Zelf nail art zetten

Zelf nail art zetten Om een leuke nailart aan te brengen zijn er voldoende artikelen te koop. Het leuke van nailart is, dat je je onderscheidt van anderen. Ook kun je een thema op je nagels aanbrengen die kan bijdragen aan een evenement zoals Koninginnedag, WK voetbal en de Olympische spelen. Met de kleuren oranje, rood wit en blauw maak je je punt zonder woorden kenbaar.

Wat is nailart

Nailart is een vorm van het versieren van de nagels. Je kunt met een paar strepen nagellak al een zebralook creëren. Anderen hebben zich hierin gespecialiseerd en brengen met een ongekende zorg een waar kunstwerkje aan op het nagelblad. Materialen zijn veelal te krijgen bij de drogist of bij een groothandel in nagelproducten. Er zijn verschillende manieren om nailart aan te brengen. Je kunt zelf met lintjes en fimo klei figuurtjes aan de slag. Nailart kun je op de natuurlijke nagel aanbrengen maar ook op tips. Je kunt het zelfs in combinatie met acrylpoeders en/of gel gebruiken.

Materialen

 • glitters
 • strassteentjes
 • klein handboortje om gaatjes mee te boren
 • piercings
 • striper
 • parels
 • verschillende kleuren nagellak
 • smal lint
 • sealer of topcoat
 • bloemetjes
 • gekleurde acryl/gel
 • clear acryl/gel
 • UV lamp
 • fimo klei figuurtjes
 • kopspeld
 • sateprikker
 • acryl verf groothandel
 • lijm

Stickers

De makkelijkste art is het aanbrengen van stickers. Deze vorm is ook leuk om eigen nailart mee te verrijken of om snel een leuke nailart mee te creëren. Vooral voor de jongste kunstenaars onder ons is dit een leuke en dankbare manier om de nagels te versieren. Er zijn heel veel verschillende soorten, kleuren en vormen stickers te krijgen.

Nagellak

Met al een paar kleuren nagellak heb je al snel een leuke en simpele manier in huis om kleur aan de nagels te geven.

Voorbeelden

Legerlook

Breng bijvoorbeeld met wit, twee kleuren groen en donkerblauw blauw verschillende stippen/vlakken aan en laat in elkaar overlopen om een legerlook te creëren. Je kunt over alle lakken glitters strooien of aflakken met een glitterlak. Lak goed af met een sealer (UV lamp) of een topcoat. Gebruik een speciale striper om gecontroleerde strepen mee te maken.

Madeliefje

Lak je nagels lichtblauw en laat drogen. Doop het bolletje van de kopspeld in de gele lak en vorm hiermee het hartje van de bloem. Je mag gerust meerdere bloemetjes op één nagel maken. Doop de punt van de speld of sateprikker in witte lak en leg deze plat tegen het bloemenhart aan om de blaadjes te vormen. Leg daarna, als de witte lak bijna droog is, de punt van een schone naald of speld tegen de kant van het blaadje die het gele hart raakt om een gleufje te creëren.

Honden/kattenpootjes

Lak je nagels in de gewenste kleur en laat drogen. Doop het bolletje van een kopspeld in zwarte acrylverf of lak en maak daarmee het zooltje van het pootje. je kunt ze zo plaatsen dat het lijkt of de pootjes van boven naar benden lopen of van links naar rechts. Doop de punt van een sateprikker in de zwarte verf en zet boven aan het zooltje vier tenen neer. Maak deze iets langwerpig. Lak goed af met een sealer (met UV lamp) of topcoat. Gebruik desgewenst glitters of een andere kleur om de pootjes te plaatsen.

Strikjes

Zet met een kleur nagellak vier stipjes van boven naar beneden en zet ernaast nog zo'n rijtje. In totaal acht stipjes maar per vier onder elkaar. Zet met een striper kruiselings lijntjes alsof je er een lintje doorheen rijgt. Begin bovenaan en maak onderaan, ter hoogte van de punt van de nagel een strikje. Het mooist is dit op een French manicure. Werk af met glitters. Wederom goed afsealen. Leuk voor bijvoorbeeld een bruidje.

Als je dit vaker doet, krijg je steeds meer ideeën en wordt het steeds makkelijker en leuker om te doen. Je kunt hierbij altijd losse glitters, glitterlakjes, strassteentjes, parels en andere leuke decoraties gebruiken. Zorg wel altijd dat je het geheel goed laat drogen en aflakt om het resultaat zo lang mogelijk te behouden. Desgewenst kunt je een dag of twee later opnieuw een topcoat aanbrengen.

