De manicure/pedicure set MPE60 van Elle by Beurer

De manicure/pedicure set MPE60 van Elle by Beurer Met behulp van de manicure pedicure set MPE60 van Elle by Beurer kun je je handen en voeten een verzorgd aanzien geven. Je kunt in een eigen, vertrouwde omgeving je handen en voeten met behulp van de negen bijgeleverde opzetstukjes stylen. De snelheid van het apparaat is aan te passen. Het toerental van de MPE60 kan variëren tussen de 2500 en 6100 toeren per minuut.

Veiligheid

Als je een nieuw apparaat in gebruik neemt moet je altijd kennis nemen van de handleiding. Lees deze volledig door en volg de richtlijnen nauwkeurig. Voordat je een apparaat aanschaft dien je te controleren of het in jouw situatie wel veilig is het apparaat te gebruiken. Bestudeer nauwgezet het onderdeel "Veiligheidsmaatregelen" van de bijbehorende handleiding. Dit apparaat werkt met sterk ronddraaiende onderdelen. De kans dat je huid op een klein oppervlak een grote hoeveelheid warmte krijgt te verduren is dus aanwezig. Controleer dus regelmatig het resultaat. Met name diabetici dienen extra voorzichtig te zijn. Onder het stuk ‘aanvulling voor diabetici’ vind je meer informatie. De uitvoering, vormgeving of details kunnen aangepast zijn om de functionaliteit te verbeteren. Het is een elektronisch apparaat, dus je moet altijd voorzichtig zijn met vocht. Als je vragen hebt over je lichaam of je gezondheid is je behandelend arts altijd je eerste aanspreekpunt. Dit artikel is geen vervanger voor de gebruiksaanwijzing, maar geeft slechts een globale indruk van de functionaliteiten van de manicure/pedicure set MPE60 van Elle by Beurer.

Aanvulling voor diabetici

Controleer regelmatig de voortgang van de behandeling. De bijgeleverde opzetstukken die aangeduid worden met A, B en C zijn in principe geschikt voor diabetici. Selecteer echter een niet te hoog toerental om de kans op verwondingen en warmte-ontwikkeling te verlagen. Consulteer altijd je behandelend arts voordat je dit apparaat gebruikt.

Maximale gebruiksduur

In principe dient dit apparaat niet langer dan 15 minuten achtereen gebruikt te worden. Dit in verband met oververhitting van de motor. Daarna dien je minimaal 30 minuten te wachten voordat het apparaat weer gebruikt wordt.

Algemene handleiding

Deze pedicureset is uitgerust met een aantal opzetstukje. Selecteer eerst het opzetstuk dat je wilt gebruiken. Druk het opzetstuk zachtjes op de as. Je kunt aan het geluid horen dat as en opzetstuk goed verbonden zijn. (Als je het opzetstuk en de as van elkaar wil loskoppelen houd je ze horizontaal voor je lichaam en beweeg je je handen langzaam uit elkaar.) Nu kun je het apparaat aanzetten. Als je de schuif naar links beweegt gaat het apparaat linksom draaien. Indien je de schuif naar rechts beweegt gaat het apparaat rechtsom draaien. Met behulp van de ‘+’- en ‘-‘-knop kun je het toerental (de ronddraaisnelheid) kiezen. Begin altijd met een laag toerental en voer deze indien gewenst langzaam op. Druk zachtjes (!) op de opzetstukken en beweeg langzaam over de te behandelen oppervlakken. Het apparaat werkt het best op een droge huid. Let op: eelt is een beschermlaagje dat voorkomt dat de opperhuid beschadigd raakt. Haal hier niet te veel van weg. Het is trouwens altijd raadzaam om eerst vertrouwd te raken met een nieuw apparaat. Begin de eerste keren voorzichtig, zet het toerental niet te hoog en check regelmatig het resultaat. Ga niet te rigoureus te werk en verwijder niet te veel tegelijkertijd. Bij het vijlen dien je van buiten naar binnen te werken. Indien de behandeling onaangenaam aanvoelt moet je meteen stoppen!

De verschillende opzetstukken met hun alfabetische aanduiding

 • A - De saffierkegel wordt toegepast voor het verwijderen van eeltlagen op de voet en het behandelen van nagels.
 • B – De viltkegel wordt toegepast bij het polijsten en schoonmaken van nagels. Blijf alert op te veel warmteontwikkeling op een klein oppervlak indien de viltkegel te lang op een enkele plek wordt gehouden.
 • C – De fijne saffierschijf wordt gebruikt voor het vijlen en behandelen van nagels. Door de specifieke vormgeving (alleen de centrale slijpschijf roteert terwijl de buitenkant niet ronddraait) maakt hij nauwkeurig werken mogelijk en voorkomt hij verbranding van de huid door de roterende schijf.
 • D –De cilinderfrees wordt toegepast voor het polijsten van verhoute teennagels.
 • E – De vlamfrees wordt gebruikt voor het behandelen van ingegroeide nagels.
 • F – De ronde saffierfrees kan gebruikt worden bij de behandeling van eksterogen.
 • G – De naaldfrees kan gebruikt worden om nageldeeltjes weg te frezen.
 • H – De lange en grove saffierkegel wordt ingezet voor het bewerken van grote oppervlakken. Denk hierbij aan dik eelt of grote eeltknobbels aan voetzolen en hielen.
 • I – De grove saffierschijf wordt gebruikt voor het vijlen van nagels. Dit opzetstuk geeft snel resultaat, dus je dient zeer vaak het resultaat te controleren!
© 2014 - 2023 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thuiswerk als pedicureVanuit huis kun je gemakkelijk als pedicure werken. Hier zijn diverse opleidingen voor en je klanten komen bij je aan hu…
Naar de pedicure voor mooie voeten!Steeds meer mensen gaan naar de pedicure voor mooie en verzorgde voeten. Maar wat doet een pedicure precies? Wat is zijn…
Een opleiding tot pedicureEen opleiding tot pedicureHeb je altijd graag pedicure willen worden of is dit een recente wens van je? Je kunt bij diverse opleidingsinstituten e…

De hype van natuurlijke cosmeticaDe hype van natuurlijke cosmeticaDe aandacht voor natuurlijke producten neemt toe en dat zie je steeds vaker terug in de winkels: biologisch eten, superf…
De Curl Secret®: automatisch je haar krullenDe Curl Secret® van Babyliss is een automatische krultang die het haar zelf oprolt en krult. Bij deze Babyliss krultang…
Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Eelt
 • www.beurer.com
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 02-06-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.