Beauty: Het stylen van haar

Bij ieder nieuw seizoen speelt de mode in op het betreffende seizoen en reden om te kopen. Zo ook de kapsels, meer nog ligt de focus op de vrouwenkapsels dan op de mannenkapsels. Maar hoe dan ook, men wil iedereen weer aan het stylen van het haar hebben.

Stylen, hoe werkt dat?

Stylen van het haar wil niet meer of minder zeggen dan het in model brengen van het haar. Dacht je eerder met heel kort of heel lang haar het nog gemakkelijke te hebben. Wassen en drogen en klaar, inmiddels moet ook het hele korte en hele lange haar er aan geloven. Styling producten te over om je daarbij te helpen.

Het nieuwe seizoen brengt glad en glanzend haar met zich mee en dat wil zeggen op de juiste wijze geföhnd of beter nog de stijltang, want deze is weer helemaal in. Stylingproducten van o.a. Wella, Kerastase of Pantene zijn te koop bij de kapper of in de winkel en helpen je een handje. Het zijn crèmeachtige of olieachtige producten die het haar voeden en beschermen tegen de hete föhn of stijltang.

Bij het stylen is bescherming een must om mooi haar te behouden, want de hitte kan anders grote schade aanbrengen.

Stijltang

De stijltang kan pas ter hand genomen worden als het haar goed droog is. Blaas het met de föhn dus goed droog (ook de onderlagen), voordat de stijltang er bij gehaald wordt. Als het haar goed droog is kan de bescherming er in. Er zijn ook zijdeachtige producten in de handel en bieden ook bescherming voor de stijltang, maar bekijk goed op het etiket of ze het haar ook voeden.

Als de haren goed droog en doorgekamd zijn en de bescherming aangebracht, kan de stijltang in dunne plukken het haar, pluk voor pluk stijl maken. Begin onderaan en bind de rest van je haar omhoog. Op deze wijze kan je overal goed bij.
Laat het haar afkoelen en pak de volgende pluk. Altijd bovenaan bij de wortel beginnen en soepel door het haar laten glijden. Als er wat stoom af lijkt te komen, kan dit van het stylingproduct in het haar zijn. De stijltang niet op een plek houden, dat kan het haar beschadigen. Het voegt ook niets toe, want door de stijltang door het haar te laten glijden, wordt het haar al glad en stijl.

De juiste stijltang

De juiste stijltang moet goed heet worden en goed in de hand liggen (handgreep moet gewoon koel blijven). O.a. Chi is een goed merk dat ook bij de kappers vaak gebruikt wordt en in de thuissituatie ook prima toepasbaar. Voor een goede stijltang ben je al snel 40 tot 50 euro kwijt.

Wanneer niet?

Wanneer je dun en futloos haar hebt, is iets meer volume juist handig en wordt de stijltang meestal ter zijde gelegd. Hoewel de kapper met wat licht toupeerwerk en de stijltang toch een mooi kapsel kan creëren, is dit thuis moeilijker over te nemen. Het stylen daarentegen kan ook prima met een goede föhn en natuurlijk ook hier de bescherming tegen de hitte gebruiken. Bij dun en futloos haar is een ondersteuning voor meer volume ook aan te raden. Dit zijn meestal schuimproducten die al in het natte haar gedaan toegepast worden.

Neem altijd de tijd om wat uit te proberen, zowel qua kapsel als de manier waarop je het haar stylt.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je haar stylen, hoe doe je dat?Je haar stylen, hoe doe je dat?Haar stylen, ook wel geschreven als 'stijlen', zien we momenteel heel erg veel. Steil haar, extra stijl gemaakt met een…
Mooi haar met de stijltang en de krultangMooi haar met de stijltang en de krultangJe hebt halflang tot lang haar en wil variatie brengen in je kapsel, de stijltang en de krultang geven je mogelijkheden…
Haren krullen op verschillende manieren''Als je haar maar goed zit'' is een bekend motto dat voor de meerderheid van de vrouwen geldt. Mensen met krullen wille…
Dun haar, wat doe je er tegen?Als je last hebt van dun haar is het moeilijk om weer dik haar te krijgen. Wat helpt om weer dik haar te krijgen?

Beauty: droge lichaamshuidBeauty: droge lichaamshuidDe wintermaanden zijn bij uitstek maanden om een (te) droge huid te hebben. Wat is daar op eenvoudige wijze tegen te doe…
Tetralysal tegen acne en puistjes - Resultaten en ervaringenAcne en puistjes kunnen efficiënt behandeld worden met Tetralysal, een medicijn dat door de dermatoloog moet worden voor…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 03-03-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.