Haren krullen zonder krultang met donut of tulband!

Haren krullen zonder krultang met donut of tulband! Het krullen van haren kost over het algemeen veel tijd, daarnaast is het algemeen bekend dat de hitte van een stijl- of krultang niet zo goed is voor het haar. Een dame met krullen wil stijl haar en een dame met stijl haar wil graag krullen. Vaak is het echter wel een probleem om die krullen precies zo te creëren zoals wij die willen, toch is er een manier om je haren te krullen zonder krultang, wat minder tijd kost en het haar niet beschadigt!

Haren krullen zonder zonder apparaten

Het krullen van haren zonder apparaten is makkelijker dan wordt gedacht en veel gezonder voor je haar. Er kan worden gekozen voor twee verschillende manieren. Bij de eerste manier maak je gebruik van een zogeheten 'donut', een donut is een dikke band welke om een staart kan worden geplaatst. Hiermee wordt een knot gecreëerd. Bij de tweede manier wordt gebruik gemaakt van een zelfgemaakte tulband. Om het beste resultaat te creëren is het aan te raden om met de donut of tulband te slapen, op deze manier gaat de minste tijd verloren en blijft het lang zitten. Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om de donut/tulband enkele uren te laten zitten. Deze methodes zijn geschikt voor haartypes vanaf schouderlengte, daarnaast zijn ze ook zeer geschikt voor extra lang haar.

Zorg voordat je begint met het krullen van je haren dat je haren enigszins vochtig zijn, dit kan worden gedaan door middel van een sprayfles (gevuld met water) of simpelweg met een natte haarborstel.

Donut

 1. Wanneer gebruik wordt gemaakt van de donut zorg je ervoor dat je een hoge paardenstaart maakt (zo is het niet tot last met slapen).
 2. Wanneer je heel glad of dik haar hebt is er een mogelijkheid om het vooraf te verstevigen met verstevigingsmousse (deze mousse kan bij een drogist worden gekocht en wordt al knedend in het haar aangebracht).
 3. Plaats de donut om de staart op dezelfde hoogte als het elastiek.
 4. Verdeel de staart in een aantal plukken, hoe groter de plukken, hoe losser en groter de krullen. Probeer wel altijd minimaal 4 plukken te maken.
 5. Rol nu de plukken stuk voor stuk helemaal om de donut, je rolt het haar op totdat het niet verder kan. Zet het uiteinde vast met schuifspeldjes.
 6. Laat de donut zitten totdat het haar droog is.
 7. Haal de plukken haar voorzichtig los, doe vervolgens hetzelfde met de donut en het elastiek.
 8. Maak de krullen losser door met je vingers door het haar te gaan.
 9. Verstevig je haar eventueel met haarlak.

Tulband

 1. Maak bijvoorbeeld gebruik van een grote theedoek of een oude legging, rol deze op en zorg dat deze goed om je hoofd past. Hoe dikker de band, des te groter en losser de krullen.
 2. Wanneer je heel glad of dik haar hebt is er een mogelijkheid om het vooraf te verstevigen met verstevigingsmousse.
 3. Plaats de tulband over je hoofd, het haar moet eronder blijven, dus niet dragen zoals een haarband wordt gedragen.
 4. Rol je haren pluk voor pluk rond de tulband totdat het niet verder kan. Ook hierbij geldt: hoe groter de plukken, hoe losser en groter de krullen. Bevestig de plukken vervolgens met schuifspeldjes.
 5. Laat de tulband zitten totdat het haar droog is.
 6. Haal de plukken haar voorzichtig los.
 7. Maak de krullen losser door met je vingers door het haar te gaan.
 8. Verstevig je haar eventueel met haarlak.

Andere manieren om het haar te krullen

De meest bekende manier om krullen te maken is met een krultang. Krullen maken met een krultang is ontzettend makkelijk. Pak een plukje haar, draai deze om de tang, houd dit ongeveer twintig seconden vast en laat vervolgens het haar voorzichtig los.

De techniek om krullen te maken met een stijltang is iets lastiger, het voordeel is wel dat je veel sneller klaar kunt zijn dan wanneer je krullen hebt gezet met een krultang. Dat komt omdat je de tang niet twintig seconden lang op dezelfde plek hoeft te houden maar langzaam door het haar heengaat. Op YouTube zijn tal van filmpjes te vinden hoe je gemakkelijk je haar kunt krullen met een stijltang.

Krullen met een föhn en borstel is misschien nog wel de lastigste techniek. Hiervoor moet je beschikken over handigheid, daarnaast is het lastig om deze techniek bij jezelf toe te passen.

Het gebruik van papillotten is ook redelijk gemakkelijk, de papillotten worden ingedraaid en kunnen worden verwijderd wanneer deze zijn afgekoeld. Papillotten worden in een kastje verwarmd en worden vervolgens in het haar opgerold. Papillotten zijn buisjes in verschillende maten.
© 2017 - 2024 Vmcth, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je krullen in je haar?Hoe maak je krullen in je haar?Veel mensen willen er iedere dag leuk uit zien met hun haar. De ene persoon kan meer met z'n haar dan de andere persoon.…
Zelf mooie krullen makenZelf mooie krullen makenEen avondje uit met vriendinnen, een belangrijke afspraak of een romantische date met uw (toekomstige) partner: het zijn…
Mooi haar met de stijltang en de krultangMooi haar met de stijltang en de krultangJe hebt halflang tot lang haar en wil variatie brengen in je kapsel, de stijltang en de krultang geven je mogelijkheden…
Haren krullen op verschillende manieren''Als je haar maar goed zit'' is een bekend motto dat voor de meerderheid van de vrouwen geldt. Mensen met krullen wille…

Scheerapparaten: Uitleg van diverse soorten en functiesScheerapparaten: Uitleg van diverse soorten en functiesScheerapparaten voor mannen bestaan in allerlei soorten en maten. De bekendste en populairste soort is de tondeuse. De t…
Cosmetische ingreep: liposuctie, snel vet verliezenCosmetische ingreep: liposuctie, snel vet verliezenIn de magazines en op televisie worden we elke dag geconfronteerd met slanke modellen. Vaak zijn ze nog slanker en mooie…
Bronnen en referenties
Vmcth (3 artikelen)
Gepubliceerd: 01-06-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.