Haren krullen op verschillende manieren

''Als je haar maar goed zit'' is een bekend motto dat voor de meerderheid van de vrouwen geldt. Mensen met krullen willen graag stijl haar, en mensen met stijl haar willen graag krullen. Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om je haar te krullen, dat ik in dit artikel de meeste gebruikte manieren wil uitleggen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om je haren te krullen. Maar ieder haar is anders, en bij sommige haartypes blijven de krullen minder lang zitten. Het is dus een kwestie van uitproberen, welke manier van krullen het beste werkt bij jouw haar.

De mogelijkheden:
 • Krultang
 • Stijltang
 • Carmenset (krulset)
 • Papilotten
 • Krulspelden (rollers)
 • Diffuser op de fohn
 • Permanent

De krultang

Je haar krullen met een krultang is eenvoudig. Door de warmte van de tang, zit de krul er snel in. Begin met het verdelen van je haar, en pak een lok haar van ongeveer 5 cm breed. Zet de tang onderaan het haar, en draai de lok om de tang heen totdat je bijna bij de hoofdhuid bent. De krul zit er goed in, als je haar om de tang warm aanvoelt. Om de krul goed erin te houden, spuit je de lok in met haarlak.
Herhaal dit totdat je het hele haar hebt gekruld, en als laatste spuit je nogmaals je haar in met haarlak.

De stijltang

Haren krullen met een stijltang, is in het begin moeilijker om uit te voeren dan het krullen met de krultang.
 1. Begin met het onderste laagje in je nek, zet de rest van de haren vast met een klem.
 2. Ze de stijltang bovenaan, in een dunne pluk haar en draai de stijltang een slag.
 3. Vervolgens haal je de stijltang langzaam door het haar heen naar beneden.
 4. Na ieder laagje spray je een haarlak erin, en zo werk je je hele haar door.

De carmenset/krulset

De krulset, bestaat uit rollers die worden gewarmd, hiermee maak je mooie natuurlijke krullen. Het gebruik is heel simpel, eerst moeten de rollers op temperatuur komen, vervolgens draai je de roller in een pluk haar je zet de extra clip over de roller en laat het enkele seconden zitten.
Nadat alle krullen erin zitten, is het handig om de krullen in te spuiten met haarspray.

Papilotten

Papilotten zijn langwerpige krullers van ijzerdraad met schuim erom heen. Het voordeel van papilotten is dat ze erg goedkoop zijn en indraaien gaat erg snel. Een set bestaat meestal uit of 6 tot 8 papilotten. Hoe meer papilotten je in je haar draait, des te kleiner en strakker de krullen worden.
 1. Zorg ervoor dat je haren handdoek droog zijn, of gebruik een plantenspuit om je haren vochtig te maken.
 2. Beslis hoeveel papilotten je gaat gebruiken, en verdeel je haar in zoveel stukken. Verdeel daarna mouse in je haar voor extra versteviging.
 3. Bij ieder pluk haar draai je een papilot in, en vouwt deze dubbel. Doe dit met alle plukken haar.
 4. Nu is het een kwestie van wachten. De krullen blijven het beste zitten als de papilotten er minimaal één uur in gezeten hebben.

Krulspelden/rollers

Krulspelden is de oude versie van de krulset. Het enige verschil hierbij is dat deze krulspelden niet warm worden gemaakt.
In gebruik gaat het hetzelfde als papilotten, alleen zijn deze rollers lastiger om in het haar te draaien.

Diffuser

Een diffuser is een hulpstuk die je op de fohn zet. Deze methode werkt eigenlijk alleen maar goed bij mensen die al een beetje slag in hun haren hebben.
 1. Zorg ervoor dat je haar handdoek droog is. En verstevig het haar met mouse.
 2. Zet de diffuser op de fohn, en leg een pluk haar op de diffuser en fohn je haar zo droog.

Permanent

Permanent is een chemische vloeistof die er voor zorgt dat je haar langere tijd gekrult is. Het is een keuze waar je beter goed over na kunt denken, omdat permanent eruit moet groeien en dit wel eens lang zou kunnen duren.
Als je overweegt permanent te nemen, ga dan eerst naar een ervaren kapper om te overleggen.

Tips

 • Op youtube zijn vaak filmpjes te vinden waarin de techniek staat uitgelegd. Voordat je bgeint met krullen is het handig als je eerst een filmpje kijkt. Zoek op bijvoorbeeld ''how to curl your hair with a straightner'' of ''krullen stijltang''
 • Daarnaast is het verstandig om een beschermspray voor je haar te kopen, mocht je de stijltang en krultang metthode proberen.
 • Geef niet meteen op als het de eerste keer niet lukt, oefening baart kunst!
© 2011 - 2024 Fluar, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eigenwijze krullen, wat moet je er toch mee?Hoe ga je om met eigenwijze krullen? Wat zijn goede producten die helpen om je krullen er gezond en glanzend uit te late…
Slapen met krullend haarHet kan soms een nachtmerrie zijn: je stapt in bed met je krullen mooi in model en de volgende morgen sta je weer op en…
Styling producten voor krullenStyling producten voor krullenWaar dient elk product voor? Hoe breng je het aan op je haar? En wat is het resultaat? Soms staan we in de drogist voor…
Haren krullen zonder krultang met donut of tulband!Haren krullen zonder krultang met donut of tulband!Het krullen van haren kost over het algemeen veel tijd, daarnaast is het algemeen bekend dat de hitte van een stijl- of…

Mixing Medium voor mooie oogschaduwBijna iedere vrouw heeft ooit wel eens oogschaduw gebruikt. Soms begaan we een miskoop, een oogschaduw waarvan bijna gee…
Grijs haar voorkomen en behandelen. Help ik word grijs!Grijs haar voorkomen en behandelen. Help ik word grijs!U begint stilaan grijs te worden? Geen nood, u bent niet de enige persoon op deze planeet. Het is nu eenmaal een fenomee…
Bronnen en referenties
 • http://www.kapsels.net/tips/permanent.htm
Fluar (16 artikelen)
Gepubliceerd: 03-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.