Exotische en tropische schoonheidsgeheimen

Natuurlijke middeltjes worden door exotische vrouwen uit tropische landen eeuwenlang gebruikt als schoonheidsmiddel. Vrouwen uit (o.a.) India, China, Tahiti, Japan, Marokko gebruiken eenvoudige natuurlijke middelen om er jonger uit te zien. Ontdek hier hun geheim.

Monoï olie

Uit Frans Polynesië, de Stille Zuidzee, waaronder Tahiti, komt het tropische wondermiddel: Monoï Olie. Opvallend was dat alle vrouwen uit Frans Polynesië:
 • lange, prachtig glanzende haren en
 • een perfecte huid hadden.

Hun geheim? Monoï olie van kokos en tropische bloemen waaronder de bloem Tiare die alleen in Frans Polynesië voorkomt. De olie geeft je een zomers vakantiegevoel: de meeste mensen zijn dol op de geur! De olie is fijn, heerlijk in gebruik en super verzorgend voor zowel haar als lichaam. Deze olie is een echt natuurproduct. Yves Rocher verkoopt Monoï olie voor haar en lichaam al jaren, maar het is ook verkrijgbaar bij (kleinere) onlinewinkels en voornamelijk die winkeltjes die gespecialiseerd zijn in producten uit Tahiti en Frans Polynesië.

Honing

Honing als natuurlijk schoonheidsmiddel hydrateert, verzorgt en geeft glans aan onze huid en haren. Honing is sterk reinigend, verbetert de regeneratie van de huid, is een natuurlijke antioxidant en is een zeer effectieve vochtinbrenger. De oude Egyptenaren wisten af van de bijzondere eigenschappen van honing. In Nieuw Zeeland doen ze wetenschappelijke onderzoek naar de bijzondere (medische) werking van Manuka Honing. De Body shop verkoopt huid en haarverzorging op basis van honing.

Jamu uit Indonesië

Oorspronkelijk was Jamu de medicijnvrouw op een markt, een traditionele Indonesische Jamu vrouw, die de kennis van natuurlijke en genezende krachten van planten, bloemen, fruit en kruiden verkocht aan anderen. Maar Jamu is ook alle vormen van verzorging van het menselijk lichaam en innerlijke schoonheid met natuurlijke producten.
 • gezichtsmaskers,
 • huid oliën,
 • stimulerende middelen.

Jamu vrouwen gaat van moeder op dochter en ze geven elkaar geheime recepten door. Vrouwen met huidproblemen in Indonesië gaan naar een Jamuvrouw die een recept klaarmaakt. Dat recept smaakt vaak bitter en moet een paar keer per dag gedronken worden uit een kokosnootschil. Tegenwoordig kom je veel kant-en-klaar pakketten tegen op de markt. Jamu recepten om van je pukkels af te komen, om een plattere buik te krijgen of om van af te vallen. Ook kom je tegenwoordig Jamu recepten tegen in moderne Spa’s. Online is Jamu verkrijgbaar via o.a. shop Waroeng en verder bij verschillende toko’s.

Arganolie

Arganolie is “het goud uit Marokko.” Arganolie is een plantaardige olie, gewonnen uit de pitten van de zeldzame Marokkaanse Arganboom. Volgens UNESCO is de Arganboom een bedreigd boomsoort die alleen nog maar voorkomt in het zuidwesten van Marokko en in een deel van Algerije. De boom moet barre klimatologische omstandigheden overwinnen zoals droogte en een woestijnklimaat. De Feniciërs waren zich eeuwen geleden al bewust van de heilzame en werkzame bestanddelen van de Arganolie. Oude stammen die al eeuwenlang rond de Arganbomen wonen, noemen de boom: "Boom der Schoonheid.” Bij vrijwel iedere drogist is Arganolie verkrijgbaar.

Lychee

De lychee is een tropische vrucht uit Madagaskar, Mauritius, Zuid-Afrika, Israël en Azië, oorspronkelijk komt de vrucht uit Zuid-China. De vrucht wordt al ruim 3000 jaar gebruikt als anti age om de elasticiteit en het collageen van de huid te behouden. Door het eten van lychees bevordert de schoonheid, maar het zou je ook mooier maken. In Azië is het een ware rage om Lychee Drinks te drinken om er zo jong mogelijk uit te blijven zien. Lychees zijn alleen verkrijgbaar vanuit het buitenland. Groente en fruit handelaren verkopen Lychees in de wintermaanden en rond juli en augustus. Er zijn via verschillende kleinere webshopjes in heilzame kruiden vitamines verkrijgbaar waar het wondermiddel Lychee in verwerkt is.
© 2013 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schoonheidstips voor anti-verouderingSchoonheidstips voor anti-verouderingActrice Sophia Loren is een bekende schoonheid voor vele mensen. Zij heeft in het verleden haar geheimen wel eens prijs…
Arganolie: gezond voor je huid en je haarArganolie: gezond voor je huid en je haarHet gebruik van arganolie voor de huid en het haar is erg in opkomst. Deze van oorsprong uit Marokko afkomstige olie is…
Het Symposium: Plato over liefde en schoonheidHet Symposium: Plato over liefde en schoonheidHet Symposium is een filosofische tekst, van de Griekse filosoof Plato, over liefde. Wat is zijn mening over liefde? Waa…

Afrikaanse schoonheid geheimen: Shea butter en Baobab olieAfrikaanse vrouwen verzorgen hun huid en haar goed, ondanks de barre omstandigheden. Ze hebben een gave, elastische huid…
Buisvormige borsten (tubulaire borsten): wanneer opereren?Buisvormige borsten (tubulaire borsten): wanneer opereren?Buisvormige borsten worden ook wel tubular borsten genoemd en dit houdt in dat de borsten door een anatomische misvormin…
Bronnen en referenties
 • http://www.yves-rocher.nl/control/monoi-de-tahiti/?cm_mmc=SEM-HURRA-_-Google%28NB%29-_-Desktop-_-Text-_-LICHAAM_ZON&gclid=CObP1__b2bcCFYTJtAodliAAsQ&refid=hurra&shopId=SEO
 • http://www.beautyscene.nl/p/114646/hip!__hei_poa_-_monoi_van_tahiti
 • http://www.shimai.nl/shop/Monoi-de-Tahiti-Tiare-Oil-p-16673.html
 • http://www.monoi.com/
 • http://www.manukahuidverzorging.nl/
 • http://sci.waikato.ac.nz/about-us/biological-sciences
 • http://www.verspers.nl/artikel/join/766/
 • http://jannekepekelharing.waarbenjij.nu/reisverslag/3331288/jamu-of-hoe-je-slanker-mooier-en-gezonder-wordt
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Arganolie
 • http://www.arganolie.eu/
 • http://www.supersmart.com/nl--Cosmetica-Nutricosmetica--Japanese-Nutricosmetic-Formula--0460
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Lychee
 • http://www.groentenenfruit.nl/veggipedia/product/lychee.html
 • http://bloginfax.com/?p=3509
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 11-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 14
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.