In combinatie met acrylpoeder

Acrylpoeder is een hars om kunstnagels mee te zetten. De gekleurde versie kan echter ook gebruikt worden om een mooie nailart te zetten. De afwerking, het opsluiten van de nailart kan het beste worden gedaan door een acrylpoeder in heldere vorm. Als je tips wilt gebruiken, gebruik dan niet alleen de heldere (clear) acryl maar ook de heldere (clear) nageltips. Op deze wijze lijkt het of je glasnagels hebt met een kunstwerkje erin verwerkt. Het voordeel van het werken met acryl is dat het kunstwerk langer blijft zitten en pas als de uitgroei van de acryl zichtbaar is bijgewerkt hoeft te worden. Dit kan enkele weken duren dus geeft het werken met acryl een duurzaam resultaat. In acryl vorm zijn vele kleuren verkrijgbaar zodat je moeiteloos kunt combineren. Het fijne is tevens dat je losse glitters door acryl kunt mengen zodat je geheel je eigen stijl kunt creëren.

Voorbeelden

Streepjes

Bewerk de nagel zoals je gewend bent tot en met het aanbrengen van de primer. Als het goed is heb je alle kleuren en materialen die je gaat gebruiken klaargezet zodat je netjes en overzichtelijk kunt werken. Zet met verschillende pastelkleuren zoals paars, roze, geel en zalm nette streepjes (en/of stipjes) kriskras over het gehele nagelblad. Breng eerst een dun laagje clear acryl aan waardoor een iriserende of goudkleurig glittertje is gemengd. Werk de nagel af met een heldere (clear) acryl. Gebruik altijd een clear acryl om de art mee te bedekken, beschermen. Goed vijlen zoals je gewend bent en afsealen met een sealer (UV lamp) of goed aflakken met een topcoat.

Bloemetjes

Er zijn kleine gedroogde bloemetjes te krijgen die je makkelijk onder blanke lak, gel of acryl aan kunt brengen. Pas op bij de verwerking, ze zijn wel erg kwetsbaar. Sluit goed af met een sealer of blanke lak.

Parels, strassteentjes: Kunnen ook simpel onder blanke lak, acryl en gel aangebracht worden. Sluit goed af met een sealer of blanke lak.

Nagelpiercing

Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar een piercing in de nagel aanbrengen kan heel goed en kan heel grappig staan. Je dient daarvoor wel over een iets langere (kunst)nagel te beschikken om het gaatje doorheen te kunnen boren. Er zijn veel soorten bedeltjes te krijgen, van dolfijntjes tot hartjes. Deze zijn ook in kleuren te krijgen. Je moet hier waarschijnlijk wel voor naar de betere nagelgroothandel. Ook heb je een kleine handboor nodig. Een nagelpiercing kan door gel en acryl heen gezet worden.

Werkwijze

Leg de vinger met de lange nagel omgekeerd op het werkblad met de binnenkant van de nagel boven. Zorg dat de nagel op het werkblad rust om beter grip te krijgen. Draai voorzichtig het boortje rond om een gaatje in de nagel tip te draaien. Het kunststof van de nagel is zacht, dit moet geen problemen opleveren. Boor het gaatje niet te ver aan de rand, dit om uitscheuren te voorkomen. Haak het bedeltje door het gaatje. Klaar. Een bedeltje kan meerdere keren gebruikt worden en hoeft niet te worden weggegooid. Maak hem wel even schoon met wat alcohol of met een desinfecterende zeep.

French manicure met een knipoog

Breng met acryl een nette French manicure aan. Maak de nagels niet te kort. Draai met de handboor twee kleine gaatjes naast elkaar aan op het uiteinde van de tip. Steek er een smal lintje doorheen en leg er een strikje in. Dit kan eventueel ook met een goud/zilverdraadje. Druppel er eventueel wat lijm op om het strikje mee vast te zetten.
Leuk voor een bruidje of gewoon een gek feestje.
© 2014 - 2024 Writersblog, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Krant-nagels, super gave en originele manier van nailartEen nieuwe en populaire trend onder de nail arts is Newspaper Nail Art, oftewel krantnagels! Probeer het nu en en ga ori…
Alles over nagellakAlles over nagellakEen leven zonder nagellak, bestaat dat nog? Tegenwoordig heeft bijna iedereen nagellak op, je kunt het zo gek niet beden…
Nailart, leuk om zelf te makenTegenwoordig wordt er meer dan ooit aandacht besteedt aan onze nagels, of het nu gaat om vingernagels of teennagels, dat…
Glitter nagels, stippeltjes nagels en meer!Glitter nagels, stippeltjes nagels en meer!Tegenwoordig zie je steeds meer originele dingen verschijnen op de markt kwa nagellak en tools. Creëer zo een geheel eig…

De Sauna van EgmondDe Sauna van EgmondDe Sauna van Egmond is een kleine, knusse sauna gelegen in Haarlem. Lees in dit artikel alles over de faciliteiten, de s…
Writersblog (20 artikelen)
Gepubliceerd: 20-02-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.