De Curl Secret®: automatisch je haar krullen

De Curl Secret® van Babyliss is een automatische krultang die het haar zelf oprolt en krult. Bij deze Babyliss krultang leg je een haarlok tussen het apparaat en deze rolt de krul op. Bij een vooraf ingestelde tijd laat de Curl Secret® weten dat je krul klaar is. Je krul haal je dan zelf los. Je kunt de optimale temperatuur die bij je haartype past instellen. Daarnaast kun je door het variëren van de krultijd verschillende typen krullen maken. Je hebt de mogelijkheid tot het verkrijgen van verschillende looks. Denk hierbij aan grove krullen, compacte krullen en de waves.

Aanvullende informatie: de C1100E en C1200E

Dit artikel is gebaseerd op de typen C1100E en C1200E. Ruwweg gezegd is de extra optie bij de C1200E dat je de keuze hebt of je het apparaat laat kiezen welke richting je krul heeft of dat je zelf instelt dat je lokken naar rechts of links draaien of dat je de krultang laat kiezen. Dit is de optie "automatisch". De genoemde typen waren in oktober 2016 gangbaar.

Veiligheid

Als je een nieuw apparaat in gebruik neemt moet je altijd kennis nemen van de handleiding. Lees deze volledig door en volg de richtlijnen nauwkeurig. Voordat je een apparaat aanschaft dien je te controleren of het in jouw situatie wel veilig is het apparaat te gebruiken. Bestudeer nauwgezet het onderdeel "Veiligheidsmaatregelen" van de bijbehorende handleiding. De uitvoering, vormgeving of details kunnen aangepast zijn om de functionaliteit te verbeteren. Het is een elektronisch apparaat, dus je moet altijd voorzichtig zijn met vocht. Als je vragen hebt over je lichaam of je gezondheid is je behandelend arts altijd je eerste aanspreekpunt. Dit artikel is geen vervanger voor de gebruiksaanwijzing, maar geeft slechts een globale indruk van de functionaliteiten van de Curl Secret®.

Voordelen van de Curl Secret®: de krultang van Babyliss die je haar als automatisch krult

Deze krultang zorgt ervoor dat je haar als vanzelf gekruld wordt. De Curl Secret ® zorgt ervoor dat je zelf niet meer hoeft te draaien. Dit doet de krultang voor je. Je kunt de krultang afstemmen op je haartype. Dit doe je door de temperatuurinstelling te optimaliseren voor je type haar. Indien je dun tot normaal haar hebt is de optimale temperatuur 210°C. Indien je gezegend bent met normaal tot dik haar is 230°C een goede keuze. Door het kiezen van een tijdsduur kun je de type krul instellen. Wil je een grove krul dan kies je een tijdsduur van 8 seconden. Voor een meer compacte krul is 10 seconden de aangewezen tijd. Voor waves, de derde mogelijkheid kies je 12 seconden behandelduur voor je haar. Met behulp van geluidssignalen laat de Curl Secret® weten dat hij klaar is.

Haar voorbereiden voor het gebruik van de Babyliss Curl Secret®

Vergeet niet de sticker van Curl Secret® af te halen voordat je hem de eerste keer gaat gebruiken. Het is van belang dat je haar grondig gereinigd en goed doorgeborsteld is. Daarnaast moet je haar goed droog zijn. Verzeker je ervan dat je geen klitten meer in je haar hebt. Behandel je haar voor de behandeling met een hittebestendige spray; dit is om je haar extra te beschermen. Laat de Curl Secret® anderhalve minuut (oftewel 90 seconden) opwarmen. Vergewis je ervan dat je de open zijde naar je hoofd toe richt. Het is van belang dat je zicht op de cilinder hebt. Verdeel je haar in regelmatige plukken en zet ze tijdelijk vast met een haarklem. Dit om ervoor te zorgen dat het haar niet verstrikt raakt bij het maken van een lok. De behandeling begint aan de achterkant, aan de onderkant. Maak de haarstrengen niet te groot! Aanbevolen wordt een breedte van maximaal 3 centimeter. Heb je wat langer haar begin dat met wat dunnere haarstrengen.

Het gebruik van de Curl Secret® krultang: automatisch krullen

Leid je haarlok door het midden van de Babyliss krultang. Het is van belang dat de streng precies in de inkeping terecht komt. Daarna gaat de krultang automatisch krullen. Doe de handvatten dicht en wacht met openen tot er viermaal achtereen een piepje te horen is. Het is van belang dat de handvatten gedurende de behandeling gesloten blijven. Anders krijg je niet het gewenste resultaat. Wees dus geduldig. Na de geluidssignalen mag je de handvatten weer open doen. Je kunt je krul dan behoedzaam losmaken. Indien je te hard aan de krul trekt heb je kans dat de krul niet goed lukt. Als je begint dien je eerst het haar aan je achterzijde te krullen. Verdeel je haar symmetrisch en zet het vast aan de linker- of rechtervoorkant.

Extra tips voor de Curl Secret®: ander type krul

Door het aanpassen van de behandeltijd kun je een ander type krul maken. Als je een grote haarpluk (maximaal 3 centimeter) invoert krijg je een grove krul. Voer je een kleine haarpluk in dan krijg je een compacte krul. Je kunt voor een ander kapsel ook eens variëren met de dikte van de ingevoerde haarstrengen. Wees geduldig en wacht tot je haar weer op kamertemperatuur is. Daarna kun je je haar weer verder in model brengen. Om de krullen langer in model te houden kun je je haar fixeren met haarspray.
© 2014 - 2023 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: wimpers krullenBeauty: wimpers krullenNiet iedereen is gezegend met mooie, lange en krullende wimpers. Gelukkig zijn er voor de mensen met lange of korte rech…
Hoe maak je krullen in je haar?Hoe maak je krullen in je haar?Veel mensen willen er iedere dag leuk uit zien met hun haar. De ene persoon kan meer met z'n haar dan de andere persoon.…
Haren krullen op verschillende manieren''Als je haar maar goed zit'' is een bekend motto dat voor de meerderheid van de vrouwen geldt. Mensen met krullen wille…
Zelf mooie krullen makenZelf mooie krullen makenEen avondje uit met vriendinnen, een belangrijke afspraak of een romantische date met uw (toekomstige) partner: het zijn…

De manicure/pedicure set MPE60 van Elle by BeurerDe manicure/pedicure set MPE60 van Elle by BeurerMet behulp van de manicure pedicure set MPE60 van Elle by Beurer kun je je handen en voeten een verzorgd aanzien geven.…
Botox en fillers - richtlijnen voor cosmetische geneeskundeBotox en fillers - richtlijnen voor cosmetische geneeskundeDe kwaliteit van inspuiten van botox en fillers moet beter. Dat vinden de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurg…
Bronnen en referenties
  • www.babyliss.com
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 06-11-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.