Afrikaanse schoonheid geheimen: Shea butter en Baobab olie

Afrikaanse vrouwen verzorgen hun huid en haar goed, ondanks de barre omstandigheden. Ze hebben een gave, elastische huid dat prachtig glanst en er verzorgd en soepel uitziet. Hoe doen ze dat? Wat is hun geheim?

Shea butter

Shea butter, of Karité butter, komt uit West- en Centraal Afrika en wordt gewonnen uit de Karité boom. De Karité boom of butterboom, komt alleen op de savanne van Afrika voor. De boom heeft 15 jaar nodig om de eerste vruchten te krijgen. De besachtige vruchten kunnen enkele centimeters lang worden en bestaan uit ruim 50% vet. Afrikaanse vrouwen gebruikten de shea butter als bescherming van de huid tegen de sterke zonnestralen, maar ook tegen kou en wind. (Let op! Westerse vrouwen hebben over het algemeen niet zon donkere huid als Afrikaanse vrouwen, een lichte huid laat zonnestralen door! Iedereen met een lichte huid heeft een zonnefactorbescherming nodig, iets wat vrijwel niet aanwezig is in Shea butter!)

Droge huid

Shea butter is een wonder voor iedereen met een droge huid. Doordat Shea butter een hoog gehalte heeft aan onverzeepbare bestanddelen, is het ideaal om als voedende en herstellende verzorgingsproduct te gebruiken voor huid en haar. Shea butter is rijk aan vele essentiële vitamines die zorgt dat de huid zijn elasticiteit verbetert en hydrateert. Shea butter dringt heel diep in de huid en maakt de huid zacht en soepel. Ook voor droge lippen, scheenbenen of droge nagelriemen is het gebruik van shea butter een aanrader! Droge babybilletjes zijn gebaat bij het regelmatige gebruik van Shea butter!
Ook stimuleert Sheabutter genezingsprocessen: het helpt de zon verbrandde huid te herstellen. Door regelmatig shea butter te gebruiken op je huid, zou het de bloedcirculatie verbeteren.

Waar is Shea butter verkrijgbaar?

Bij de Afro winkel, Body Shop, Yves Rocher, Avon, en vrijwel bij iedere drogist. Het merk L'Occitane (natuurlijke schoonheidsproducten) heeft zowel online als in hun winkels diverse heerlijke verzorgingsproducten met Shea butter. Ook Weleda heeft met de Granaatappellijn diverse huidverzorgingsproducten gemaakt waar o.a. shea butter in verwerkt zit.

Baobab olie

Baobab olie wordt gemaakt uit de vruchten en zaden van de Baobab boom die voorkomt in de savannes van Afrika en op Madagaskar. De Baobabboom houdt duizenden liters water vast en vrijwel alles van de boom is bruikbaar. De olie werkt sterk verjongend en is uitermate geschikt voor de ouder wordende huid. Het maakt de huid strakker en houdt de huidskleur mooi egaal. De olie verstopt niet de poriën van de huid en bevat alle essentiële vitamines, antioxidanten en vetzuren die iedere huid nodig heeft.

Gezichtsmasker

De terre dOc voedende gezichtsmasker voor een droge huid is Ecocert gecertificeerd en draagt het Bio Cosmetique label. In het gezichtsmasker zit zowel Baobab olie als Shea butter in verwerkt. Het is een heerlijke gezichtsmaker dat ook uitstekend dient als nachtcrème. Baobab producten hebben een sterk gezondheid bevorderend effect op de gebruikers van Baobab. De boom wordt niet voor niets "Tree for Life" genoemd en de vruchten van de Baobab: "The King of all Super Fruits". Zowel het fruit als de zaden van de Baoboboom worden verwerkt in verschillende schoonheids- en verzorgingsproducten.

Waar is Baobab verkrijgbaar?

Het is moeilijk verkrijgbaar. Probeer zeker de betere natuurreformwinkels, Afro winkels en diverse online winkeltjes zoals Accense.
© 2013 - 2022 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Shea butter, de kracht van natuurlijke huidverzorgingShea butter, de kracht van natuurlijke huidverzorgingDe natuur biedt prachtige middelen voor de verzorging en bescherming van onze huid. Een voorbeeld daarvan is shea butter…
Welke olie past bij jouw huid?Welke olie past bij jouw huid?Wil jij graag een huidolie gaan gebruiken? Wat zijn de voordelen van olie? Is een olie beter dan een crème of bodylotion…
Beauty: Body ButtersBeauty: Body ButtersDe body butters doen het goed de laatste jaren, steeds beter eigenlijk. Maar toch denken veel mensen bij body butter aan…
Smeer gerust maar SPF bewustSmeer gerust maar SPF bewustAl geruime tijd is het gebruik van chemicaliën in zonnebrandcrèmes heel gebruikelijk. Minuscule schadelijke nano-deeltje…

Maak je eigen haarmaskerMaak je eigen haarmaskerJe haren hebben soms een hoop te lijden door bijvoorbeeld zon, chemische bewerking of föhnen. Dan is het heerlijk om een…
Exotische en tropische schoonheidsgeheimenNatuurlijke middeltjes worden door exotische vrouwen uit tropische landen eeuwenlang gebruikt als schoonheidsmiddel. Vro…
Bronnen en referenties
  • http://curvacious.nl/blog/2012/01/karite-boter-shea-butter/
  • http://plazilla.com/shea-butter-in-beautyproducten
  • http://www.beautygloss.nl/2010/04/13/shea-boter/
  • http://nl.loccitane.com/Search.aspx?search=sheabutter&c=50&l=2
  • http://www.kenkkruidenshop.nl/a-26422918/baobab-olie/baobab-olie-biologisch/
  • http://meisjehip.nl/tag/baobab/
  • http://superfoodleven.nl/je-lijf-komt-niets-tekort-met-baobab-fruit/
  • http://www.accense.nl/baobab-massage-olie-vol-p-355551894.html
  • http://www.nationalgeographic.nl/fotografie/foto/samburu-vrouw-1
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 12-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.