Mooi haar met de stijltang en de krultang

Mooi haar met de stijltang en de krultang Je hebt halflang tot lang haar en wil variatie brengen in je kapsel, de stijltang en de krultang geven je mogelijkheden om eindeloos af te wisselen.

Haar

De meeste mensen gaan ca. 1x in de zes weken naar de kapper om hun haar te laten knippen en opnieuw in model te laten brengen. Wanneer je net van de kapper komt zit het mooi, vlot en het lijkt o zo gemakkelijk om het zelf ook zo te krijgen. Niets is minder waar, in een week is je haar alweer dermate gegroeid, dat het model er weer uit begint te gaan. Met kort haar is dit minder het geval dan met halflang tot lang haar. Wat kun je doen om een beetje afwisseling in je kapsel te creeëren?

Krultang

De krultang bestaat al heel lang. Het gebruik van de krultang was een jaar of 30 geleden erg populair. Er zijn sindsdien diverse modellen onwikkeld. Er zijn inmiddels tangen waar je een krulborstel op kunt zetten en je kunt kiezen voor electrische krultangen, krultangen op gaspatronen (voor op reis) en oplaadbare krultangen.
De krultang is een apparaat met een ronde vorm, met een soort klem. Na inschakelen van het apparaat wordt deze warm. Je rolt je haar om de ronding heen en de klem houdt het haar vast. Houdt de krultang ca. 40 seconden in het haar, daarna rol je de lok voorzichtig af. Nu is er door de warmte van het apparaat een krul in het haar ontstaan. Ga zo verder totdat je hele haar een bos vol losse krullen is geworden.

De stijlang

Wanneer je juist geen krullen wilt kun je gebruik maken van de stijltang. De stijltang is vooral de laatste jaren populair. De stijltang werkt op electriciteit. Er zijn inmiddels ook oplaadbare stijltangen verkrijgbaar.
De stijltang is een apparaat wat bestaat aan twee aan elkaar gekoppelde platen. Na inschakeling van het apparaat wordt deze warm. Je klemt telkens een lok haar tussen de twee platen en glijdt langzaam door je haar, vanaf boven tot aan het uiteinde van je haar. Nu is er door de warmte van het apparaat een steile lok haar ontstaan. Ga zo verder met het steil maken van je haar door alle plukken haar één voor één te behandelen.

Tips

  • Door afwisselend de ene keer de krultang en de andere keer de stijltang te gebruiken kun je je kapsel telkens een ander aanzien geven.
  • Houd de krultang en de stijltang niet te lang in het haar, het kan hierdoor beschadigen! Zorg ook dat je een goede merktang hebt, deze worden nooit zo heet dat je haar ervan verbrandt.
  • Gebruik de stijltang en/of krultang niet te vaak, kappers raden aan niet meer dan één keer per week. Je haar kan beschadigd raken en/of uitdrogen bij te frequent gebruik. De meeste mensen kunnen de tangen wel vaker gebruiken, maar voorzichtigheid is belangrijk.
  • Nadat je haar gestijld of gekruld hebt, gebruik een haarlak om het haar te fixieren.
  • Wanneer je je haar steil wilt, kan het gebruik van shampoo of conditioner die het haar extra stijl maken, nog extra helpen.

Andere oplossingen bij steil of krullend haar

Wanneer je krullend haar hebt, maar het steil wilt hebben, kun je bij de kapper je haar laten ontkrullen. Dit is voor langere tijd houdbaar. Heb je steil haar, maar wil je krullen, dan kun je naar de kapper gaan voor een permanent. Je kunt ook rollers in nat haar draaien en laten opdrogen (watergolf). Daarnaast zijn er krulstets verkrijgbaar die ook met warmte werken (Carmenset).
© 2008 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je krullen in je haar?Hoe maak je krullen in je haar?Veel mensen willen er iedere dag leuk uit zien met hun haar. De ene persoon kan meer met z'n haar dan de andere persoon.…
Haren krullen op verschillende manieren''Als je haar maar goed zit'' is een bekend motto dat voor de meerderheid van de vrouwen geldt. Mensen met krullen wille…
Een mini-stijltang: Dé must-have voor alle vrouwen!Je kent het verschijnsel wel: vrouwen met krullen willen stijl haar en vrouwen met stijl haar willen juist krullen. Hier…
Beauty: Het stylen van haarBij ieder nieuw seizoen speelt de mode in op het betreffende seizoen en reden om te kopen. Zo ook de kapsels, meer nog l…

Donkere kringen onder de ogen verminderenWat zijn de oorzaken van donkere kringen onder de ogen en wat kan je doen om ze zonder make-up minder zichtbaar te maken…
Littekens vervagen en verwijderenLittekens kan je gemakkelijk vervagen en verwijderen. Hoe recenter het litteken, hoe gemakkelijker het zal verdwijnen. O…
Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 12-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.