De ladyshave: het scheerapparaat voor de dames

De ladyshave: het scheerapparaat voor de dames Een ladyshave is in feite een scheerapparaat dat speciaal voor de dames is ontwikkeld om snel, pijnloos en gemakkelijk je oksels, benen en bikinilijn glad te kunnen scheren. Het verschil zit vooral in de vorm van de scheerkop en de werking die is afgestemd op de teerdere vrouwenhuid. Welke eigenschappen en werking van een ladyshave zijn voor jou belangrijk?

Diverse manieren van ontharen voor dames

Wanneer je je lichaam wilt ontdoen van ongewenst en/of overtollig haar, dan kan dit op vele manieren. Sommige vrouwen kiezen voor een scheermesje, anderen voor een ladyshave en weer andere dames gebruiken ontharingscrème of hanteren een epilady. De ontharingsmethode kan ook variëren per lichaamsgedeelte. Welke manier van ontharen je voorkeur heeft, is een persoonlijke kwestie.

Opties van een ladyshave

Een ladyshave kan meerdere mogelijkheden hebben, zoals onder meer:
  • Droog scheren, nat scheren of beide; wanneer de ladyshave nat gebruikt kan worden dan zal hij waterdicht zijn.
  • De instelbaarheid van de scheerintensiteit; hierdoor kun je de bij jou en het betreffende lichaamsdeel optimale scheerintensiteit instellen. Bij de oksels en met name de bikinilijn kun je beter met een wat lagere scheerintensiteit werken, dan bij de benen.
  • Bij een oplaadbare ladyshave een indicator die aangeeft hoeveel capaciteit de accu nog heeft.
  • Ladyshave met een tondeusefunctie waardoor je eerst de eventueel wat langere haartjes kunt weghalen, zodat deze niet verstrikt raken in de scheermesjes.

Aandachtspunten bij het kopen van een ladyshave

Op het moment dat je een ladyshave gaat kopen, dan moet je bij je keuze zeker de volgende aandachtspunten meenemen.

Oplaadbare ladyshave

Kies je voor een oplaadbare ladyshave, let dan op de tijd die nodig is om de ladyshave op te laden en de gebruikstijd die beschikbaar is wanneer de ladyshave volledig opgeladen is. Heeft de ladyshave een functie om snel te laden? Hierin kunnen namelijk zeer grote verschillen aanwezig zijn, terwijl het wel zo prettig is wanneer je ladyshave redelijk snel oplaadt en relatief lang gebruikt kan worden met een volle accu.

Aanpassing voltage

Beschikt de ladyshave over een functie om het voltage aan te passen, zodat je hem ook op vakantie in landen waar ze andere stroomvoorzieningen hebben, kunt gebruiken?

Opties

Waarvoor wil je de ladyshave gebruiken en welke functies heb je dan nodig. Voor overbodige functies die je nooit zult gebruiken, betaal je namelijk wel!

Scheerkop

Hoe groot is het scheeroppervlakte van de scheerkop van de ladyshave? Als dit groter is kun je gemakkelijker en sneller scheren.

Droog of nat

Wil je een ladyshave die alleen droog kan scheren of heb je liever een model waarmee je ook nat kunt scheren, dus onder de douche. Deze modellen zijn namelijk waterdicht.

Reiniging

Hoe moet de ladyshave gereinigd worden? Kan dit droog met een borsteltje, moet je hem afspoelen of is hij zelfreinigend? Zelfreiniging is natuurlijk het gemakkelijkste, want je zet de ladyshave in de houder met de reinigingsvloeistof en het reinigen gebeurt vanzelf.

Accessoires bij de ladyshave

Bij een ladyshave kunnen handige accessoires worden meegeleverd, zoals:
  • Een beschermkapje.
  • Een schoonmaakborsteltje.
  • Een reisetui.
  • Een huidkoeler.
  • Schoonmaakvloeistof.
  • Een ophangkoord.
Wanneer een ladyshave van deze accessoires is voorzien en je betaalt er niet te veel extra voor in verhouding tot een ‘kale’ ladyshave, dan kan dit een extra reden zijn om deze ladyshave met extra’s te kopen.

Merken en prijzen van ladyshaves

Enkele bekende merken ladyshaves zijn Philips, Babyliss, Carmen, Remington en Braun. De prijzen van ladyshaves kunnen nogal variëren, waarbij het ene merk gewoon duurder is dan het andere. Echter de aanwezige functies en meegeleverde accessoires bepalen grotendeels de prijs van een ladyshave.
© 2010 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De ladyshave: informatie over de ladyshaveDe ladyshave: informatie over de ladyshaveDe ladyshave is een scheerapparaat dat op de markt is gebracht speciaal voor de vrouwen. Je kunt er gemakkelijk en snel…
Ontharen met de epilady, epilator of epileerapparaatOntharen met de epilady, epilator of epileerapparaatNagenoeg alle dames ontdoen hun lichaam geregeld van ongewenste en/of overtollige beharing. De meest voorkomende lichaam…
Benen ontharen, op welke wijze doe je dat?Benen ontharen, op welke wijze doe je dat?Benen ontharen is een vervelend karweitje wat helaas iedere week en voor sommige zelfs iedere dag weer terugkomt. Er zij…
Ontharen: ScherenVeel mensen lopen tegen het probleem aan dat er vele mogelijkheden zijn om uzelf te ontharen. Wat is nu de juiste keuze…

Een gezichtsbruiner kopenEen gezichtsbruiner kopenIn de Nederlandse winter krijgen velen van ons een bleek gezicht, waardoor we er niet alleen witjes maar ook minder gezo…
Wondermiddel tegen rimpels en droge huidWondermiddel tegen rimpels en droge huidZoek je een wondermiddel tegen rimpels, voor droge huid of gecombineerde huid? Etherische oliën zijn de oplossing. Ze zi…
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.