier om permanente haarkleuring te verwijderen. Het gaat om een product dat u thuis kunt gebruiken da…
Wat is jouw huidtype en de juiste verzorging daarvan?Wat is jouw huidtype en de juiste verzorging daarvan?Er bestaan verschillende huidtypes. Welk huidtype heb jij? Kom erachter en gebruik de juiste producten voor jouw huid. Z…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Greyerbaby, Pixabay
  • Beslist.nl
  • Wikipedia
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 07-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.