Klei voor gezicht, lichaam en haar

Vanuit Arabische landen komen veel oeroude schoonheidstraditie, denk bijvoorbeeld aan henna, argaanolie, muntthee en Kohl. Rassoul is ook zo'n traditie die van oorsprong uit Marokko komt. Dit schoonheidsritueel is minder bekend in de westerse wereld, wat geheel onterecht is. Rassoul is een klei of poeder die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden, met prachtige resultaten.

Wat is Rassoul

Rassoul is in Arabische landen overal te verkrijgen als kleistukken of als poeder. Rassoul is klei wat voortkomt uit vulkanen. De oorsprong ligt in Marokko en veel Marokaanse vrouwen gebruiken dit product al jaren voor hun uiterlijke verzorging. In Nederland vind je Rassoul in Arabische winkeltjes of online. Het is een natuurlijk product wat gebruikt kan worden in het haar, als lichaamsverzorging of als gezichtsmasker. Het bevat geen parfum, alcohol of zeep en kan daarom gebruikt worden als shampoo, douchescrub, douchegel, zeep of bodylotion en is een prima alternatief voor mensen met een huidallergie.

Hoe gebruik je Rassoul

Rassoul kan je kopen in poeder of in kleivorm en is daarom ook op verschillende manier te bereiden voor verschillende doeleinden.

Shampoo

Zo meng je rassoul (poeder of klei) met water of rozenwater als je het wilt gebruiken in je haar als shampoo.

Haarmasker

Voor een haarmasker kan je rassoul (poeder of klei) mengen met olie, water of rozenwater en dit in je haar masseren en een aantal uur laten intrekken en vervolgens uitwassen.

Gezichtsmasker

Wanneer je rassoul wilt gebruiken als gezichtsmasker kan je het het beste gebruiken maken van de poederversie en deze mengen met honing, geprakte banaan of geprakte advocade. Ook is mengen met water of rozenwater een prima gezichtsmasker. Smeer dit op je gezicht en laat het lekker intrekken. Je kan het ook mengen met bijvoorbeeld alleen olie, of alleen geprakte banaan en het achteraf pas met een watje, gedrenkt in rozenwater, van je gezicht verwijderen.

Lichaamsscrub

Wanneer je rassoul poeder mengt met (rozen)water en suiker of zout kan je het gebruiken als gezicht of lichaamsscrub. Wees wel voorzichtig met scrubben in je gezicht omdat suiker en zout hard kunnen zijn voor je gezicht.

Wat doet Rassoul

Rassoul heeft een van nature peelende werking. Het is onstmettend voor zowel je huid als je haar. Het verwijderd dode huidcellen waardoor je huid prima wordt gereinigd en er egaal uitziet. Wanneer je rassoul gebruikt voor je haar zal je het ervan glanzen, het wordt zacht, het maakt je haar sterker en valt minder uit waardoor je op den duur ook dikker haar hebt. Het is zeepvrij dus mensen met een huidallergie kunnen met een gerust hart gebruik maken van dit goedje.

Als gezichtsmasker werkt het kalmerend, zuiverend en ontspannend. Het zorgt ervoor dat de talgproductie neutraliseert en je een zacht, mooi perzikhuidje krijgt. Het verwijderd dode huidcellen waardoor je huid straalt en er gezond uitziet. Voor je lichaam werkt het ook zuiverend, ontspannend en slankt het je lichaam op een natuurlijke wijze af. Tevens scrub je ook hier de dode huidcellen van je lichaam waardoor je huid zachter en egaler oogt.

Leuke rassoul weetjes

  • Is 100% natuurlijk bevat dus geen kunstmatige geur, kleur of conserveermiddelen
  • Is onbeprekt houdbaar en wordt nooit oud en gaat niet stinken omdat het een 100% natuurlijk product is
  • Het werkt disinfecterend
  • Het reinigt de huid tot in de porieen
  • Werkt goed tegen ontstekingen en jeuk
  • Gaat roos tegen
  • Wordt gebruikt tegen haaruitval omdat het de haargroei bevorderd
  • Het is geschikt voor elk huid en haartype

Tot slot

Rassoul kan je online kopen in kant en klare maskers, cremes of lotions. Dit is voor iedereen die voor het gemak gaat. Echter kan niet met duidelijkheid worden gezegd dat hier geen andere middelen als bijvoorbeeld alcohol of parfum in is verwerkt. Let hier dus goed op als je last heb van allergieen. Voor zekerheid zou je het makkelijk zelf kunnen maken omdat het geen moeite kost en het ook leuk is als je met je vriendinnen een leuke meidenavond hebt! Rassoul in poeder en kleivorm is tegenwoordig in veel winkels verkrijgbaar in Nederland en dus makkelijk te verkrijgen.
© 2014 - 2024 Laylay, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurlijk masker van kiwi en papaja en peeling maskerNatuurlijk masker van kiwi en papaja en peeling maskerZelf een masker voor de huid maken. Het kan . Zelf een gel masker maken dat de fruitzuren van kiwi en papaja bevat zorgt…
Nachtegaalpoep: Uguisu no FunHet verzorgen van de gezichtshuid wordt al eeuwenlang gedaan. Niet hier in Nederland, maar in verre exotische landen wor…
Je eigen gezichtsmaskers maken, voor alle huidtypen!Je kan naar een dure schoonheidspecialist gaan of prijzige maskers kopen bij een luxe drogist, maar het kan ook allemaal…

Sieraden van amberSieraden van amberSieraden van amber genieten een grote populariteit. Amber lijkt sterk op een edelsteen, maar is hars van een boom die da…
Threading met draadThreading, klinkt alsof het een moeilijke betekenis heeft maar is simpelweg een engelse vertaling van het woord epileren…
Laylay (2 artikelen)
Gepubliceerd: 25-05-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.