De Tea Tree lijn van The Body Shop

Om je huid schoon en zuiver te houden heeft The Body Shop een Tea Tree lijn uitgebracht. Deze lijn bevat allerlei producten om je onzuivere huid terug onder controle te krijgen.

Wat is Tea Tree oil?

Tea Tree oil of Theeboomolie is een etherische olie die afkomstig is uit de bladeren van de Theeboom (Botanische naam: Melaleuca Alternifolia). De meeste van deze bomen groeien in Australië, maar voor de oliewinning wordt hij nu ook geteeld in Afrika, India en Indonesië.

Tea Tree oil is sterk vetoplosbaar. Vooral daarom heeft de olie zo’n antibacteriële werking en kan hij ook diep in de huid doordringen. De olie werkt schimmelwerend en kan daarom bij schimmelinfecties en verontreinigingen worden ingezet. De olie is ook werkzaam tegen virussen en insecten.

De Tea Tree lijn van The Body Shop

Tea Tree blackhead exfoliating wash

Dit is een zuiverende gezichtsscrub die Tea Tree olie bevat. Het is een romige gezichtsreiniger die je dagelijks kan gebruiken om verstopte poriën weer open te maken. Door het scrubben verwijder je namelijk opgehoopt vuil en dode huidcellen, waardoor je huid weer schoon en fris gaat aanvoelen.
Prijs: €10/100ml

Tea Tree blemish fade night lotion

De blemish fade night lotion is een gelcrème die je moet aanbrengen vlak voor je gaat slapen. Tijdens de slaap herstelt het de huid en vult het eventuele vochttekorten aan.
Prijs: €40/100ml

Tea Tree blemish stick

Deze stick bevat een transparante gel die onzuiverheden en mee-eters bestrijdt. Met de applicator die zich op de stick bevindt kan je specifieke probleemplekken op de huid aanpakken zonder de huid overmatig uit te drogen.
Prijs: €9/2,5ml

Tea Tree body wash

Een zuiverende, verfrissende douchegel voor dagelijks gebruik.
Prijs: €3,2/100ml

Tea Tree cleansing wipes

Reinigingsdoekjes die Tea Tree olie bevatten. Ze verwijderen make-up, onzuiverheden en overtollig vet. Ook handig om de huid te verfrissen.
Prijs: €6/Stuk

Tea Tree concealer

Een camouflagestift om onzuiverheden mee te verbergen zonder de huid overmatig uit te drogen. De stift is in twee kleuren verkrijgbaar.
Prijs: €8/Stuk

Tea Tree face mask

Een gezichtsmasker dat het overtollige vet op de huid absorbeert en een verkoelend effect heeft. Het werkt ook rustgevend en ontspannend op een onzuivere huid. Na gebruik zal de huid weer fris en zuiver aanvoelen.
Prijs: €11/100ml

Tea Tree facial blotting tissues

Matterende vloeiblaadjes die overtollig vet absorberen. Geschikt om de huid glimvrij te houden.
Prijs: €4/Stuk

Tea Tree facial toner

Een verfrissende en zuivere tonic die de laatste sporen van make-up verwijdert. Het helpt de poriën te sluiten, matteert de teint en helpt onzuiverheden tegen te gaan.
Prijs: €3,6/100ml

Tea Tree oil

Kant-en-klare Tea Tree olie die je kan aanstippen op onzuiverheden. Ideaal om puistjes mee uit te drogen.
Prijs: €9/10ml

Tea Tree pore minimiser

Dit is een primer die Tea Tree olie bevat. De primer zorgt voor een matte huid en doet grote poriën kleiner lijken.
Prijs: €10/30ml

Tea Tree skin clearing facial wash

Een zuiverende reinigingsgel voor het gezicht die onzuiverheden helpt tegen te gaan. Geschikt voor dagelijks gebruik.
Prijs: €3,6/100ml

Tea Tree pads

Scrubbende, poriediepreinigende pads die mee-eeters, verstopte poriën en overtollig vet verwijderen. Zorgen voor een tintelfris gevoel.
Prijs: €8/Stuk

Tea Tree skin clearing lotion

Verzorgende en zuiverende lotion die het glimmen tegengaat en de huid er zo frisser doet uitzien. Bij regelmatig gebruik helpt het onzuiverheden tegengaan.
Prijs: €8/100ml

Tea Tree skin clearing foaming cleanser

Een schuimende gezichtsreiniger die make-up en onzuiverheden verwijdert. Regelmatig gebruik helpt de huid zuiver te houden.
Prijs: €6/100ml

Tea Tree skin care kit

Een setje met mini’s uit de Tea Tree lijn. Ideaal voor op vakantie. Het setje bevat:
  • Tea Tree oil facial wash 60ml
  • Tea Tree oil facial toner 60ml
  • Tea Tree oil moisturiser 50ml
  • Tea Tree oil 10ml
Prijs: €17/Stuk

Extra

De Tea Tree oil van The Body Shop wordt biologisch geteeld in Kenia. Deze handel zorgt voor een stabiel inkomen voor meer dan 400 boeren, en dat in een gebied waar de werkgelegenheid erg klein is.

Bekijk de Fair-Trade-Tea-Tree oil video van The Body Shop hier.
© 2013 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tea tree olie (theeboomolie), schimmelwerend, antibacteriëelTea tree olie (theeboomolie), schimmelwerend, antibacteriëelTea tree olie (ofwel theeboom olie) is gemaakt van de bladeren van de theeboom. De olie geldt als een middel tegen tal v…
Afrikaanse schoonheid geheimen: Shea butter en Baobab olieAfrikaanse vrouwen verzorgen hun huid en haar goed, ondanks de barre omstandigheden. Ze hebben een gave, elastische huid…

Geen lente zonder deze cosmeticaGeen lente zonder deze cosmeticaAls je make-up/cosmetica gebruikt schakelen de meeste vrouwen van de winter richting de lente over het algemeen over van…
Verzorg de huid voor het slapen gaanVerzorg de huid voor het slapen gaanZon, kou, stress en milieuverontreiniging zorgen ervoor dat de huid het gedurende de dag zwaar te verduren heeft. Tijden…
Bronnen en referenties
  • http://www.youtube.com
  • http://www.thebodyshop.nl
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 04-03-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.