Met mooie gladde benen de zomer in

Met mooie gladde benen de zomer in In de winter kan het de meeste vrouwen niet heel veel schelen hoe hun benen eruit zien. Hun behaarde, droge, witte benen kunnen ze tenslotte in hun spijkerbroek of legging verstoppen. Maar als de zomer er weer aan zit te komen is het belangrijk om even tijd aan je benen te besteden, zodat ze weer kunnen schitteren aan het strand. Maar hoe doe je dat? Welke manier van ontharen is het beste? Scheren, epileren, harsen of ontharingscrême? En moet je nou wel of niet scrubben na afloop?

Ontharen

De eerste stap is natuurlijk het ontharen van je benen. Dit kan op verschillende manieren. Iedere manier heeft voor- en nadelen. Onthaar je benen op een manier die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt.

Scheren

Scheren is nog steeds de meest gebruikte manier van ontharen. Scheren is makkelijk en goedkoop. Bovendien is het snel en kun je het op ieder moment doen. Een nadeel van scheren is dat de haren snel weer terug zullen groeien. Bovendien komen ze dikker en donkerder terug dan dat ze eerst waren. Je moet dus niet zo maar elke plek op je lichaam gaan scheren. Denk eerst na of het wel echt nodig is. Dunne blonde haartjes kunnen namelijk heel snel veranderen in dikke, zwarte, opvallende haren.
Als je gaat scheren kun je het beste gebruik maken van een scheermes waarvan je de mesjes kunt verwisselen. Wegwerpmesjes worden snel bot en zijn na één of twee keer eigenlijk al niet meer goed te gebruiken. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van scheerschuim. Als je dit niet gebruikt, wordt de huid snel droog en raakt het geïrriteerd. Wanneer je geen scheerschuim bij je hebt, kun je eventueel ook gebruik maken van shampoo of douchegel.

Ontharingscrème

Een andere methode is ontharen met behulp van ontharingscrème. Je smeert deze crème op je huid, wacht een paar minuten en haalt het er met een sponsje of spateltje weer vanaf. De haren zullen samen met de crème loslaten. Ontharingscrème kan heel gemakkelijk zijn, maar veel mensen kunnen er niet tegen. Het is sterk chemisch spul waar je snel een allergische reactie van krijgt. Bovendien is het moeilijk om echt alle haren weg te halen. Vaak blijven er nog een paar zitten.

Epileren

Bij het epileren van de benen haal je de haren voor een langere tijd weg. Het kan wel een paar weken duren voor ze weer teruggroeien. Je hebt tegenwoordig veel apparaatjes om je hierbij te helpen, zodat je niet haartje voor haartjes alles weg moet halen. Een epilady laat je langzaam over de huid heen glijden. Dit apparaat trekt alle haren er vervolgens voor je uit. Een epilady kost even wat geld, maar dan kan je hier wel jaren plezier van hebben. Dit maakt epileren een zeer goedkope manier van ontharen. Het wordt door veel mensen echter als heel pijnlijk ervaren. Zeker de eerste keer is het even schrikken. Hoe vaker je het doet, hoe minder pijn het zal doen.

Harsen

Tenslotte kun je je benen ook harsen. Harsen is een zeer effectieve manier van ontharen. Je kunt dit zelf doen met behulp van harsstrips, maar je kunt ook naar de schoonheidsspecialiste gaan. Wanneer je zelf aan de slag gaat met strips eindigt dit meestal in plakkerige, rode benen en een hoop gejammer. Bovendien lukt het bijna nooit om alle haren weg te halen. Je kunt dan ook beter naar de schoonheidsspecialiste gaan. Omdat ze de strips er snel af trekt, is het minder pijnlijk. Ze kan ook beter controleren of alle haren wel verdwenen zijn. Natuurlijk zijn de kosten van zo’n harsbeurt wel wat hoger. Je betaalt tussen de twintig en dertig euro voor een behandeling.

Scrubben

Nadat je benen onthaart zijn, kun je gaan scrubben. Doe dit echter niet meteen erna maar wacht een dag. Je benen zijn anders nog te gevoelig. Scrubben kun je doen met scrubzout en / of een scrubhandschoen. Hiermee haal je de dode huidschilfers weg. Het resultaat is een glanzende, zachte huid.

Verzorging

Nadat je benen onthaart en gescrubd zijn, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Smeer ze iedere avond in met een lekkere bodylotion om te voorkomen dat ze droog worden. Laat je benen genieten van de eerste zonnestralen zodat ze een mooi kleurtje krijgen en je kunt stralen op het strand!
© 2012 - 2024 Mk92, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie gladde benenMooie gladde benenDe zon begint weer te schijnen, dus de rokjes en jurkjes kunnen weer aan. Dan is het ook weer tijd om onze benen van top…
Vragen en antwoorden over ontharenOngewenste haartjes, hoe raak je ze kwijt? Met crème, hars of toch een scheermesje? U leest hier vragen en antwoorden ov…
Verschillende manieren om je benen te ontharenVerschillende manieren om je benen te ontharenVeel vrouwen vinden het maar lastig, die haren die op hun benen groeien. Gladde benen zijn namelijk wel zo fijn, maar he…
Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Er zijn veel methodes om voor snelle en gladde ontharing van je lichaam te zorgen. Als je niet van scheren houdt zijn er…

Nagellak: Crack nagellakNagellak: Crack nagellakHet versieren van uw nagels met nagellak is al erg lang bekend. U kunt alle kleuren nagellak kopen van de regenboog, en…
LPG endermologieLPG endermologieLPG endermologie is een behandelmethode waarbij men met behulp van massage van de huid en het onderhuids bindweefsel hui…
Mk92 (81 artikelen)
Laatste update: 21-11-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.