Ontharingsmethodes voor vrouwen om thuis te gebruiken

Ontharingsmethodes voor vrouwen om thuis te gebruiken De meeste vrouwen hebben liever geen haren onder hun oksels en op hun benen. Vooral in de zomer als de korte broeken en bikini's weer tevoorschijn komen willen ze het liefst dat de haren niet meer zichtbaar zijn. Het liefst verwijderen vrouwen de beharing ook op een manier die niet pijnlijk is, maar er wel voor zorgt dat de haren lang wegblijven zodat ze er niet zo vaak mee bezig hoeven zijn. Er zijn verschillende ontharingsmethodes, zo is een scheermes makkelijk en goedkoop in de aanschaf, maar het is niet de manier om zolang mogelijk geen haren terug te krijgen.

Scheermes

Als u een scheermes gebruikt zorg dan dat het oppervlak dat u wilt scheren nat is of bedekt is met scheerschuim. Dit voorkomt dat u de huid beschadigt, deze kan namelijk vuurrood worden en branderig aanvoelen als men het oppervlak niet nat maakt. Houdt u er rekening mee dat een scheermes aan het begin heel erg scherp kan zijn waardoor u wel makkelijker kunt scheren, maar waardoor u ook makkelijker in uw huid kunt scheren. Hou uw huid ten alle tijden daarom strak zodat u niet per ongeluk uw huid beschadigt. Spoel tijdens het scheren met een mesje het mesje af en toe af zodat de losse haren eruit zijn en u makkelijker door kunt scheren. Met scheren zullen de haren niet volledig met wortel en al verwijdert worden waardoor de haren vrij snel weer tevoorschijn zullen komen en het komt vaak voor dat men een deel overslaat omdat je niet makkelijk alles ziet en een scheermes een vrij klein oppervlak heeft.

Ladyshave

Kortom een scheermachine voor vrouwen, hiermee kunt u gewoon droog gaan scheren zonder de huid te beschadigen. Er zijn ook speciale Ladyshaves die wel geschikt zijn om mee onder de douche te scheren. Met een ladyshave gaat het ontharen vrij snel alleen ook hierbij zullen de haartjes niet heel lang wegblijven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen met verschillende functies. De Ladyshaves werken op batterijen of kunt u door middel van een accu opladen.

Epilady

Het simpelweg epileren met een pincet duurt een eeuwigheid als u beide benen wilt doen daarom is er de Epilady. Deze lijkt op een scheermachine alleen epileert deze, de haartjes worden er dus in principe met wortel en al uitgetrokken. Hierdoor blijven de haartjes vaak langer weg alleen zal het gevoel in het begin wel pijnlijk zijn aangezien de haartjes er toch worden uitgetrokken. Aan deze pijn kunt u wel wennen na meerdere keren gebruiken. De huid kan wat rood worden na het epileren, maar dit zal vrij snel wegtrekken.

IPL ontharen

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Door middel van de energie uit licht worden haarzakjes beschadigd waardoor het terug groeien lang duurt en/of vermindert. Als u een IPL apparaat koopt komt daar vaak ook een schema bij van hoe vaak er aangeraden wordt om het te gebruiken. Aan het begin zult u het apparaat vaker nodig hebben, daarna nog maar eens in de 4 tot 8 weken. Daarnaast is deze methode als u er één gebruikt die goed is voor uw huidtype een pijnloze methode.

Er zijn veel verschillende IPL apparaten te koop, de meeste voor particulieren zijn vooral geschikt voor de donkere haarkleur, kleuren als rood, wit, grijs of lichtblond werkt het niet goed op. Doordat het licht reageert op pigment zijn ook niet alle apparaten geschikt voor alle huidskleuren. Laat u goed voorlichten of deze methode geschikt is voor uw huidskleur en haarkleur.

Harsen/waxen

Er zijn vloeibare en harde potjes hars verkrijgbaar, deze zult u zelf moeten verwarmen, vervolgens moeten aanbrengen en met een strip er af moeten trekken. Hiermee kunt u grote delen tegelijk doen en als u een beetje schematisch te werk gaat zult u geen delen overslaan. Bij goed gebruik gaan de haren er op deze manier ook met wortel en al uit waardoor de haartjes langer wegblijven. Er zijn ook kant en klare harsstrips verkrijgbaar zorg bij welke u ook gebruikt dat u de strip er in één keer aftrekt, dit zorgt voor het minste pijn en zo verwijdert u de meeste haren in één keer. Harsen en waxen is wel vrij duur omdat u telkens nieuwe strips moet aanschaffen, maar de haren blijven wel lang weg.

Ontharingscrème

Ontharingscrèmes bevatten chemicaliën die de haren oplossen. Dankzij de chemicaliën kan de geur wel als onaangenaam ervaren worden. U brengt de crème aan en laat het een paar minuten intrekken. Daarna veegt u simpelweg de crème er af. De crème kan een tintelig gevoel geven maar mag geen pijn doen, haal het er bij pijn meteen af want het kan dan zijn dat u er allergisch voor bent.

Met een touwtje

Deze methode is inmiddels al een wat oudere methode maar niet zo bekend en erg goedkoop. U heeft alleen draad nodig. Gebruik geen nylon want dat is te glad. Er is een bepaalde manier van draaien van het touwtje, die op te zoeken is via youtube. Het voelt als epileren en dat is het eigenlijk ook. De haar wordt simpelweg geklemd tussen het touwtje en zo met een snelle beweging verwijderd. Het gaat echter niet heel vlot waardoor het wel lang duurt als u uw hele benen op deze manier wilt doen.
© 2010 - 2022 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verschillende manieren om je benen te ontharenVerschillende manieren om je benen te ontharenVeel vrouwen vinden het maar lastig, die haren die op hun benen groeien. Gladde benen zijn namelijk wel zo fijn, maar he…
Met mooie gladde benen de zomer inMet mooie gladde benen de zomer inIn de winter kan het de meeste vrouwen niet heel veel schelen hoe hun benen eruit zien. Hun behaarde, droge, witte benen…
Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Er zijn veel methodes om voor snelle en gladde ontharing van je lichaam te zorgen. Als je niet van scheren houdt zijn er…
Ontharen met de epilady, epilator of epileerapparaatOntharen met de epilady, epilator of epileerapparaatNagenoeg alle dames ontdoen hun lichaam geregeld van ongewenste en/of overtollige beharing. De meest voorkomende lichaam…

Simpele tips voor een zachtere huidSimpele tips voor een zachtere huidOnze huid is een belangrijke maat voor schoonheid. Vrouwen zijn al sinds eeuwen op zoek naar het geheim van een mooie st…
Nailart, leuk om zelf te makenTegenwoordig wordt er meer dan ooit aandacht besteedt aan onze nagels, of het nu gaat om vingernagels of teennagels, dat…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Greyerbaby, Pixabay
  • https://www.metiplontharen.nl/
  • https://nl.wikihow.com/Epileren-met-een-touwtje
  • http://www.scheerzone.nl/beste-laser-ontharingsapparaat-voor-thuis-ipl-apparaat/
  • https://www.veet.nl/ontharing-schoonheid/de-voor-en-nadelen-van-ontharingscregraveme/
  • https://www.braun.nl/nl-nl/female-hair-removal/all-about-beautiful-skin/how-to-epilate
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 11-11-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.